FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Number One Hits 19801989
Quiz about Number One Hits 19801989

Number One Hits, 1980-1989 Trivia Quiz


The Billboard Top 40 Pop Singles lists over 240 songs that charted at Number One. This quiz covers the ONLY Number One hits (ever) for these artists. How many do you remember?

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. No. 1 Hits
  8. »
  9. 1980s Number Ones

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
380,582
Updated
Feb 22 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
780
Last 3 plays: Guest 24 (8/10), Triviaballer (10/10), Guest 90 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 1980, who had the Billboard Top 40 Pop Singles Number One hit "Funky Town"? Hint


Question 2 of 10
2. Air Supply had eleven Billboard Top 40 Pop Singles hits 1980-1985. Which was their only Number One song? Hint


Question 3 of 10
3. Survivor had eight Billboard Top 40 Pop Hits 1981-1986. Which was their only Number One song? Hint


Question 4 of 10
4. In 1983, who had the Billboard Top 40 Pop Singles Number One Hit "Flashdance...What A Feeling"? Hint


Question 5 of 10
5. From 1971-1988, Yes had six Billboard Top 40 Pop Singles hits. Which was the only one to reach Number One? Hint


Question 6 of 10
6. In 1985, who had the Billboard Top 40 Pop Singles Number One hit "Money For Nothing"? Hint


Question 7 of 10
7. Who had the 1986 Billboard Top 40 Pop Singles Number One song "Rock Me Amadeus"? Hint


Question 8 of 10
8. In 1987, Los Lobos had a Billboard Top 40 Pop Singles Number One hit with which song? Hint


Question 9 of 10
9. Def Leppard had 15 Billboard Top 40 Pop Singles hits 1983-1994. Which was their only Number One song? Hint


Question 10 of 10
10. In 1989, which artist had the Billboard Top 40 Pop Singles Number One hit "Toy Soldiers"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 15 2024 : Guest 24: 8/10
Apr 08 2024 : Triviaballer: 10/10
Apr 04 2024 : Guest 90: 8/10
Mar 28 2024 : TurkishLizzy: 9/10
Mar 25 2024 : Guest 73: 7/10
Mar 25 2024 : Reamar42: 8/10
Mar 21 2024 : dukejazz: 6/10
Mar 17 2024 : Hayes1953: 8/10
Mar 14 2024 : toddruby96: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1980, who had the Billboard Top 40 Pop Singles Number One hit "Funky Town"?

Answer: Lipps, Inc

For Lipps, Inc, "Funky Town" was a one-hit wonder. The other artists each had their own "only" Number One hits in the 1980s: "Do That To Me One More Time" (Captain & Tennille, first hit Number One at the end of 1979); "Lady" (Kenny Rogers); and "Another Brick In The Wall" (Pink Floyd)...all in 1980.
2. Air Supply had eleven Billboard Top 40 Pop Singles hits 1980-1985. Which was their only Number One song?

Answer: The One That You Love

"The One That You Love" reached Number One in 1981. Although not getting to Number One, the other listed Air Supply songs did very well. "All Out Of Love" (1980) and "Making Love Out Of Nothing At All" (1983) charted at Number Two, and "Lost In Love" (1980) hit Number Three.
3. Survivor had eight Billboard Top 40 Pop Hits 1981-1986. Which was their only Number One song?

Answer: Eye Of The Tiger

"Eye Of The Tiger" topped the chart in 1982. "Burning Heart" charted at Number Two in 1985, "The Search Is Over" at Number Four in 1985, and "Is This Love" at Number Nine in 1986.
4. In 1983, who had the Billboard Top 40 Pop Singles Number One Hit "Flashdance...What A Feeling"?

Answer: Irene Cara

Irene Cara had six Top 40 hits 1980-1984. Her other Top 10 songs were "Fame" (Number Four in 1980) and "Breakdance" (Number Eight in 1984). The others also had Number One hits in 1983: "Africa" by Toto, "Down Under" by Men At Work, and "Maniac" by Michael Sembello.
5. From 1971-1988, Yes had six Billboard Top 40 Pop Singles hits. Which was the only one to reach Number One?

Answer: Owner Of A Lonely Heart

"Owner Of A Lonely Heart" was Number One in 1984. "Roundabout" reached Number 13 in 1972. "Leave It" charted at Number 24 in 1984. And "Rhythm Of Love" just made it at Number 40 in 1988.
6. In 1985, who had the Billboard Top 40 Pop Singles Number One hit "Money For Nothing"?

Answer: Dire Straits

Dire Straits had four Top 40 hits 1979-1986. Other Top Ten songs were "Sultans Of Swing" (Number Four in 1979) and "Walk Of Life" (Number Seven in 1985). The others also had Number One hits in 1985: "Everybody Wants To Rule The World" (Tears For Fears), "Don't You (Forget About Me)" (Simple Minds), and "Broken Wings" (Mr. Mister).
7. Who had the 1986 Billboard Top 40 Pop Singles Number One song "Rock Me Amadeus"?

Answer: Falco

Falco (Johann Holzel) had only one other Top 40 hit, "Vienna Calling" (Number 18 in 1986. Also in 1986, "Addicted To Love" was a Number One for Robert Palmer, "Holding Back The Years" hit Number One for Simply Red, "Take My Breath Away" peaked at Number One for Berlin.
8. In 1987, Los Lobos had a Billboard Top 40 Pop Singles Number One hit with which song?

Answer: La Bamba

Los Lobos' cover of the Richie Valens 1959 hit was one of only two Top 40 hits. The other was "Come On, Let's Go" (Number 21 in 1987). "Shake You Down" (Gregory Abbott), "Always" (Atlantic Starr), and "(I Just Died) In Your Arms" (Cutting Crew) all reached Number one in 1987.
9. Def Leppard had 15 Billboard Top 40 Pop Singles hits 1983-1994. Which was their only Number One song?

Answer: Love Bites

"Love Bites" peaked at Number One in 1988. The other three Def Leppard songs listed also charted in 1988: "Pour Some Sugar On Me" at Number Two, "Armageddon II" at Number Three, and "Hysteria" at Number Ten.
10. In 1989, which artist had the Billboard Top 40 Pop Singles Number One hit "Toy Soldiers"?

Answer: Martika

Martika (Maria Marrero) had only one other Top Ten hit, "Love...Thy Will Be Done" (1991). The other three artists listed also had Number One hits in 1989: Mike & The Mechanics with "The Living Years," Debbie Gibson with "Lost In Your Eyes," and Michael Damian with "Rock On."
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Number One Hits: I:

Five quizzes each of which covers a period of number one hit songs.

  1. Number One Hits, 1955-1959 Average
  2. Number One Hits, 1955-1959, Part II Average
  3. Number One Hits, 1960-1969 Easier
  4. Number One Hits, 1970-1979 Average
  5. Number One Hits, 1980-1989 Average

4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us