FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Air Supply Quizzes, Trivia and Puzzles
Air Supply Quizzes, Trivia

Air Supply Trivia

Air Supply Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
5 Air Supply quizzes and 70 Air Supply trivia questions.
1.
  Air Supply "Greatest Hits Live" album (1995)    
Collection Quiz
 10 Qns
"Greatest Hits Live ... Now and Forever" was recorded in Taipei, Taiwan and was a massive success in Asia, topping the chart in Taiwan for 16 weeks.
Average, 10 Qns, sw11, Feb 14 24
Average
sw11 gold member
Feb 14 24
296 plays
2.
  'Making Love Out Of Nothing At All'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on one of the greatest love ballads of all time & I just wanted to make a quiz about the lyrics to pay homage to Air Supply. Have fun!
Average, 15 Qns, NalaMarie, Dec 18 03
Average
NalaMarie gold member
3788 plays
3.
  Air Supply Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
What would the early '80's be without Air Supply? (Admit it, you used to sing along too!) This quiz is simple; I give you the lyrics, you give me the song! All songs in this quiz were top 40 hits. (Just to make it easy!)
Average, 10 Qns, Chadler, Oct 12 03
Average
Chadler
3253 plays
4.
  Air Supply - Advanced    
Multiple Choice
 25 Qns
A tougher quiz on the duo that created some of the most beautiful ballads of our time. This one is for the TRUE Air Supply fan - who's not afraid to admit it!
Difficult, 25 Qns, Chadler, Oct 12 03
Difficult
Chadler
738 plays
5.
  Air Supply    
Multiple Choice
 10 Qns
I noticed there are no Air Supply quizzes on this site, so I thought I'd create the first one... Enjoy!
Average, 10 Qns, chadler, Oct 12 03
Average
chadler
1327 plays

Air Supply Trivia Questions

1. "I know just how to whisper, and I know just how to cry, I know just where to ......, and I know just how to lie"

From Quiz
'Making Love Out Of Nothing At All'

Answer: find the answers

Max Weinberg, former drummer for Bruce Springsteen's E-Street Band and leader on "Late Night with Conan O' Brien", played drums on the studio version of "Making Love Out Of Nothing At All".

2. "I know I'll be the one to lose if I'm so wrong; Don't be afraid to put your heart on the line; I'll take you where I know you belong"

From Quiz Air Supply Lyrics

Answer: "Young Love"

From the "Now And Forever" album, this song peaked at #38.

3. What was the name of the first album Air Supply released?

From Quiz Air Supply - Advanced

Answer: "Air Supply"

"Lost In Love" was the duo's first US release, but it was their fifth Album overall. "Air Supply" was released in 1976. (Not to be confused with "Air Supply" released in 1985.) If you are about to send a correction notice because the liner notes of "The Definitive Collection" say that "Love And Other Bruises" was Air Supply's debut, first check the official discography at www.airsupplymusic.com. There was actually a 1976 release. The statement in the liner notes for "Definitive Collection" is erroneous.

4. What name do the two core members of Air Supply share in common?

From Quiz Air Supply

Answer: Russell

The founding members are Graham Russell and Russell Hitchcock.

5. "I know just how to fake it, and I know just how to scheme, I know just when to face the truth, and then I know just ....."

From Quiz 'Making Love Out Of Nothing At All'

Answer: when to dream

The ballad "Sunset" ('Air Supply'-1985) was a song Graham wrote about his mother.

6. "The moment that we touched I knew that there would be"

From Quiz Air Supply Lyrics

Answer: "Two Less Lonely People In The World"

Another song from "Now And Forever" which also peaked at #38.

7. Which studio album did "Lost In Love" first appear on?

From Quiz Air Supply - Advanced

Answer: "Life Support"

"Lost In Love" first appeared on the 1979 Aussie release "Life Support". It later appeared on "Lost In Love", "Greatest Hits", "Making Love...", "Now And Forever - Greatest Hits Live", "The Definitive Collection", "Air Supply - Forever Love" as well as a US release of "Life Support". "Lost In Love" DID NOT appear on "Love And Other Bruises" - Another error in the liner notes of "The Definitive Collection".

8. "And I know just where to touch you, and I know just what to prove, I know when to......, and I know when to let you loose"

From Quiz 'Making Love Out Of Nothing At All'

Answer: pull you closer

Graham is 6'5" and Russell is 5'7".

9. "I realize the best part of love is the thinnest slice and it don't count for much"

From Quiz Air Supply Lyrics

Answer: "Lost In Love"

Straight off Air Supply's American debut album of the same name, "Lost In Love" climbed to #3 in America and #1 in Australia.

10. What Air Supply song was written by Jim Steinman? (The same man who wrote Meat Loaf's entire "Bat Out Of Hell" album.)

From Quiz Air Supply

Answer: Making Love (Out Of Nothing At All)

This was the only original track on the "Greatest Hits" album. It also proved to be one of their "Greatest Hits".

11. "And I know the night is fading, and I know that ....., and I'm never gonna tell you everything, I've got to tell you, but I know I've got to give it a try"

From Quiz 'Making Love Out Of Nothing At All'

Answer: time's gonna fly

Graham and Russell were in the 1999 film "Suits" as themselves.

12. "I'm lying alone with my head on the phone; Thinking of you 'til it hurts"

From Quiz Air Supply Lyrics

Answer: "All Out Of Love"

Off the "Lost In Love" album, this one made it all the way to #2.

13. Devout Air Supply fans and members of the fan club are called what?

From Quiz Air Supply - Advanced

Answer: Air Heads

Yes, believe it or not we are "Air Heads". Don't believe me? Check out www.airsupplymusic.com!

14. Which former Styx member, also was a member of Air Supply appearing on one Air Supply album?

From Quiz Air Supply

Answer: No one, this is a trick question

Although many of the Styx ballads are similar to the "dreamy" Air Supply tunes, there have been no members in common.

15. "And I know the roads to riches, and I know the ways to fame, I know all the rules, and then I know how to break 'em, and I always know the ......"

From Quiz 'Making Love Out Of Nothing At All'

Answer: name of the game

Graham named the duo Air Supply because of a dream he had. Thanks to simplysystems.com.

16. "You're my fantasy, you're my reality"

From Quiz Air Supply Lyrics

Answer: "Every Woman In The World"

Another top 5 hit from the "Lost In Love" album.

17. Where was the album "The Book Of Love" recorded?

From Quiz Air Supply - Advanced

Answer: At Graham Russell's Studio in Utah

It was the first Air Supply album to be recorded at Graham's Utah studio. It was released in November, 1997.

18. What year was the album "Lost In Love" released in the United States?

From Quiz Air Supply

Answer: 1980

While "The One That You Love" is an Air Supply album, It was not released until later, and "Lost In Love" does not appear on it.

19. What was the last studio album Air Supply released before "The Definitive Collection"?

From Quiz Air Supply - Advanced

Answer: "The Book Of Love"

"The Book Of Love" was released in '97. It was followed by "The Definitive Collection" in '99. "News From Nowhere" was the '95 studio album. "The Christmas Album" was released all the way back in 1987.

20. "Every time I see you all the rays of the sun are streaming through the waves in your hair, and every star in the sky is taking aim at your eyes......."

From Quiz 'Making Love Out Of Nothing At All'

Answer: like a spotlight

Two of Russell Hitchcock's songs, 'Someone Who Believes in You' and 'I Come Alive', were featured in the 1987 movie "A Date with an Angel". This movie starred Michael E. Knight and Phoebe Cates.

21. "I can make tonight forever, or I can make it disappear by the dawn; And I can make you every promise that has ever been made, and I can make all your demons be gone."

From Quiz Air Supply Lyrics

Answer: "Making Love Out Of Nothing At All"

This song DEBUTED on the "Greatest Hits" album! This was indeed prophetic, as it climbed the charts all the way to #2.

22. Which studio album did "Love And Other Bruises" first appear on?

From Quiz Air Supply - Advanced

Answer: "Air Supply"

It was first released on the 1976 album "Air Supply", and became the title track for their second studio album, where it also appeared. Don't forget, the '85 album was the second to carry the name "Air Supply".

23. "You say you want me, need me, love me baby"

From Quiz Air Supply Lyrics

Answer: "Just As I Am"

Since the release of "Making Love", Air Supply has only produced one top 40 song... This is that song, released on the 1985 "Air Supply" album. The song reached #19 and was named VH1's #1 Video for 1985.

24. Which studio album does the song "I'll Never Get Enough Of You" appear on?

From Quiz Air Supply - Advanced

Answer: "The One That You Love"

One of Air Supply's most underrated, underappreciated songs.

25. "I can make the run or stumble, I can make the final block, And I can make every tackle, at the ........, I can make all the stadiums rock"

From Quiz 'Making Love Out Of Nothing At All'

Answer: sound of the whistle

The song 'Hope Springs Eternal' was written by Graham Russell. He fell asleep at the piano and when he woke up, he wrote it in 10 minutes.

26. "Close your eyes I want to ride the skies"

From Quiz Air Supply Lyrics

Answer: "Sweet Dreams"

"Sweet Dreams" climbed all the way to #5 and was originally released on the album "The One That You Love".

27. "I can make tonight forever, Or I can make it disappear by the dawn, And I can make you every promise that has ever been made, And I can make all your ......"

From Quiz 'Making Love Out Of Nothing At All'

Answer: demons be gone

Between 1980 and 1983, Air Supply had 8 top 10 hits in North America. They were "Lost In Love", "All Out Of Love", "Every Woman In The World", "Here I Am", "The One That You Love", "Sweet Dreams", "Even The Nights Are Better", and "Making Love Out Of Nothing At All". "The One That You Love" was the only number 1 hit in the U.S.

28. "I used to think I was tied to a heartache; That was the heartbreak, but now that I've found you"

From Quiz Air Supply Lyrics

Answer: "Even The Nights Are Better"

This was the only song on the "Now And Forver" album to crack the top 5. It was Air Supply's seventh consecutive single to do so. Okay, now that it's over be honest! Did you know more of these than you care to admit? Send me a message and let me know!

29. Finish the lyric: "One step closer, ____________"

From Quiz Air Supply - Advanced

Answer: "...forward motion"

From the song "One Step Closer" off the "Now And Forever" album, the correct lyrics are: "One step closer, forward motion; One step nearer our destination"

30. Which song does NOT appear on the "Greatest Hits" album?

From Quiz Air Supply

Answer: Having You Near Me

Interestingly, all four of these tracks appear on the "Lost In Love" album. While four "Lost In Love" tracks did make the GH album, "Having You Near Me" is not one of them... Pretty song though!

This is category 10068
Last Updated May 18 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.