FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Air Supply  Advanced
Quiz about Air Supply  Advanced

Air Supply - Advanced Trivia Quiz


A tougher quiz on the duo that created some of the most beautiful ballads of our time. This one is for the TRUE Air Supply fan - who's not afraid to admit it!

A multiple-choice quiz by Chadler. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Air Supply

Author
Chadler
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
135,758
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
11 / 25
Plays
742
Last 3 plays: Windydayz (10/25), BonanzaFanz (7/25), Mythical4 (13/25).
- -
Question 1 of 25
1. What was the name of the first album Air Supply released? Hint


Question 2 of 25
2. Which studio album did "Lost In Love" first appear on? Hint


Question 3 of 25
3. Which of the following is NOT an Air Supply album? Hint


Question 4 of 25
4. Devout Air Supply fans and members of the fan club are called what? Hint


Question 5 of 25
5. Where was the album "The Book Of Love" recorded? Hint


Question 6 of 25
6. What was the last studio album Air Supply released before "The Definitive Collection"? Hint


Question 7 of 25
7. Which studio album did "Love And Other Bruises" first appear on? Hint


Question 8 of 25
8. Which studio album does the song "I'll Never Get Enough Of You" appear on? Hint


Question 9 of 25
9. Of the following albums which does NOT carry a title track? Hint


Question 10 of 25
10. Finish the lyric: "One step closer, ____________" Hint


Question 11 of 25
11. The following lyrics are from which song? "I didn't really walk away, I had something to explain; Trying to reach you night and day, when I did not know your name". Hint


Question 12 of 25
12. Finish the lyric: "We knew each other oh so well; _________________" Hint


Question 13 of 25
13. Where was Russell Hitchcock born? Hint


Question 14 of 25
14. When Graham Russell and Russell Hitchcock met, they were cast members in which play? Hint


Question 15 of 25
15. Both members of Air Supply are Australian.


Question 16 of 25
16. Finish the lyric: "And if I never have another love _____________" Hint


Question 17 of 25
17. Name The Album "Hope Springs Eternal" appears on.

Answer: (Three words)
Question 18 of 25
18. May 22, 2003 marked the release of Air Supply's studio album "Accross The Concrete Sky". To that point, what was Air Supply's last top 40 hit in the United States? Hint


Question 19 of 25
19. From 1980 to 1983 how many hits did Air Supply have make the top 5 on the American charts? Hint


Question 20 of 25
20. When the single "Even The Nights Are Better" was released, Air Supply joined the Beatles and Madonna as the only acts in history to that point to do what? Hint


Question 21 of 25
21. "Making Love (Out Of Nothing At All)" reached #2 on the American Charts. What was Ironic about the song that stopped it from reaching #1? Hint


Question 22 of 25
22. Air Supply had huge success on the American charts in the early eighties. How many songs did Air Supply have make it to number one? Hint


Question 23 of 25
23. Before their American debut, Air Supply had an affinity for naming albums for songs from previous albums, rather than making a new title track.


Question 24 of 25
24. Finish this lyric from "Making Love (Out Of Nothing At All)": "I can make tonight forever; _____________" Hint


Question 25 of 25
25. In June, 2003 Air Supply released a compilation album entitled "Air Supply - Forever Love". Including Aussie releases, how many studio albums had Air Supply released prior to then? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : Windydayz: 10/25
Jun 14 2024 : BonanzaFanz: 7/25
Jun 14 2024 : Mythical4: 13/25
May 24 2024 : bernie73: 8/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the first album Air Supply released?

Answer: "Air Supply"

"Lost In Love" was the duo's first US release, but it was their fifth Album overall. "Air Supply" was released in 1976. (Not to be confused with "Air Supply" released in 1985.) If you are about to send a correction notice because the liner notes of "The Definitive Collection" say that "Love And Other Bruises" was Air Supply's debut, first check the official discography at www.airsupplymusic.com.

There was actually a 1976 release. The statement in the liner notes for "Definitive Collection" is erroneous.
2. Which studio album did "Lost In Love" first appear on?

Answer: "Life Support"

"Lost In Love" first appeared on the 1979 Aussie release "Life Support". It later appeared on "Lost In Love", "Greatest Hits", "Making Love...", "Now And Forever - Greatest Hits Live", "The Definitive Collection", "Air Supply - Forever Love" as well as a US release of "Life Support". "Lost In Love" DID NOT appear on "Love And Other Bruises" - Another error in the liner notes of "The Definitive Collection".
3. Which of the following is NOT an Air Supply album?

Answer: "All Out Of Love"

"All Out Of Love" is a song on the 1980 "Lost In Love Album". "The Earth Is..." was Air Supply's 1991 album, which was followed by "The Vanishing Race" in 1993. "Across The Concrete Sky" was the duo's long-awaited 2003 studio album.
4. Devout Air Supply fans and members of the fan club are called what?

Answer: Air Heads

Yes, believe it or not we are "Air Heads". Don't believe me? Check out www.airsupplymusic.com!
5. Where was the album "The Book Of Love" recorded?

Answer: At Graham Russell's Studio in Utah

It was the first Air Supply album to be recorded at Graham's Utah studio. It was released in November, 1997.
6. What was the last studio album Air Supply released before "The Definitive Collection"?

Answer: "The Book Of Love"

"The Book Of Love" was released in '97. It was followed by "The Definitive Collection" in '99. "News From Nowhere" was the '95 studio album. "The Christmas Album" was released all the way back in 1987.
7. Which studio album did "Love And Other Bruises" first appear on?

Answer: "Air Supply"

It was first released on the 1976 album "Air Supply", and became the title track for their second studio album, where it also appeared. Don't forget, the '85 album was the second to carry the name "Air Supply".
8. Which studio album does the song "I'll Never Get Enough Of You" appear on?

Answer: "The One That You Love"

One of Air Supply's most underrated, underappreciated songs.
9. Of the following albums which does NOT carry a title track?

Answer: "Hearts In Motion"

There is no Air Supply song with the title "Hearts In Motion".
10. Finish the lyric: "One step closer, ____________"

Answer: "...forward motion"

From the song "One Step Closer" off the "Now And Forever" album, the correct lyrics are: "One step closer, forward motion; One step nearer our destination"
11. The following lyrics are from which song? "I didn't really walk away, I had something to explain; Trying to reach you night and day, when I did not know your name".

Answer: "One Step Closer"

If you missed question 9, there's a chance you missed 10 and 11 as well. (It goes back to the whole "Hearts In Motion" not being a song thing.)
12. Finish the lyric: "We knew each other oh so well; _________________"

Answer: "And though just met, you'd never tell"

From "She Never Heard Me Call" off the "Now And Forever" album.
13. Where was Russell Hitchcock born?

Answer: Melbourne, Australia

Russell was born in Melbourne, Victoria, Australia in 1949.
14. When Graham Russell and Russell Hitchcock met, they were cast members in which play?

Answer: "Jesus Christ Superstar"

They met as cast members in Melbourne, Australia in 1975.
15. Both members of Air Supply are Australian.

Answer: False

The group started in Australia, but Graham Russell is English.
16. Finish the lyric: "And if I never have another love _____________"

Answer: "well at least I had last night"

From one of Air Supply's better, yet lesser known, songs: "I'll Never Get Enough Of You".
17. Name The Album "Hope Springs Eternal" appears on.

Answer: Hearts In Motion

"Hearts In Motion" went virtually unnoticed in 1986, peaking at #84 on the album charts. This, following the vaunted 1985 "Air Supply" album, which boasted the top 20 hit "Just As I Am". Musically, "Hearts" was a far superior album. Many avid fans, myself included, believe it to be Air Supply's most masterful work to date.
18. May 22, 2003 marked the release of Air Supply's studio album "Accross The Concrete Sky". To that point, what was Air Supply's last top 40 hit in the United States?

Answer: "Just As I Am" - 1985

"Just As I Am" hit #19 in '85, and is from the "Air Supply" album. "Without You" from "The Earth Is..." and "Goodbye" from "The Vanishing Race" both made it to #48, and "News From Nowhere"'s "Someone" climbed to #50. All were close, but no cigar!
19. From 1980 to 1983 how many hits did Air Supply have make the top 5 on the American charts?

Answer: 8

Air Supply boasts an incredible eight top 5 hits. This is a feat that has been accomplished by very few artists. In fact, during that period Air Supply released only ten singles, eight of which, went top 5! (All 10 singles went top 40!)
20. When the single "Even The Nights Are Better" was released, Air Supply joined the Beatles and Madonna as the only acts in history to that point to do what?

Answer: Have seven consecutive singles make the top 5 on the American charts

Although "Making Love" was Air Supply's eighth top 5 single, the string had been broken as "Young Love" and "Two Less Lonely People In The World" had both charted at #38.
21. "Making Love (Out Of Nothing At All)" reached #2 on the American Charts. What was Ironic about the song that stopped it from reaching #1?

Answer: It was written by the same person who wrote "Making Love"

Bonnie Tyler was in the top spot with "Total Eclipse Of The Heart". "Total Eclipse" and "Making Love" were both written by Jim Steinman.
22. Air Supply had huge success on the American charts in the early eighties. How many songs did Air Supply have make it to number one?

Answer: 1

"The One That You Love" was the only song to make it to #1 on the American charts surpassing even such huge, hit classics as "Lost In Love", and "Making Love".
23. Before their American debut, Air Supply had an affinity for naming albums for songs from previous albums, rather than making a new title track.

Answer: True

A very clever marketing strategy actually. In 1976 "Love And Other Bruises" appeared on the Rainbow Records release: "Air Supply". In 1977 it became the title track of their second album which was released on Sony Music Entertainment. The song eventually reached #2 on the Aussie charts. 1977 also saw the release of "The Whole Thing Started" on Epic Sony.

Interestngly, the song "That's How The Whole Thing Started" appeared on "Love And Other Bruises", but not "The Whole Thing Started". In '78 the group recorded the "Life Support" album, which was released in 1979. From this album sprang "Lost In Love", which would become the title track for Air Supply's American and international debut on EMI Music Group in 1980. "Lost In Love" saw #1 on the Aussie charts, but only made it to #3 in America.
24. Finish this lyric from "Making Love (Out Of Nothing At All)": "I can make tonight forever; _____________"

Answer: "Or I can make it disappear by the dawn"

This was the only song on the "Greatest Hits" album never to appear on any previous studio album.
25. In June, 2003 Air Supply released a compilation album entitled "Air Supply - Forever Love". Including Aussie releases, how many studio albums had Air Supply released prior to then?

Answer: 16

"Air Supply" 1976; "Love And Other Bruises" 1977; "The Whole Thing Started" 1977; "Life Support" 1979; "Lost In Love" 1980; "The One That You Love" 1981; "Now And Forever" 1982; "Air Supply" 1985; "Hearts In Motion" 1986; "The Christamas Album" 1987; "The Earth Is..." 1991; "The Vanishing Race" 1993; "News From Nowhere" 1995; "The Book Of Love" 1997; "Yours Truly" 2001; "Accross The Concrete Sky" 2003.
Source: Author Chadler

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us