FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Making Love Out Of Nothing At All
Quiz about Making Love Out Of Nothing At All

'Making Love Out Of Nothing At All' Quiz


This quiz is based on one of the greatest love ballads of all time & I just wanted to make a quiz about the lyrics to pay homage to Air Supply. Have fun!

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Air Supply

Author
NalaMarie
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,176
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3789
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 15
1. "I know just how to whisper, and I know just how to cry, I know just where to ......, and I know just how to lie" Hint


Question 2 of 15
2. "I know just how to fake it, and I know just how to scheme, I know just when to face the truth, and then I know just ....." Hint


Question 3 of 15
3. "And I know just where to touch you, and I know just what to prove, I know when to......, and I know when to let you loose"
Hint


Question 4 of 15
4. "And I know the night is fading, and I know that ....., and I'm never gonna tell you everything, I've got to tell you, but I know I've got to give it a try"
Hint


Question 5 of 15
5. "And I know the roads to riches, and I know the ways to fame, I know all the rules, and then I know how to break 'em, and I always know the ......"

Answer: (Four Words)
Question 6 of 15
6. "But I don't know ......, and I'll never let you fall, and I don't know how you do it, making love out of nothing at all, (Making love), out of nothing at all, (making love), out of nothing at all, (making love), out of nothing at all, (making love,) out of nothing at all, (making love), out of nothing at all, (making love), out of nothing at all"
Hint


Question 7 of 15
7. "Every time I see you all the rays of the sun are streaming through the waves in your hair, and every star in the sky is taking aim at your eyes......."

Answer: (Three Words)
Question 8 of 15
8. "The beating of my heart is a drum, and it's lost and it's looking for a rhythm like you, You can take the darkness from the pit of the night, and turn into a beacon ....... I've got to follow it, 'cause everything I know, well it's nothing 'til I give it to you"
Hint


Question 9 of 15
9. "I can make the run or stumble, I can make the final block, And I can make every tackle, at the ........, I can make all the stadiums rock" Hint


Question 10 of 15
10. "I can make tonight forever, Or I can make it disappear by the dawn, And I can make you every promise that has ever been made, And I can make all your ......"

Answer: (Three Words)
Question 11 of 15
11. But I'm never gonna make it without you, Do you really want to ........? And I'm never gonna make it like you do, Making love out of nothing at all"



Hint


Question 12 of 15
12. Who are the lead singers of Air Supply? Hint


Question 13 of 15
13. "Making Love Out of Nothing at All" was first released only as a single and wasn't released on an album until 1983.


Question 14 of 15
14. "Making Love Out of Nothing At All" was written by which of the following people? Hint


Question 15 of 15
15. How did the two lead singers of Air Supply first come together? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I know just how to whisper, and I know just how to cry, I know just where to ......, and I know just how to lie"

Answer: find the answers

Max Weinberg, former drummer for Bruce Springsteen's E-Street Band and leader on "Late Night with Conan O' Brien", played drums on the studio version of "Making Love Out Of Nothing At All".
2. "I know just how to fake it, and I know just how to scheme, I know just when to face the truth, and then I know just ....."

Answer: when to dream

The ballad "Sunset" ('Air Supply'-1985) was a song Graham wrote about his mother.
3. "And I know just where to touch you, and I know just what to prove, I know when to......, and I know when to let you loose"

Answer: pull you closer

Graham is 6'5" and Russell is 5'7".
4. "And I know the night is fading, and I know that ....., and I'm never gonna tell you everything, I've got to tell you, but I know I've got to give it a try"

Answer: time's gonna fly

Graham and Russell were in the 1999 film "Suits" as themselves.
5. "And I know the roads to riches, and I know the ways to fame, I know all the rules, and then I know how to break 'em, and I always know the ......"

Answer: name of the game

Graham named the duo Air Supply because of a dream he had. Thanks to simplysystems.com.
6. "But I don't know ......, and I'll never let you fall, and I don't know how you do it, making love out of nothing at all, (Making love), out of nothing at all, (making love), out of nothing at all, (making love), out of nothing at all, (making love,) out of nothing at all, (making love), out of nothing at all, (making love), out of nothing at all"

Answer: how to leave you

Air Supply's 'I Can Wait Forever' can be heard on the soundtrack to the 1984 flick 'Ghostbusters'.
7. "Every time I see you all the rays of the sun are streaming through the waves in your hair, and every star in the sky is taking aim at your eyes......."

Answer: like a spotlight

Two of Russell Hitchcock's songs, 'Someone Who Believes in You' and 'I Come Alive', were featured in the 1987 movie "A Date with an Angel". This movie starred Michael E. Knight and Phoebe Cates.
8. "The beating of my heart is a drum, and it's lost and it's looking for a rhythm like you, You can take the darkness from the pit of the night, and turn into a beacon ....... I've got to follow it, 'cause everything I know, well it's nothing 'til I give it to you"

Answer: burning endlessly bright

Did you know Leo Sayer was the first act ever to open for Air Supply?
9. "I can make the run or stumble, I can make the final block, And I can make every tackle, at the ........, I can make all the stadiums rock"

Answer: sound of the whistle

The song 'Hope Springs Eternal' was written by Graham Russell. He fell asleep at the piano and when he woke up, he wrote it in 10 minutes.
10. "I can make tonight forever, Or I can make it disappear by the dawn, And I can make you every promise that has ever been made, And I can make all your ......"

Answer: demons be gone

Between 1980 and 1983, Air Supply had 8 top 10 hits in North America. They were "Lost In Love", "All Out Of Love", "Every Woman In The World", "Here I Am", "The One That You Love", "Sweet Dreams", "Even The Nights Are Better", and "Making Love Out Of Nothing At All". "The One That You Love" was the only number 1 hit in the U.S.
11. But I'm never gonna make it without you, Do you really want to ........? And I'm never gonna make it like you do, Making love out of nothing at all"

Answer: see me crawl

Air Supply achieved their second number 2 hit in the U.S. with 'Making Love Out Of Nothing At All' in 1983. Towards the end of the decade, Air Supply's popularity declined though they continued to tour regularly. They disbanded in 1988 but Graham and Russell reunited in 1991.
12. Who are the lead singers of Air Supply?

Answer: Graham Russell and Russell Hitchcock

Air Supply is made up of vocalists Russell Hitchcock and Graham Russell. Graham Cyrill Russell was born on June 11, 1950 in Nottingham, England, and Russell Charles Hitchcock was born on June 15, 1949 in Melbourne, Australia.
13. "Making Love Out of Nothing at All" was first released only as a single and wasn't released on an album until 1983.

Answer: True

"Making Love Out of Nothing At All" was on the "A" side and a song called "Late Again" appeared on the "B" side of this hit single, which reached #2 on the Billboard chart. It didn't appear on any of their albums until 1983 with the release of their "Greatest Hits" album.

It also made its appearance on their album "Making Love Out of Nothing at All" in 1983, which was released in the UK.
14. "Making Love Out of Nothing At All" was written by which of the following people?

Answer: Jim Steinman

James Richard Steinman was born in New York on November 1, 1948. He wrote many songs before coming to the public's attention but it wasn't until 1977 that he began to get noticed by a wider audience. Some of his most popular works include Meatloaf's 'Bat Out of Hell' and Bonnie Tyler's 'Total Eclipse of the Heart'.
15. How did the two lead singers of Air Supply first come together?

Answer: By performing in the musical 'Jesus Christ Superstar'

The duo first came together in Sydney, Australia, during 1975 while performing in a production of the Tim Rice and Andrew Lloyd Webber musical 'Jesus Christ Superstar'. Visit airsupplymusic.com or AirSupplyaLegacyofLove@communicate.msn.com.
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us