FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Air Supply
Quiz about Air Supply

Air Supply Trivia Quiz


I noticed there are no Air Supply quizzes on this site, so I thought I'd create the first one... Enjoy!

A multiple-choice quiz by chadler. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Air Supply

Author
chadler
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,909
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1329
- -
Question 1 of 10
1. What name do the two core members of Air Supply share in common? Hint


Question 2 of 10
2. The album "Life Support" has a different cover in the US than it does in Australia.


Question 3 of 10
3. What Air Supply song was written by Jim Steinman? (The same man who wrote Meat Loaf's entire "Bat Out Of Hell" album.) Hint


Question 4 of 10
4. Which former Styx member, also was a member of Air Supply appearing on one Air Supply album? Hint


Question 5 of 10
5. What year was the album "Lost In Love" released in the United States? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following is NOT an Air Supply album? Hint


Question 7 of 10
7. The song "Lost In Love" was re-recorded for release in the US.


Question 8 of 10
8. There are two studio albums with the title "Air Supply".


Question 9 of 10
9. The following is an Air Supply lyric: "You don't have to sneak in the door; Just come on into my room. I've been needing you oh so badly tonight; and I've been waiting, I've been waiting for you."


Question 10 of 10
10. Which song does NOT appear on the "Greatest Hits" album? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 136: 0/10
May 24 2024 : bernie73: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What name do the two core members of Air Supply share in common?

Answer: Russell

The founding members are Graham Russell and Russell Hitchcock.
2. The album "Life Support" has a different cover in the US than it does in Australia.

Answer: True

The US version is very "mystical". The Aussie release is simply a picture of Graham and Russell on a rural highway.
3. What Air Supply song was written by Jim Steinman? (The same man who wrote Meat Loaf's entire "Bat Out Of Hell" album.)

Answer: Making Love (Out Of Nothing At All)

This was the only original track on the "Greatest Hits" album. It also proved to be one of their "Greatest Hits".
4. Which former Styx member, also was a member of Air Supply appearing on one Air Supply album?

Answer: No one, this is a trick question

Although many of the Styx ballads are similar to the "dreamy" Air Supply tunes, there have been no members in common.
5. What year was the album "Lost In Love" released in the United States?

Answer: 1980

While "The One That You Love" is an Air Supply album, It was not released until later, and "Lost In Love" does not appear on it.
6. Which of the following is NOT an Air Supply album?

Answer: American Hearts

"American Hearts" is a song on the "Lost In Love" album. "Love And Other Bruises" was relesed in Australia prior to the group's US debut.
7. The song "Lost In Love" was re-recorded for release in the US.

Answer: True

The Aussie version is much longer with "dreamier" back-up vocals.
8. There are two studio albums with the title "Air Supply".

Answer: True

One was released in Australia prior to the group's US debut. The other was released in the US. It was the first studio album to follow "Greatest Hits". As of June 2003 there are actually 3 albums with the "Air Supply" title. The third is not a studio album, but a "Best Of" type compilation entitled "Air Supply - Forever Love".
9. The following is an Air Supply lyric: "You don't have to sneak in the door; Just come on into my room. I've been needing you oh so badly tonight; and I've been waiting, I've been waiting for you."

Answer: False

This is a Jim Steiman lyric from "Alone In The Dark". It was part of Steinman's only solo album, "Bad For Good", and later re-recorded by Meat Loaf for his "Welcome To The Neighborhood" album.
10. Which song does NOT appear on the "Greatest Hits" album?

Answer: Having You Near Me

Interestingly, all four of these tracks appear on the "Lost In Love" album. While four "Lost In Love" tracks did make the GH album, "Having You Near Me" is not one of them... Pretty song though!
Source: Author chadler

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us