FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Marketing Quizzes, Trivia and Puzzles
Marketing Quizzes, Trivia

Marketing Trivia

Marketing Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Business World

Fun Trivia
This field is all about trying to sell you something...whether you need it or not.
168 Marketing quizzes and 2,352 Marketing trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  Fancy a Beer?   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Advertising Slogans
Can you match these advertising slogans to the various brands of beer, of various types, from around the world?
Average, 10 Qns, rossian, May 22 23
Average
rossian editor
May 22 23
679 plays
2.
  Brand Name or Generic?   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Many products in American society are referred to by a brand name for only one specific product. For example, we often use "Ziploc bag" to refer to ANY plastic bag used for storage. Which brand name do people use to refer to the following products?
Very Easy, 10 Qns, alaspooryoric, Jan 26 23
Very Easy
alaspooryoric gold member
Jan 26 23
4279 plays
3.
  Emblem, Logo, Symbol   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You see them everyday: logos, emblems, symbols. Do you remember who or what they represent? Well, let's see!
Easier, 10 Qns, suzi_greer, Jan 10 12
Easier
suzi_greer
5634 plays
4.
  Logos: First Impressions Count   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
In this quiz you will have the opportunity to use your memory to remember the logos of products or services that are part of our daily lives. All you have to do is to match the name of the company to the logotype, in each case.
Easier, 10 Qns, masfon, Jan 25 21
Easier
masfon gold member
Jan 25 21
984 plays
5.
  I Only Have I's For You editor best quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The letter "i" has appeared at the start of so many product and company names that a BBC reader poll selected the prefix "i" as one of the buzzwords that defined the 2000s. This quiz will examine 10 examples of "iNames" from all around the world.
Average, 10 Qns, jmorrow, Nov 06 12
Average
jmorrow editor
2312 plays
6.
  U.S. Advertising Icons   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Remember those marketing icons that have appeared over the years on TV commercials, magazine ads, and even billboards? Here are ten of them for your quizzing pleasure.
Very Easy, 10 Qns, nmerr, Mar 08 19
Very Easy
nmerr gold member
Mar 08 19
3773 plays
7.
  The Man Who Sold the World   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Men and women have been trying to sell us the world for centuries. Here's a look at some of the most significant people and moments in advertising over the years.
Easier, 10 Qns, pollucci19, Jun 16 17
Easier
pollucci19 gold member
Jun 16 17
764 plays
8.
  Help! I've Fallen and I Can't Get Up!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Remember that LifeCall advertisement? Well, the catchphrase is memorable enough. Let's take a look back at some of the memorable catchphrases and slogans from the advertisements of yesteryear.
Average, 10 Qns, eburge, Aug 25 18
Average
eburge gold member
Aug 25 18
3366 plays
9.
  Original Spin   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All of these advertising slogans are more than fifty years old, and both the slogans and the products they represent are familiar to many. But we should all keep in mind that this is advertising!
Easier, 10 Qns, mlcmlc, Sep 17 19
Easier
mlcmlc gold member
Sep 17 19
2454 plays
10.
  Beer Company Slogans    
Multiple Choice
 10 Qns
A few popular tag lines from beer companies over the years.
Average, 10 Qns, drinxwilson, Jun 03 19
Average
drinxwilson
Jun 03 19
4176 plays
trivia question Quick Question
This Mexican beer always tells us that it is "Miles Away From Ordinary".

From Quiz "Beer Company Slogans"




11.
  Poorly Researched: Advertisement Faux Pas   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It's true, advertising does not cross all boundaries. See how much you know about famous advertising faux pas by famous companies. Good luck!
Average, 10 Qns, Flynn_17, Jan 17 07
Average
Flynn_17
3529 plays
12.
  'Deafening' Displays of Pharmaceutical Ads on TV!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Being desperately annoyed by deafening displays of prescription drugs on TV, I wonder if anyone really pays attention to these commercials?
Average, 10 Qns, Coraline11323, Feb 14 10
Average
Coraline11323
1009 plays
13.
  Around the World with Brands and Advertising   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Here are some classic brands, slogans and advertisements from around the world!
Tough, 15 Qns, Bruyere, May 31 16
Tough
Bruyere editor
591 plays
14.
  Anglo American Brands    
Multiple Choice
 10 Qns
A mini supermarket sweep.
Average, 10 Qns, Ikabud, Feb 02 18
Average
Ikabud
Feb 02 18
5296 plays
15.
  Cigarette Ads and Slogans of Yesteryear    
Multiple Choice
 20 Qns
You won't believe some of these! (Hopefully your parents didn't believe them back then either.)
Difficult, 20 Qns, ClaudiaFerguson, Feb 20 10
Difficult
ClaudiaFerguson
3549 plays
16.
  Logos, Slogans and Brand Names    
Multiple Choice
 15 Qns
For my third marketing quiz, I've included the origins of some well-known slogans and brand names along with a few logos. Also, it will have more true or false questions than my other quizzes.
Difficult, 15 Qns, tjoebigham, Mar 11 13
Difficult
tjoebigham
3362 plays
17.
  Brand Spanking New    
Multiple Choice
 10 Qns
Some companies have come up with new brand names for their products. Some brand names have evolved into generic terms for the products. This quiz is about both types, mainly with a UK focus.
Easier, 10 Qns, KentQuizzer, Oct 20 23
Easier
KentQuizzer gold member
Oct 20 23
966 plays
18.
  Rrroll up the Rim to Win!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Yes, a cardboard cup can really win you a car! Get your thumbs ready!
Tough, 10 Qns, guitargoddess, Sep 30 23
Tough
guitargoddess gold member
Sep 30 23
1010 plays
19.
  South African Ads: Braaivleis, Rugby, Sunny Skies   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about timeless South African commercials. These commercials have been embedded in many minds, and have influenced South African slang and idioms.
Average, 10 Qns, 51percent, Aug 03 16
Average
51percent
558 plays
20.
  Memorable US Public Service Campaigns   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Public Service ads attempt to influence the behavior or mindset of the public on issues such as health, safety, education, etc. This quiz is about some American public service ad campaigns that are particularly memorable.
Average, 10 Qns, Giniw, Nov 05 21
Average
Giniw
Nov 05 21
652 plays
21.
  BCG's Growth-Share Matrix    
Multiple Choice
 10 Qns
Some basic questions about Boston Consulting Group's Growth-Share Matrix.
Tough, 10 Qns, ace_sodium, Sep 08 21
Tough
ace_sodium
Sep 08 21
677 plays
22.
  Moo-Chandising: Advertising with Cows    
Multiple Choice
 10 Qns
Another place cows have made frequent appearances in advertising. Apparently people believe consumers are more likely to buy their product if it is associated with bovines.
Average, 10 Qns, parrotman2006, Jan 06 15
Average
parrotman2006 gold member
511 plays
23.
  Nobody's Dead Anymore    
Multiple Choice
 10 Qns
Even after death, celebrities can make a ton of money. This quiz is about a few who have passed on, but who have made more in each year since their death than most of the rest of us can hope to make in a lifetime. Good luck!
Average, 10 Qns, Trivia_Fan54, Oct 11 22
Average
Trivia_Fan54 gold member
Oct 11 22
392 plays
24.
  Sing It Out Loud: Smoke Our Coffin Nails!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The ads are history, but those (American) cigarette-advertising jingles play on and on in my head! I can still hear them! After 50 years! Can you remember them too?
Average, 10 Qns, ragiel, Jan 28 15
Average
ragiel
2212 plays
25.
  Advertising Campaigns that Flopped   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
From New Coke to clear dish soap, from squeezable toilet tissue to Mike Dukakis, Madison Avenue is always trying to sell us the next useless thing. And sometimes they screw up, big time.
Difficult, 10 Qns, Czolgolz, Sep 15 12
Difficult
Czolgolz
593 plays
26.
  FunTrivia: Quirky With Quizzes    
Multiple Choice
 10 Qns
Caught your attention, haven't I? That's the purpose behind clever promotional and advertising slogans. See how many of these you recognise.
Tough, 10 Qns, darksplash, May 08 12
Tough
darksplash gold member
697 plays
27.
  "Pop" Commercials    
Multiple Choice
 10 Qns
Although I gave up pop many years ago, the industry does not appear to have suffered without my cash. See what you can recall regarding advertisements, jingles and celebrity endorsements for the various soft drink brands. This is a Canada/US based quiz.
Tough, 10 Qns, newfangle, Oct 31 18
Tough
newfangle
Oct 31 18
2132 plays
28.
  Lighting Up The Record Books    
Multiple Choice
 10 Qns
I recently quit smoking after almost 40 years, so I thought a look back on the days when sport and cigarettes went hand in hand was in order.
Tough, 10 Qns, 480154st, Dec 16 18
Tough
480154st gold member
Dec 16 18
193 plays
29.
  Indian Commercials!    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello! I have seen many quizzes about commercials in other countries. This one is about Indian commercials.
Difficult, 10 Qns, 12791, Nov 19 07
Difficult
12791
1866 plays
30.
  The Hunger Games - Mainly American Ads    
Multiple Choice
 10 Qns
(American tinged) Listen, I'm hungry, so here's a game. Guess what food I'm eating based on the advertisement or commercial about it. Some questions will ask about the ad/commercial itself.
Average, 10 Qns, Oidioid32123, Mar 01 19
Average
Oidioid32123
Mar 01 19
1029 plays
31.
  The Goodyear Blimp    
Multiple Choice
 10 Qns
An advertising icon and a touchstone of popular culture, the famed Goodyear blimps are the subject of this quiz.
Difficult, 10 Qns, cag1970, Jun 03 15
Difficult
cag1970
468 plays
32.
  Wow! Double Rainbow! - New Zealand Adverts    
Multiple Choice
 10 Qns
How often do you watch the ads? If you're an ads whiz, this is the quiz for you! Questions on ads screened on New Zealand television.
Average, 10 Qns, Ellie525, Apr 14 14
Average
Ellie525
219 plays
33.
  Popular Ads    
Multiple Choice
 10 Qns
Ads often survive for years, if not generations. See if you still can identify these, most of which were international successes.
Very Difficult, 10 Qns, flem-ish, Aug 03 05
Very Difficult
flem-ish
2507 plays
34.
  Famous Product Failures (American)    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know some of the most famous failures ever brought to the market?
Difficult, 10 Qns, GoodVibe, Feb 28 06
Difficult
GoodVibe gold member
1164 plays
35.
  Kotler Demands...    
Multiple Choice
 5 Qns
In Marketing, demand can be subcategorised into different types; here's a look at some of them. Questions are based on Philip Kotler's, "The Major Tasks of Marketing Management".
Average, 5 Qns, ace_sodium, Aug 05 22
Average
ace_sodium
Aug 05 22
841 plays
Related Topics
  TV Mixture [Television] (1007 quizzes)


Marketing Trivia Questions

1. Between 1996 and 2005, the Jordan Formula One team was sponsored by which brand of cigarette?

From Quiz
Lighting Up The Record Books

Answer: Benson and Hedges

Eddie Jordan's team had a golden livery to match the packaging colour of Benson and Hedges, and with an advertising masterstroke, even managed to stick in the memory at races where tobacco advertising was banned, by using the Benson and Hedges typeface but changing the words. Slogans included "Bitten and Hisses" with a snake mascot, "Buzzin' Hornets" with a hornet mascot, "Bitten Heroes" with a shark mascot, or for me the cleverest one; "Be On Edge", which was Benson and Hedges with a few letters blacked out.

2. What is the most common term used for dead celebrities who continue to make money in advertising revenue?

From Quiz Nobody's Dead Anymore

Answer: Delebs

The term "delebs" is used in advertising circles to indicate that they are using celebrities who have died in their ad media. It is also a term that is occasionally used in the popular media when they report about the financial concerns of dead celebrities (e.g., tax settlements, etc.).

3. Ash you like it. Billboards and graffiti have been discovered on the walls of which ancient city that pre-date 79AD?

From Quiz The Man Who Sold the World

Answer: Pompeii

"Gaius Pumidius Diphilus was here" can be found on one of the walls in the ancient city. There is a time stamp attached to it and this has enabled historians to date it back to October 3, 78 B.C. The things that some vandals will write on walls - who'd have thought it? The volcanic eruption that was Mt Vesuvius buried the ancient city of Pompeii under tonnes of ash and, in doing so, preserved a wealth of information. Amongst this are examples of graffiti and billboards advertising a range of things but, in the main, political agendas. Who said social media is a modern-day phenomenon? The Atlantic Daily published a story in March of 2016 indicating that the walls held well preserved public notices advertising a range of items from political campaigns to gladiatorial contests to a lost horse poster. Nowadays historians are hastily scrambling to document and digitalise as much of this data as possible before our modern day vandals scrawl their own forms of graffiti over it.

4. What did the UK's "Oil of Ulay" skincare product become?

From Quiz Brand Spanking New

Answer: Oil of Olay

"Oil of Olay" began in South Africa. The skincare product had several names around the world due to copyright and aesthetic reasons. Other names included "Oil of Ulay", "Oil of Ulan" and "Oil of Olaz". In around 1999, Procter & Gamble decided to standardise on "Oil of Olay", although there are still exceptions.

5. What US state began using talking cows to promote their dairy industry starting in late 2003?

From Quiz Moo-Chandising: Advertising with Cows

Answer: California

The California Milk Advisory Board has been advertising with the slogan "Great cheese comes from Happy Cows. Happy Cows come from California." The ads are generally done in a humorous vein. The "Happy Cows" spots were part of a $33 million advertising effort that was syndicated nationally. It was designed by the Los Angeles firm of Deustch LA, run by famed advertising guru Donny Deutsch. The "Happy Cows" were seen during the 2004 and 2005 Superbowls. California is the United States' second largest producer of cheese, after Wisconsin. PETA unsuccessfully sued the California MAB, claiming that conditions on California farms created cows that were not happy. A judge threw out the case.

6. Who said "Only you can prevent forest fires"?

From Quiz Memorable US Public Service Campaigns

Answer: Smokey Bear

The US Forest Service began this successful campaign in 1944 with the catch-phrase "Smokey Says - Care Will Prevent 9 out of 10 Forest Fires". in 1947 the slogan was changed to "Only you can prevent forest fires". In 2001 it was changed slightly with "forest fires" replaced by "wildfires". It is one of the most successful American public service campaigns ever.

7. What term is often used by American people to refer to facial tissue paper, particularly that used for purposes like wiping one's nose?

From Quiz Brand Name or Generic?

Answer: Kleenex

We have gotten into the habit of referring to all tissue as "Kleenex". However, Kleenex is a registered trademark and brand name for only the tissue paper produced by Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Kimberly-Clark created the first Western version of tissue paper in 1924, mainly for the purpose of removing makeup remover from the face. Tissue had long been in use in Japan for centuries before Kimberly-Clark began marketing it.

8. McDonald's fast food restaurants wouldn't be quite the same without the golden arches and their official mascot. What is the name of this mascot?

From Quiz U.S. Advertising Icons

Answer: Ronald McDonald

Ronald McDonald, the "hamburger-happy clown", made his TV debut in 1963. He was played by none other than Willard Scott who went on to fame as the weatherman on the 'Today' show. Ronald looked a bit different in the early days. He had curly blond hair, a fast-food tray for a hat, and a paper cup for a nose. His transformation over the years must have been a success because there are McDonald's restaurants world-wide.

9. In 1985, the American fast food restaurant Jack in the Box decided to change its name to something more mature. What was the new name?

From Quiz Advertising Campaigns that Flopped

Answer: Monterey Jack's

During the mid-eighties, Jack in the Box attempted to avoid competition with McDonald's by catering to a more mature, 'yuppie' clientele. Restaurants were redecorated, the menu was diversified, and even the name was changed to the more adult Monterey Jack's. Ray Charles was hired to promote Monterey Jack's in their television commercials. The name change proved an unpopular move, and the name was changed back in 1986.

10. Finish the sentence of the New Zealand ad: "If you drink then drive you're a bloody..."

From Quiz Wow! Double Rainbow! - New Zealand Adverts

Answer: idiot

This is a typical Kiwi phrase used on anti-drink-driving ads. There is also a turned-around version: If you stop a mate from drink-driving, you're a bloody legend.

11. What basic 'form of advertising' is used to grab a consumer's attention not only in pharmaceutical ads, but in most TV commercials?

From Quiz 'Deafening' Displays of Pharmaceutical Ads on TV!

Answer: Using the highest allowed audio level throughout the entire ad.

The FCC does not adjust the volume of programs or commercials, but TV stations are limited as to the peak power they can use for their audio signals. In other words, the loudest TV commercial can never be louder than the loudest part a TV program. TV show use audio levels to create more drama for the viewer, whereas an advertiser wants to grab the viewer's attention by using only the highest level. That's what makes the commercial 'seem' louder.

12. There is a polo player on horseback with polo stick held high. Which company does he 'work for'?

From Quiz Emblem, Logo, Symbol

Answer: Ralph Lauren

Ralph Lauren has used the polo player logo since 1972. His corporation has gone to court a few times to defend use of the horse and rider. Ralph Lauren was born Ralph Lifshitz in The Bronx, New York. His clothing line has expanded many times and he has branched out of clothing. In 2009, Forbes estimated Lauren's wealth at $2.8 billion, the 224th richest person in the world.

13. Which gaming console was advertised with the catchphrase "Fun anyone?"?

From Quiz Help! I've Fallen and I Can't Get Up!

Answer: PlayStation 2

Who can forget that PlayStation 2 advertisement? People flocking through the streets, literally clambering upon one another to build a huge people mountain reaching up into the sky. And, for a few moments, the person at the very top holding their hands up in triumph, only to fall down and be succeeded by the next person. Ah, what fun that would be.

14. The first Goodyear blimp took flight in 1925. By what name was this blimp known?

From Quiz The Goodyear Blimp

Answer: Pilgrim

Pilgrim was the first of the long line of Goodyear's goodwill ambassadors of the air. Her debut came almost a decade after Goodyear began building balloons and airships for the U.S. military, at the Wingfoot Lake Facility in northeastern Ohio, in 1917.

15. This beer's ads claim that it is "The King of Beers".

From Quiz Beer Company Slogans

Answer: Budweiser

The "American" Budweiser is brewed by Anheuser-Busch InBev. The slogan is an ironic reference to the slogan of the original Czech Budweiser from Budìjovice, which has been called "The Beer of Kings" since the 16th century.

16. Which company holds the annual "Roll up the Rim to Win" contest?

From Quiz Rrroll up the Rim to Win!

Answer: Tim Hortons

Tim Hortons is a Canadian institution, founded in Hamilton, Ontario in 1964. It was founded by, and named after, former NHL player Tim Horton and his partner Ron Joyce. After the chain received explosive success across Canada, it expanded in the United States. Tim Hortons commands approximately 62% percent of the Canadian coffee market, compared to Starbucks (in the number two position) at 7%.

17. Which car brand claimed to be as South African as "braai-vleis, rubgy and sunny skies"?

From Quiz South African Ads: Braaivleis, Rugby, Sunny Skies

Answer: Chevrolet

This advert dates back to the 70s, before Chevrolet pulled out of the country due to sanctions. They are again available in South Africa, but no longer as popular as the other makes.

18. What company gave us the ill-fated Premier Cigarette?

From Quiz Famous Product Failures (American)

Answer: R.J. Reynolds

Launched in 1988, Premier was a 'smokeless' cigarette. Smokers complained of a charcoal-like aftertaste and the need for special instructions on how to light Premiers. It was gone the next year.

19. In Taiwan, Pepsi-Cola made a very grave error (no pun intended) with their slogan 'Come alive with the Pepsi generation'. The catch phrase was translated a little too literally in Taiwanese, and ended up saying what?

From Quiz Poorly Researched: Advertisement Faux Pas

Answer: 'Pepsi will bring your ancestors back from the dead.'

More often than not, it is the Coca-Cola advertisers that make serious faux pas, and often in the Far East countries, such as China and Taiwan. This advertising campaign lasted a very short time, and was removed from all advertisements when someone finally realised the literal nature of the slogan.

20. "I'd like to teach the world to sing..." are lyrics from a song which was used in an advertising campaign for what brand of soft drink?

From Quiz "Pop" Commercials

Answer: Coca-Cola

The song was called "I'd like to buy the world a Coke". The advertisement was released in 1971 but somehow I remember it well even though I was not born until 1972. The song in question was reintroduced in an ad during the 1990 Super Bowl game.

21. 'Quality first, cost second' is used by which pen company?

From Quiz Indian Commercials!

Answer: ADD Gel

'ADD Gel' uses this commercial. They have also started playing the 'Ketchup song' in it. It was introduced in India in 2000. Now they have started making other kinds of pens. The gel inside the pen gives us a different shade of blue. Other colours have also been introduced.

22. In this case of demand, the market actually dislikes the product. It may be willing to incur a cost to avoid using such a product. What is this demand better known as?

From Quiz Kotler Demands...

Answer: Negative Demand

Kotler cites the example of employers demand for alcoholics and ex-convicts (for employment) as a case of negative demand.

23. What brand of cigarette asked you to "blow some my way"?

From Quiz Cigarette Ads and Slogans of Yesteryear

Answer: Chesterfield

According to a 1952 print ad, Chesterfields were provided exclusively on all United's Stratoscruiser flights to Honolulu.

24. Which petrol company told us to "put a tiger into our tank"?

From Quiz Popular Ads

Answer: Exxon

Esso and Exxon are parent companies. The Tiger started in Norway in the early twentieth century, as a leaping tiger emblem on Esso Norway roadside gasoline pumps. In 1959 an advertising agency in Chicago was asked by Exxon to create an advertisement to boost the sales of its petrol. In 1964 the cartoon tiger was introduced with the slogan "Put a Tiger in your Tank". The success of the campaign prompted Time Magazine to proclaim 1964 as the "Year of the Tiger along Madison Avenue". Within a year the cartoon tiger could be found in Europe, Australia and the Far East. The Esso Tiger was retired in the late 1960s but resurrected in 1972, when Esso changed its name to Exxon. Their slogan now said: "We"re changing our name, but not our stripes". BP had told us they were "Beyond Petroleum" and SHell tried to make us believe we went well if we went Shell.

25. In 2004, which Olympic gold medal winner became the face of Baisha, the largest cigarette manufacturer in China?

From Quiz Lighting Up The Record Books

Answer: Liu Xiang

In 2004, Liu Xiang became the first male athlete to have been World Record Holder, World Champion and Olympic Champion in the 110 metres hurdles. Upon signing the deal with Baisha, the company's president said, "Everyone likes Liu Xiang and hopes he will soar higher and faster and maintain his sunny, healthy, progressive image." Of the other possible answers, Takuma Sato is a Japenese driver and has raced in Formula One and Indy Car, Won Yun-jong is a South Korean bobsledder and Ryom Tae-ok is a figure skater from North Korea.

26. As of 2019, which state allowed the longest amount of time during which a deceased celebrity could earn advertising revenue?

From Quiz Nobody's Dead Anymore

Answer: California

In some states such as New York, dead celebrities have no rights to marketing revenue that uses their image. Other states such as California are very particular about the length of time after a death a celebrity has rights to marketing revenue. The celebrity must have been a legal resident of the state at the time of their death before an estate can claim rights to advertising revenue. In California, dead celebrities' estates earn marketing income for 70 years. These can also be bequeathed to heirs in California (something that is not possible in many other states).

27. And the award for innovations in art direction goes to... Which individual, who also first published "Poor Richard's Almanac" in 1732, is considered the first to install pictures in advertisements?

From Quiz The Man Who Sold the World

Answer: Benjamin Franklin

The first known paid advertisement in the United States is reported to have appeared in a New England newspaper in 1704. It did not succeed. In the 1760s Benjamin Franklin purchased the Philadelphia Gazette and turned it into a vehicle for communication with the masses. He supported its publication with advertising. In this way he could keep the costs down so that it was affordable to almost "everyman". Not only did Franklin appreciate the power of pictures in advertisements, he was quick to realise how potent white space was and he ensured he left lots of it around his headlines.

28. "Opal Fruits" continued to make your mouth water in the UK under which new brand name?

From Quiz Brand Spanking New

Answer: Starburst

"Opal Fruits" were launched in the UK by Mars in 1960. When launched in the United States later in the 1960s, they were called "Starburst". The UK version was later renamed as part of a drive for global consistency.

29. What fast food company has been using cows holding poorly spelled signs to entice people to buy their products?

From Quiz Moo-Chandising: Advertising with Cows

Answer: Chik-Fil-A

Chik-Fil-A began their "Eat Mor Chikin" campaign in 1995. The corporate website contains many of the commercials. It also has cow calendars and a wide variety of other cow related merchandise available, including plush dolls. The cows campaign was created by The Richards Group, a Dallas based advertising firm. It started out with billboards and grew into television ads and then a company-wide motif. Chik-Fil-A began in suburban Atlanta in 1946. It is one of the largest fast food chains in the United States, with over 1800 stores in 41 states. The restaurant is known for its Southern Baptist values, closing on Sunday. In 2012, the company had a major controversy over their beliefs on same sex marriage, one of the odder moments of the culture wars between liberals and conservatives in the United States.

30. Another famous US public service message featured a native American man, in close-up, with a tear running down his face. What was this ad focusing on?

From Quiz Memorable US Public Service Campaigns

Answer: Pollution

The iconic "Crying Indian" public service advertisement first appeared on Earth Day 1971. The "Keep America Beautiful" foundation focuses on litter prevention, waste reduction/recycling and community greening & beautification.

This is category 10199
Last Updated Feb 21 2024 1:58 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.