FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Primus
Quiz about Primus

Primus! Trivia Quiz


An easy quiz for any Primus fan.

A multiple-choice quiz by ElvishLord. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Primus

Author
ElvishLord
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
380,850
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
146
Last 3 plays: Guest 136 (7/10), Guest 99 (9/10), Guest 79 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Finish the title of this very popular Primus song "My Name is _________________. Hint


Question 2 of 10
2. Primus has had several drummers throughout its history. Which of the following was NOT one of Primus's drummers? Hint


Question 3 of 10
3. Who plays bass guitar for Primus? Hint


Question 4 of 10
4. This 1995 Primus album featured their Grammy Award for Best Hard Rock Performance "Wynona's Big Brown Beaver." Hint


Question 5 of 10
5. Primus's drummer, Tim Alexander has a nickname that is revealed in the introduction to the song "Jellikit." What is his nickname? Hint


Question 6 of 10
6. "Fizzle Fry" was Primus's first studio album.


Question 7 of 10
7. Complete the following Primus lyrics: "I've been to hell. I spell it...I spell it ____. "(Three letters) Hint


Question 8 of 10
8. Who plays electric guitar for Primus? Hint


Question 9 of 10
9. Primus has recorded most of its albums as a three-man band.


Question 10 of 10
10. The subject matter of this song from the "Brown Album" (1997) had to do with boxing in 19th century America. What was the title of the song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Guest 136: 7/10
Jun 17 2024 : Guest 99: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 79: 9/10
May 27 2024 : cheeseit223: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Finish the title of this very popular Primus song "My Name is _________________.

Answer: Mud

"My Name is Mud" appears on the 1993 Gold Album "Pork Soda," and it is one of the most popular Primus songs. The phrase indicates a lack of intelligence and a generally unsuccessful life experience. This is the song that Primus played during the new Woodstock concert in 1994 and the crowd in the mosh pit threw mud at him. His classic response was to make fun of the audience!
2. Primus has had several drummers throughout its history. Which of the following was NOT one of Primus's drummers?

Answer: Matt Cameron

Primus is known for its complicated rhythm patterns and excellent drum work. Although Matt Cameron never played for Primus, the drummer for Soundgarden and Pearl Jam would be an excellent addition to the band!
3. Who plays bass guitar for Primus?

Answer: Les Claypool

The band's founder, Les Claypool, was born on September 29, 1963. He plays bass guitar and sings all vocals for Primus. Les Claypool cites Geddy Lee from the band "Rush" as one of his main influences growing up.
4. This 1995 Primus album featured their Grammy Award for Best Hard Rock Performance "Wynona's Big Brown Beaver."

Answer: Tales From the Punchbowl

The song "Wynona's Big Brown Beaver" was the most popular track from Primus's fourth album "Tales from the Punchbowl." It lost to Pearl Jam's "Spin the Black Circle" at the 1996 Grammy Awards.The song was involved in some controversy due to actress Winona Ryder, an alternative music enthusiast, thinking that the song was about her. Claypool insists that it was not.
5. Primus's drummer, Tim Alexander has a nickname that is revealed in the introduction to the song "Jellikit." What is his nickname?

Answer: Herb

Tim earned his nickname "Herb" because he always seemed to be taking herbal supplements. In July of 2014, Tim suffered a heart attack and had to undergo open heart surgery. He has made a full recovery.
6. "Fizzle Fry" was Primus's first studio album.

Answer: True

Released in 1990, "Fizzle Fry" was Primus's first studio album. The band's first album, "Suck On This" was a live album released in 1989.
7. Complete the following Primus lyrics: "I've been to hell. I spell it...I spell it ____. "(Three letters)

Answer: DMV

"DMV" is about a trip to the department of motor vehicles and appears on the album "Pork Soda." It was also featured in the 1993 Lollapalooza Festival, and appears on "Animals Should Not Try To Act Like People" and "They Can't All Be Zingers" albums.
8. Who plays electric guitar for Primus?

Answer: Larry LaLonde

Guitarist, Larry LaLonde plays electric guitar on all Primus albums. Born in California in 1968, Larry or "Ler," has played on all Primus recordings and has also appeared on several Tom Waits' albums.
9. Primus has recorded most of its albums as a three-man band.

Answer: True

With the exception of a brief period of time when Les Claypool could not find a drummer and was forced to use a drum machine (they were known as "Primate" then), Primus has always been regarded as a three-man ensemble.
10. The subject matter of this song from the "Brown Album" (1997) had to do with boxing in 19th century America. What was the title of the song?

Answer: Fisticuffs

"Brown Album" was released in 1997 and included "Brain" Mantia as the bands new drummer. The top-selling single from the album was "Shake Hands with Beef."
Source: Author ElvishLord

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Sailing The Seas of Cheese Average
2. The Characters of Primus Average
3. Primus Average
4. Frizzle Fry Average
5. Primus Average
6. For True Primus Fans Difficult
7. For All PRIMUS Fans Average
8. Hole and Courtney Love Average
9. Motor City Madman Average
10. Kelly Osbourne Difficult

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us