Quiz about Songs About The Sun
Quiz about Songs About The Sun

Songs About The Sun Trivia Quiz


Ten songs about the sun. Do you know the right artists?

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Science and Nature in Songs
  8. »
  9. Weather Songs

Author
Vermic
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
20,655
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
681
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who had a hit with a song called: Setting Sun? Hint

Chemical Brothers
Manic Street Preachers
The Prodigy
Blur

2. Who had a hit with a song called: Always The Sun? Hint

Sex Pistols
The Stranglers
The Buzzcocks
Nick Striker Band

3. Who had a hit with a song called: You Bring The Sun? Hint

Tom Jones
London Beat
Mousse T.
Oleta Adams

4. Who had a hit with a song called: Distant Sun? Hint

Kylie Minoque
Split Enz
Crowded House
Men At Work

5. Who had a hit with a song called: Black Hole Sun? Hint

Nirvana
Soundgarden
Pearl Jam
Screaming Trees

6. Who had a hit with a song called: Sun Of Jamaica? Hint

Bob Marley and The Wailers
Aswad
Inner Circle
Goombay Dance Band

7. Who had a hit with a song called: The Other Side Of The Sun? Hint

Alanis Morissette
Janis Ian
Sheryl Crow
Meredith Brooks

8. Who had a hit with a song called: Sunset People? Hint

Mariah Carey
Gloria Gaynor
Donna Summer
Gloria Estefan

9. Who had a hit with a song called: Invisible Sun? Hint

The Police
Boomtown Rats
Madonna
Kid Creole and The Coconuts

10. Who had a hit with a song called: I Won't Let The Sun Go Down On Me? Hint

Tenpole Tudor
Howard Jones
Nik Kershaw
Adam and The Ants


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who had a hit with a song called: Setting Sun?

Answer: Chemical Brothers

2. Who had a hit with a song called: Always The Sun?

Answer: The Stranglers

3. Who had a hit with a song called: You Bring The Sun?

Answer: London Beat

4. Who had a hit with a song called: Distant Sun?

Answer: Crowded House

5. Who had a hit with a song called: Black Hole Sun?

Answer: Soundgarden

6. Who had a hit with a song called: Sun Of Jamaica?

Answer: Goombay Dance Band

7. Who had a hit with a song called: The Other Side Of The Sun?

Answer: Janis Ian

8. Who had a hit with a song called: Sunset People?

Answer: Donna Summer

9. Who had a hit with a song called: Invisible Sun?

Answer: The Police

10. Who had a hit with a song called: I Won't Let The Sun Go Down On Me?

Answer: Nik Kershaw

Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us