FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 69 Eyes
Quiz about The 69 Eyes

The 69 Eyes Trivia Quiz


This is an easy quiz about a Finnish goth'n'roll band called The 69 Eyes, so be sure that you know some lyrics and some trivia about this great band!

A multiple-choice quiz by omaia. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. S

Author
omaia
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
222,321
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
221
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of The 69 Eyes' first album? Hint


Question 2 of 10
2. Who famous Finnish singer sings backing vocals in numerous 69 Eyes songs? Hint


Question 3 of 10
3. Who produced the album "Devils"? Hint


Question 4 of 10
4. The singer of The 69 Eyes is Jussi69.


Question 5 of 10
5. Which 69 Eyes song starts with lines "Inter spem et metum. Inter arma caritas"? Hint


Question 6 of 10
6. Is The 69 Eyes "Framed in Blood"-collection album called "Framed in Blood- The Very Best of The 69 Eyes"?


Question 7 of 10
7. Which one of The 69 Eyes' videos was shot in an ice stadium in Tikkurila (Vantaa, Finland)? Hint


Question 8 of 10
8. What nickname do The 69 Eyes use for themselves? Hint


Question 9 of 10
9. Who composes almost every 69 Eyes song? Hint


Question 10 of 10
10. What song is this: "Nothing's gonna make you stop. Nothing's gonna break you up. Everybody knows you're lost. In the night time, honey..."? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of The 69 Eyes' first album?

Answer: Bump'n'Grind

Bump'n'Grind was released in 1992.
2. Who famous Finnish singer sings backing vocals in numerous 69 Eyes songs?

Answer: Ville Valo

Ville Valo sings backing vocals in lots of songs, including "Wasting The Dawn" and "Beneath the Blue".
3. Who produced the album "Devils"?

Answer: Johnny Lee Michaels and Hiili Hiilesmaa

The members of The 69 Eyes call their relaitionship with Johnny Lee Michaels a "marriage made in hell".
4. The singer of The 69 Eyes is Jussi69.

Answer: False

The singer of The 69 Eyes is Jyrki69. Jussi69 is the drummer.
5. Which 69 Eyes song starts with lines "Inter spem et metum. Inter arma caritas"?

Answer: Sister of Charity

"Inter spem et metum. Inter arma caritas" is Latin and it means "Between fear and hope. Love in the middle of guns".
6. Is The 69 Eyes "Framed in Blood"-collection album called "Framed in Blood- The Very Best of The 69 Eyes"?

Answer: No

It's called "Framed in Blood-The Very Blessed Of The 69 Eyes".
7. Which one of The 69 Eyes' videos was shot in an ice stadium in Tikkurila (Vantaa, Finland)?

Answer: Betty Blue

The video includes ice skating, and the members of The 69 Eyes say they have no idea how this video is related to them and their music.
8. What nickname do The 69 Eyes use for themselves?

Answer: Helsinki Vampires

Their slogan is "Sleep all day. Party all night. Never grow old. Never die. It's fun to be a Helsinki Vampire."
9. Who composes almost every 69 Eyes song?

Answer: Bazie

Bazie composes the songs and Jyrki69 writes the lyrics. Timo-Timo and Jussi69 have both made some songs with Bazie, but that was a long time ago.
10. What song is this: "Nothing's gonna make you stop. Nothing's gonna break you up. Everybody knows you're lost. In the night time, honey..."?

Answer: Lost Boys

When Jyrki69 and Bazie wrote this song, they wanted it to be like a second soundtrack for the movie "The Lost Boys".
Source: Author omaia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Referenced Topics
Music   Movies   Albums   Names   Latin Language   Blue   Drummers   Blues   Vampires   Goth  

Other Destinations
  Explore Other Quizzes by omaia

  Go to Music Q-S Quizzes

  More S Quizzes

  FunTrivia Homepage

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us