Quiz about The Beach Boys Lyrics
Quiz about The Beach Boys Lyrics

The Beach Boys Lyrics Trivia Quiz


Are you a Beach Boys fan? Test your knowledge of their songs here! I will give you a lyric and you tell me which song it is from. Good luck.

A multiple-choice quiz by Velvet_Rain. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Beach Boys

Author
Velvet_Rain
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
347,185
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1037
Last 3 plays: Elenafenner (9/10), Zirkon (10/10), Guest 172 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which Beach Boys song would you find the following lyrics?

"Early in the morning we'll be startin' out
Some honeys will be coming along
We're loading up our Woody
With our boards inside"
Hint

Surfin' USA
Noble Surfer
South Bay Surfer
Surfin' Safari

2. "I got a letterman's sweater
With a letter in front
I got for football and track
I'm proud to wear it now"

Which song do these lyrics come from?
Hint

In My Room
Chug-A-Lug
Spirit Of America
Be True to Your School

3. In which 1967 song would you find the following lyrics?

"Let me tell you how she really got to my soul
It ain't funny
The way she make me wanna sing a little rock 'n' roll"
Hint

All Summer Long
Wouldn't It Be Nice
Wild Honey
I Was Made To Love Her

4. These are the opening lyrics to which Beach Boys song?

"Well since she put me down I've been out doin' in my head
Come in late at night and in the mornin' I just lay in bed"
Hint

Help Me, Rhonda
Barbara Ann
Caroline, No
Darlin'

5. "I may not always love you
But long as there are stars above you
You never need to doubt it"

In which Beach Boys song do these lyrics come from?
Hint

Please Let Me Wonder
Never Learn Not to Love
The Little Girl I Once Knew
God Only Knows

6. In which Beach Boys song do these lyrics appear?

"Lovin' you
It keeps me satisfied
And I can't explain, oh no
The way I'm feeling inside"
Hint

I Can Hear Music
Dance, Dance, Dance
Do It Again
Don't Worry Baby

7. These are the opening lines to which Beach Boys song?

"I've been in this town so long that back in the city
I've been taken for lost and gone
And unknown for a long long time"
Hint

Friends
Here Comes The Night
This Whole World
Heroes and Villains

8. "Well I'm not braggin' babe so don't put me down
But I've got the fastest set of wheels in town"

Which song do these car themed lyrics come from?
Hint

Cherry, Cherry Coupe
Little Deuce Coupe
This Car Of Mine
Our Car Club

9. From which well known Beach Boys song do the following lyrics come from?

"Drinking all night
Got into a fight
Well I feel so broke up
I want to go home"
Hint

When I Grow Up (To Be A Man)
Sloop John B
No-Go Showboat
Busy Doin' Nothin'

10. The following lyrics come from which famous Beach Boys song?

"The Mid-West farmer's daughters really make you feel alright
And the Northern girls with the way they kiss
They keep their boyfriends warm at night"
Hint

Girls On The Beach
California Girls
Good Vibrations
Disney Girls


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which Beach Boys song would you find the following lyrics? "Early in the morning we'll be startin' out Some honeys will be coming along We're loading up our Woody With our boards inside"

Answer: Surfin' Safari

"Surfin' Safari" was written by band members Brian Wilson and Mike Love and appears on their 1962 album also called "Surfin' Safari". It got to number 14 in the US charts.
2. "I got a letterman's sweater With a letter in front I got for football and track I'm proud to wear it now" Which song do these lyrics come from?

Answer: Be True to Your School

"Be True to Your School" can be found on the album "Little Deuce Coupe" (1963). It went to number six in the US.
3. In which 1967 song would you find the following lyrics? "Let me tell you how she really got to my soul It ain't funny The way she make me wanna sing a little rock 'n' roll"

Answer: Wild Honey

"Wild Honey" is from their 1967 album of the same name. It got to number 31 in the US and number 29 in the UK.
4. These are the opening lyrics to which Beach Boys song? "Well since she put me down I've been out doin' in my head Come in late at night and in the mornin' I just lay in bed"

Answer: Help Me, Rhonda

"Help Me, Rhonda" is from The Beach Boys eighth studio album "Today!" (1965). It got to number one in the US and number 27 in the UK. It was written by Brian Wilson and Mike Love and sung by guitarist Al Jardine.
5. "I may not always love you But long as there are stars above you You never need to doubt it" In which Beach Boys song do these lyrics come from?

Answer: God Only Knows

"God Only Knows" can be found on The Beach Boys album "Pet Sounds" (1966). It got to number 39 in the US and number two in the UK. Rolling Stone magazine placed it at number 30 on their '500 Greatest Songs of All Time' list.
6. In which Beach Boys song do these lyrics appear? "Lovin' you It keeps me satisfied And I can't explain, oh no The way I'm feeling inside"

Answer: I Can Hear Music

"I Can Hear Music" was originally sung by the Ronettes who released it in 1966. The Beach Boys did a cover of it and it appeared on the album "20/20" (1969). It went to number 23 in the US and number ten in the UK.
7. These are the opening lines to which Beach Boys song? "I've been in this town so long that back in the city I've been taken for lost and gone And unknown for a long long time"

Answer: Heroes and Villains

"Heroes and Villains" can be found on the album "Smiley Smile" (1967). It was written by Brian Wilson and lyricist Van Dyke Parks. It got to number 12 in the US and number eight in the UK.
8. "Well I'm not braggin' babe so don't put me down But I've got the fastest set of wheels in town" Which song do these car themed lyrics come from?

Answer: Little Deuce Coupe

"Little Deuce Coupe" appears on two Beach Boys albums, "Surfer Girl" (1963) and "Little Deuce Coupe" (1963). It reached number 15 in the US charts.
9. From which well known Beach Boys song do the following lyrics come from? "Drinking all night Got into a fight Well I feel so broke up I want to go home"

Answer: Sloop John B

"Sloop John B" can be found on the 1966 album "Pet Sounds". It is based around a traditional west indies folk song "The John B. Sails" and the version "Wreck Of The John B" (1958) by The Kingston Trio. It went to number three in the US and number two in the UK.
10. The following lyrics come from which famous Beach Boys song? "The Mid-West farmer's daughters really make you feel alright And the Northern girls with the way they kiss They keep their boyfriends warm at night"

Answer: California Girls

"California Girls" comes from the Beach Boys album "Summer Days (and Summer Nights!)" (1965). It was written by Brian Wilson and Mike Love. It went to number three in the US and number 26 in the UK.
Source: Author Velvet_Rain

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 16 2023 : Elenafenner: 9/10
Jan 05 2023 : Zirkon: 10/10
Jan 04 2023 : Guest 172: 10/10
Dec 18 2022 : evilmoderate: 9/10
Dec 06 2022 : Guest 75: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Lyrics Quizzes:

A selection of lyrics quizzes

  1. Led Zeppelin Lyrics Average
  2. Bob Dylan Lyrics 1963 - 1990 Average
  3. Pink Floyd Lyrics Average
  4. Black Sabbath Lyrics Average
  5. The Beach Boys Lyrics Average
  6. The Monkees Lyrics Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us