FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Beach Boys Quizzes, Trivia and Puzzles
Beach Boys Quizzes, Trivia

Beach Boys Trivia

Beach Boys Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
26 Beach Boys quizzes and 290 Beach Boys trivia questions.
1.
  Beach Boys - Opening Lyrics   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All questions relate to the opening lyrics of classic hit songs by the fabulous Beach Boys. Some questions ask you to identify the song, others ask you to identify the missing word.
Average, 10 Qns, musicmonkeyman, Mar 21 07
Average
musicmonkeyman
11874 plays
2.
  Beach Boys Fun   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is mostly about Beach Boys lyrics, with a few questions about the band as well. The first ten are lyrics questions and the last five are questions about the band.
Average, 15 Qns, teej417, Jun 25 23
Average
teej417
Jun 25 23
4897 plays
3.
  Song by Song: "Good Vibrations"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Coming in at number six on Rolling Stone magazine's 2004 list of the "500 Greatest Songs of All Time" is the Beach Boys' "Good Vibrations." Test your knowledge of the song.
Easier, 10 Qns, skylarb, Nov 05 21
Easier
skylarb
Nov 05 21
402 plays
4.
  Lyrics Of The Beach Boys   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Between 1962 and 1969, The Beach Boys had 35 songs on Billboard's Hot 100, including 13 that made the top ten. From the lyrics given, can you identify these ten Beach Boys songs? [All songs listed are by The Beach Boys.]
Easier, 10 Qns, lowtechmaster, Oct 05 17
Easier
lowtechmaster
Oct 05 17
955 plays
5.
  Song by Song: "God Only Knows"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Rounding out the top 25 on Rolling Stone magazine's 2004 "Greatest Songs of All Time" list is the Beach Boys with "God Only Knows." Dig deeper into this Top 40 hit.
Average, 10 Qns, skylarb, Nov 05 21
Average
skylarb
Nov 05 21
358 plays
6.
  Beach Boy Cover Songs   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Beach Boys wrote some of the greatest American pop songs. They also recorded their own version of songs released and written by other artists. This quiz deals with their cover tunes.
Average, 10 Qns, shanteyman, Jun 16 08
Average
shanteyman
1553 plays
7.
  Rock and Roll Hall of Fame: The Beach Boys   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Beach Boys created a very unique and pleasing sound that is nearly instantly recognizable. This quiz will feature their legacy as America's band.
Average, 10 Qns, ralzzz, Feb 02 12
Average
ralzzz gold member
2070 plays
8.
  The Beach Boys    
Multiple Choice
 10 Qns
Name the Beach Boys song from the lyrics I have given. I hope you sing along when you know them; I certainly did when I was making this quiz.
Easier, 10 Qns, JenPenWen, Jun 05 20
Easier
JenPenWen
Jun 05 20
674 plays
9.
  The Music of The Beach Boys (Surfin' U.K.)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Beach Boys had 10 UK Top 10 hits in the '60s. They may not be the ones you think and only five of them made the US Billboard Top 10. UK chart:Guinness book of British Hit Singles & Albums. US chart:Joel Whitburn's Billboard book of Top Pop Singles.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Sep 14 13
Average
shipyardbernie gold member
423 plays
10.
  The Music of The Beach Boys (Surfin' U.S.A.)   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Beach Boys had 10 Top 5 hits on the Billboard Hot 100 between 1963 and 1988. Take this quiz and see what you know about these songs. US chart: Joel Whitburn's Billboard book of Top Pop Singles. UK chart: Guinness book of British Hit Singles & Albums.
Average, 10 Qns, shipyardbernie, Aug 10 18
Average
shipyardbernie gold member
Aug 10 18
707 plays
trivia question Quick Question
Which song has opening lyrics that go "After six hours of school I've had enough for the day. I hit the radio dial and turn it up all the way."?

From Quiz "Beach Boys Fun"




11.
  About The Song "Barbara Ann"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will cover interesting facts about the song "Barbara-Ann".
Tough, 10 Qns, shanteyman, Nov 21 18
Tough
shanteyman
Nov 21 18
441 plays
12.
  Beach Boys Second Verse Lyrics   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Can you name these great songs by The Beach Boys from the lyrics provided? Just so it's not too easy, all the lyrics are from the second verses of the songs.
Average, 10 Qns, shuttlemania, May 28 20
Average
shuttlemania
May 28 20
328 plays
13.
  The Beach Boys Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Are you a Beach Boys fan? Test your knowledge of their songs here! I will give you a lyric and you tell me which song it is from. Good luck.
Average, 10 Qns, Velvet_Rain, Mar 07 12
Average
Velvet_Rain
1071 plays
14.
  Beach Boys in Depth    
Multiple Choice
 10 Qns
The Beach Boys were THE #1 group in pop music until the Beatles came along and to me they will always be #1. These questions aren't simple, but they are very relevant to the Boys of Summer.
Average, 10 Qns, chiefdj, Dec 15 04
Average
chiefdj
2043 plays
15.
  The Beach Boys Facts    
Multiple Choice
 15 Qns
You will have to be more than the casual Beach Boy fan to get these right. GOOD LUCK!
Average, 15 Qns, clownhead427, May 27 21
Average
clownhead427
May 27 21
2153 plays
16.
  Beach Boys For Beginners    
Multiple Choice
 20 Qns
I will give you some easy Beach Boys questions.
Difficult, 20 Qns, author, Mar 12 17
Difficult
author
3854 plays
17.
  Finish the Beach Boys Lyric    
Multiple Choice
 10 Qns
Fill in the missing word in each song lyric from the Beach Boys' Pet Sounds, the greatest album ever.
Average, 10 Qns, caitlinbree, May 27 01
Average
caitlinbree
5857 plays
18.
  Beach Boys Bingo    
Multiple Choice
 10 Qns
I love the Beach Boys and I hope you do too. This quiz shouldn't be too hard if you're a crazy fan like me... So have some fun!
Tough, 10 Qns, vegasneener, Apr 27 12
Tough
vegasneener
3222 plays
19.
  Who Sang Lead?    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you a Beach Boys song, and you tell me which Beach Boy sang the lead vocal. Good Luck.
Tough, 10 Qns, clownhead427, Jan 02 06
Tough
clownhead427
1308 plays
20.
  Beach Boys -- Songs, Singles and Albums    
Multiple Choice
 10 Qns
Various song, chart, and record trivia on the legendary American group
Difficult, 10 Qns, Drivein101, Jan 22 05
Difficult
Drivein101
1590 plays
21.
  Focus on Brian Wilson    
Multiple Choice
 10 Qns
This will focus mainly on Brian Wilson songs and publishing outside of the Beach Boys. This will deal with publishing companies in the USA only. This will be extremely tough, so if you're a casual fan beware.
Difficult, 10 Qns, TOKENHIPPIE, Sep 07 12
Difficult
TOKENHIPPIE
225 plays
22.
  Beach Boys Albums    
Multiple Choice
 10 Qns
Sure, we all know 'California Girls', 'Good Vibrations' and 'Kokomo'...but what albums are they from? I'll give you a few songs, and you tell me what album they come from.
Average, 10 Qns, NezHead, Nov 09 19
Average
NezHead
Nov 09 19
1479 plays
23.
  Beach Boys    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will deal with the early beginnings of the Beach Boys. It will be fairly difficult, so if you don't know the BB names or their Top 40 hits then this quiz is not for you.
Very Difficult, 10 Qns, TOKENHIPPIE, Mar 01 14
Very Difficult
TOKENHIPPIE
517 plays
24.
  Beach Boy Cover Tunes    
Multiple Choice
 10 Qns
Warning: this is extremely difficult. Only Beach Boy experts should tackle this one. You pick the group that did NOT cover a Beach Boy song. This covers groups from the 60s-90s. My next one will be easier, I promise.
Very Difficult, 10 Qns, TOKENHIPPIE, Mar 15 14
Very Difficult
TOKENHIPPIE
269 plays
25.
  Beach Boys Singles    
Multiple Choice
 15 Qns
Oh No, not another tough Beach Boys quiz. This time I threw in a few softballs and a couple of curveballs to keep you honest. It's mostly Capitol singles and Beach Boy Hits in the USA. These are the "I never thought about that before" questions.
Very Difficult, 15 Qns, TOKENHIPPIE, Apr 02 16
Very Difficult
TOKENHIPPIE
330 plays
26.
  Beach Boys: Individual Members    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz will test anyone's mettle on the Beach Boys. Most of it will focus on the individual members outside of the Beach Boys' work. So if you want to learn a thing or two then accept the challenge. This is what trivia is all about.
Very Difficult, 15 Qns, TOKENHIPPIE, Mar 25 14
Very Difficult
TOKENHIPPIE
188 plays

Beach Boys Trivia Questions

1. In this Beach Boys song, God only knows what?

From Quiz
Song by Song: "God Only Knows"

Answer: What I'd be without you

The ending verse of each stanza, and the chorus of the song, is "God only knows what I'd be without you." The song is typically classified as belonging to the baroque pop genre. Baroque combines elements of classical music with rock. The harpsichord is a prominently used instrument in this genre. Larry Knechtel played harpsichord for "God Only Knows."

2. In what year was the single "Good Vibrations" released?

From Quiz Song by Song: "Good Vibrations"

Answer: 1966

The single was released October 10, 1966 with "Let's Go Away for Awhile" on the B-side. Considered to be a part of the art pop, acid rock, and psychedelic genres, "Good Vibrations" peaked at number one on the U.S. Billboard Hot 100.

3. From which Beach Boys song come these lyrics? "Well she got her daddy's car And she's crusin' through the hamburger stand now. Seems she forgot about the library Like she told her old man now."

From Quiz Lyrics Of The Beach Boys

Answer: Fun Fun Fun

On the Billboard Hot 100 in 1964, "Fun Fun Fun" was a number five hit, and "Little Honda" reached number 65. In 1963, "Little Deuce Coupe" made number 15, and in 1962, "409" checked in at number 76.

4. The Beach Boys' first number one hit in the USA started the second verse with this line, "We always take my car 'cause it's never been beat". What was the title of the song?

From Quiz Beach Boys Second Verse Lyrics

Answer: I Get Around

"I Get Around" was written by Brian Wilson and Mike Love and the single was released in 1964, topping the charts in the USA and reaching number seven in the UK. It was The Beach Boys' first US number one and first UK top ten hit.

5. Brian Wilson wrote the lyrics for "Surfin' U.S.A." but it is set to the music of a hit song released in the '50s. Who wrote the original music?

From Quiz The Music of The Beach Boys (Surfin' U.S.A.)

Answer: Chuck Berry

"Surfin' U.S.A.", written by Brian Wilson, peaked at number three on the Billboard Hot 100 for The Beach Boys in 1963. It peaked at number 34 on the UK singles chart the same year. Brian Wilson was dating a girl whose brother was a surfer. Brian was humming the melody to "Sweet Little Sixteen' and asked the girl's brother for a list of surfing spots and put them and the melody together. "Sweet Little Sixteen", written by Chuck Berry, peaked at number two on the Billboard Hot 100 in 1958. It peaked at number 16 on the UK singles chart the same year. On release "Surfin' U.S.A." only listed Brian Wilson as writer; later issues recognized Chuck Berry's contribution.

6. Which Beach Boy Capitol single was released first in the USA?

From Quiz Beach Boys Singles

Answer: Surfin' Safari

"Surfin' Safari" was the first on Capitol. Released in June '62 Surfin" was the first release ever, but it was on Candix and the X label in December '61.

7. Which artist or group did NOT record "Don't Worry Baby"?

From Quiz Beach Boy Cover Tunes

Answer: Tony Rivers and the Castaways

The Ivy League is a British group who released an album on Cameo in the USA around '65 with "Don't Worry Baby". This one has a very slow tempo without much production behind the backing track. What saves this one is the excellent lead vocal and harmonies. Grade B Love Society released this single on RCA in the USA circa '68. It's a very laidback mellow version with barely any harmony. Grade C Fun & Games released an album on UNI in '68 in the USA with "Don't Worry Baby". Gary Zekely wrote half the songs on the LP titled "Elephant Candy". "Don't Worry Baby" has a bit of a faster tempo but still somewhat laidback with plenty of harpsichord surrounding the vocals. Grade B+ Tony Rivers and the Castaways did several Beach Boy songs but not this one.

8. 'I tell you surfing's mighty wild. It's getting bigger every day. From Hawaii to the shores of Peru.' Name the track.

From Quiz The Beach Boys

Answer: Surfin' Safari

The Beach Boys were made up of brothers Brian, Dennis and Carl Wilson, their cousin Mike Love and a friend Al Jardine. Brian Wilson was songwriter, singer, producer, arranger for the group and bass guitarist. Dennis Wilson was the band's drummer. Carl Wilson was the guitarist and occasional lead singer. Mike Lowe was songwriter and singer and Al Jardine was guitarist and occasional lead singer. 'Surfin' Safari' was written by Brian Wilson and Mike Lowe. Mike Lowe was lead vocals with the other four contributed to backing vocals. Bruce Johnson joined the group in 1965. He provided vocals for the group on tour.

9. Which record by The Beach Boys with these lyrics was the first to reach the UK Top Ten? "I'm a real cool head I'm makin' real good bread"

From Quiz The Music of The Beach Boys (Surfin' U.K.)

Answer: I Get Around

"I Get Around" was a number seven hit for The Beach Boys on the UK singles chart and a number one hit for two weeks on the Billboard Hot 100 in 1964. "I Get Around" was written by Brian Wilson/Mike Love. It was originally only credited to Brian Wilson but in 1992 Mike Love filed a successful lawsuit claiming credit and royalties on a number of The Beach Boys' songs including "I Get Around". On the record Mike Love is the lead vocal on the verses and Brian Wilson is the lead vocal on the choruses. The B-Side "Don't Worry Baby" was a chart hit in it's own right and reached number 24 on the Billboard Hot 100 also in 1964. The first album by The Beach Boys to include "I Get Around" was "All Summer Long" which reached number four on the Billboard album chart in 1964. It did not enter the UK album chart. "Surfin' U.S.A." written by Brian Wilson/Chuck Berry was the first UK chart entry by The Beach Boys. It reached number 34 on the UK singles chart and number three on the Billboard Hot 100 in 1963. Initially Brian Wilson had the solo writing credit on the record but later issues also credited Chuck Berry. "Fun Fun Fun" written by Brian Wilson/Mike Love did not chart in the UK but it reached number five on the Billboard Hot 100 in 1964. "When I Grow Up (To Be A Man)" written by Brian Wilson/Mike Love reached number 27 on the UK singles chart and number nine on the Billboard Hot 100 in 1964.

10. Which publishing company did Brian Wilson originally use when he wrote and released his first song "Surfin" on a 45? Please read this carefully or you'll cry foul that I tried to deceive you, which may be true.

From Quiz Focus on Brian Wilson

Answer: Drink-Guild Music

On Candix 331 and X 301 it was published first under Drink-Guild Music, then Drink went down the drain so to speak and Guild Music was the sole publishing company on Candix 301 and on all Beach Boys albums in the 60s and 70s in the United States.

11. In which Beach Boys song would you find the following lyrics? "Early in the morning we'll be startin' out Some honeys will be coming along We're loading up our Woody With our boards inside"

From Quiz The Beach Boys Lyrics

Answer: Surfin' Safari

"Surfin' Safari" was written by band members Brian Wilson and Mike Love and appears on their 1962 album also called "Surfin' Safari". It got to number 14 in the US charts.

12. What was the exact spelling of the Beach Boys first single release on Candix in the USA?

From Quiz Beach Boys

Answer: Surfin

If most of you chose "Surfin' " spelled this way, you would have been right had I chosen Capitol's "Surfin' Safari" LP with "Surfin' " on side of the LP. However on Candix, "Surfin" was the original spelling in the USA. In Canada it was spelled "Surfin' " with the apostrophe on its' single. According to USA Billboard's Pop 100 Survey "Surfin" charted number 75 in March 1962.

13. Which group first released the song, "Barbara Ann", in 1961?

From Quiz About The Song "Barbara Ann"

Answer: The Regents

Originally called the Monterays, the Regents formed in the Bronx in 1958. They recorded for the Seville label and when their recordings failed to chart they disbanded. A group called The Consorts needed material and recorded a version of "Barbara Ann". When the owner of The Consorts' record label released the version by The Regents it became a smash hit in New York. The Regents reformed and the Roulette/Gee label was granted distribution for the renamed "Barbara Ann", eventually becoming a Number 13 hit in the US. The Marcels hit the top slot in 1961 with "Blue Moon". The Dovells peaked at Number Two with "Bristol Stomp" in 1961 and The Cleftones made it into the Top Twenty with "Heart and Soul" the same year.

14. The Beach Boys were largely a family outfit, formed by three brothers, a cousin and a family friend. Two of the brothers were named Brian and Carl. What is the third brother's name?

From Quiz Rock and Roll Hall of Fame: The Beach Boys

Answer: Dennis

The Beach Boys were formed in Hawthorne, California (a Los Angeles suburb) in 1961. The three brothers were joined by their older cousin Mike Love and close friend Alan Jardine to start a band which would eventually come to document the Los Angeles scene at the time. Hot rods, surfing, pretty girls and cruising the scene would all become staples of The Beach Boys' sound.

15. A single release from their 1965 album "Beach Boys' Party!", "Barbara Ann" became a hit for the Beach Boys. Who had the original hit with the song four years earlier?

From Quiz Beach Boy Cover Songs

Answer: The Regents

"Barbara Ann" was composed by Fred Fassert. The Regents included the song on their album of the same name in 1961. The Bronx-based group got their name from the fact that lead singer Guy Villari smoked Regents cigarettes. He still has the empty pack that was in his pocket the day the band's name was chosen. Other members include Sal Cuomo as first tenor, Chuck Fassert singing second tenor, Tony Gravagna playing sax and Don Jacobucci on bass. Brian Wilson was obligated for one more track on the "Beach Boys' Party!" album. He chose "Barbara Ann" and sang lead on the song along with Dean Torrence of Jan and Dean. Dean is not credited on the album. The song peaked at number two for the Beach Boys. The Moonglows appeared in the movie "Rock, Rock, Rock" and had a hit with "Sincerely" in 1958. The Diamonds are best known for "Little Darlin'" and "The Stroll". In 1959 Dicky Do and the Don'ts performed "Tear Drops Will Fall" on "Dick Clark's Saturday Night Beechnut Show".

16. Which song goes: "Well I'm not braggin' babe so don't put me down, but I've got the fastest set of wheels in town"?

From Quiz Beach Boys Fun

Answer: Little Deuce Coupe

"Little Deuce Coupe" was written by Brian Wilson and Roger Christian, a Los Angeles disc jockey. The album "Little Deuce Coupe" reached number 4 on US charts and eventually went platinum.

17. "Well East coast girls are hip I really dig those styles they wear And the Southern girls with the way they talk They knock me out when I'm down there." These lines introduce which classic Beach Boys track?

From Quiz Beach Boys - Opening Lyrics

Answer: California Girls

"California Girls" was written by Mike Love and Brian Wilson. Released in 1965, the song peaked at number three in in US singles chart and 26 in the UK. "California Girls" appeared on the "Summer Days (And Summer Nights)" album. * The Beach Boys were formed in 1961. Their early names include Kenny and the Cadets, Carl and the Passions, and the Pendletones.

18. The five original members of The Beach Boys were, Mike Love, Brian Wilson, Dennis Wilson, Carl Wilson and who?

From Quiz The Beach Boys Facts

Answer: Al Jardine

Of course it's Al Jardine! David Marks replaced Al for a short time in the early 60's while Al attended dental school. Bruce joined the group in in the mid 60's, and Hal Blaine was a studio drummer that they used on some albums.

19. When they entered the studio to record "Surfin" as a demo, what name were the boys using for their band?

From Quiz Beach Boys in Depth

Answer: Pendletones

The boys wore Pendelton patterned shirts and therefore called themselves the Pendletones. Murray Wilson, father of three of the Beach Boys, and their original manager, later changed their outfits to vertical striped shirts with chino pants, which gave them more of a surfer image.

20. Which Beach Boy sang the lead vocal on their mega-hit "California Girls"?

From Quiz Who Sang Lead?

Answer: Mike Love

"Well east coast girls are hip I really dig those styles they wear...." That was Mike Love. Mike is the first cousin of Brian, Carl, and Dennis Wilson. Mike's mother, and Murray Wilson were brother and sister.

21. How many albums of The Beach Boys went to #1 on Billboard?

From Quiz Beach Boys -- Songs, Singles and Albums

Answer: 2

The Beach Boys' first live album, "Beach Boys Concert", spent 4 weeks at #1 in late 1964. Their 2-LP compilation from 1974, "Endless Summer", spent one week at #1 during a 155 week stay (their longest charted album).

22. In what city in California was the band formed?

From Quiz Beach Boys For Beginners

Answer: Hawthorne

23. 'Sail On Sailor'; 'Funky Pretty'; 'California Saga'; 'Leaving This Town' Which Beach Boys' album?

From Quiz Beach Boys Albums

Answer: 'Holland'

Entire album was recorded in....Holland.

24. From 'Wouldn't it be Nice': 'Wouldn't it be nice if we were __________, then we wouldn't have to wait so long.'

From Quiz Finish the Beach Boys Lyric

Answer: older

25. Who is the oldest Wilson brother?

From Quiz Beach Boys Bingo

Answer: Brian

Brian was the oldest, Dennis was the middle child, and Carl, of course, the youngest. Oh, and Murry was their dad.

26. "God Only Knows" was released as the B-side to a single that asks what question?

From Quiz Song by Song: "God Only Knows"

Answer: Wouldn't It Be Nice?

"Have I Told You Lately That I Love You?" is a Van Morrison song while "Should I Stay or Should I Go?" is from the Clash. "Do You Wanna Dance?" was covered by the Beach Boys and released as a single in 1965. But it was the single "Wouldn't It Be Nice" to which "God Only Know" was the B-Side. While "Wouldn't It Be Nice" reached number eight on the Hot Billboard 100, "God Only Knows" peaked at only number 39, having spent eight weeks on the charts.

27. Who composed the music for "Good Vibrations"?

From Quiz Song by Song: "Good Vibrations"

Answer: Brian Wilson

Brian Wilson was a co-founder of the Beach Boys. He released his self-titled debut solo album in 1988. Rolling Stone magazine writes, "Wilson built 'Good Vibrations' in sections, coloring the mood swings with locomotive cello, saloon piano and the spectral wail of a theremin." "Sound on Sound" magazine described the composition thus in an article in October of 1997: "The exotic instruments, the complex vocal arrangements, and the many dynamic crescendos and decrescendos all combine to set this record apart from most pop music."

28. The Beach Boys sang these words in what tune? "She was gonna be my wife, And I was gonna be her man. But she let another guy come between us, And it shattered our plan."

From Quiz Lyrics Of The Beach Boys

Answer: Help Me, Rhonda

In 1965, "Help Me, Rhonda" was a super number one smash on the Billboard Hot 100, but "Girl Don't Tell Me" missed the list. "The Girl I Once Knew" got to number 20 in 1966. And "Wendy" made number 44 in 1964.

29. "Lovin' you, it keeps me satisfied" is the first line of the second verse in which Beach Boys hit single from 1969?

From Quiz Beach Boys Second Verse Lyrics

Answer: I Can Hear Music

A minor hit in the USA, "I Can Hear Music" reached the top ten in the UK in 1969. It was originally recorded by The Ronettes in 1966 and The Beach Boys' version had Carl Wilson on lead vocals.

30. "Fun, Fun, Fun" is a song about a girl who borrows her Dad's car to go to the library. The car in the song is a Thunderbird. Which company manufactured the Thunderbird?

From Quiz The Music of The Beach Boys (Surfin' U.S.A.)

Answer: Ford

"Fun, Fun, Fun" written by Brian Wilson/Mike Love peaked at number five on the Billboard Hot 100 for The beach Boys in 1964. It did not chart in the UK. The overbearing Murry Wilson (the father of Brian, Dennis and Carl Wilson) was The Beach Boys' business manager and co-producer at the time. He tried to prevent The Beach Boys from recording "Fun, Fun, Fun" because he thought that the song was immoral. The B-Side was a cover version of Frankie Lymon and The Teenagers' 1956 hit "Why Do Fools Fall In Love". "Fun, Fun, Fun" finally made it into the UK singles chart 1996 when British rock band Status Quo recorded a version of the song featuring The Beach Boys. It peaked at number 24. The Beach Boys sing the backing vocals and Status Quo's Francis Rossi sings lead except for a new verse which is sung by Mike Love.

This is category 1702
Last Updated Feb 24 2024 5:44 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.