FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Rock Animal
Quiz about The Rock Animal

The Rock Animal Trivia Quiz


This quiz will deal with rock band names, album titles and song names. They will have names of animals in them. Remember it's Rock and Roll, so spellings will be not exact.

A multiple-choice quiz by madasasnake. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Science and Nature in Songs
  8. »
  9. Animals in Songs

Author
madasasnake
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
338,868
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
527
- -
Question 1 of 10
1. This band formed in 1977. Some of their hits include "Photograph", "Rock of Ages", "Pour Some Sugar on Me" and "Rocket". What is the name of this band? Hint


Question 2 of 10
2. This hard rock band formed in Hanover, Germany. Their hits include "Rock You Like a Hurricane", "Holiday" and "No One Like You". In 2010 they released an album titled "Sting in the Tail". What is the name of this band? Hint


Question 3 of 10
3. Nazareth is a hard rock band from Scotland. They have two songs that they are most famous for. One is titled "Love Hurts". The other hit has the animal connection. This animal is referred to as "man's best friend". Another hint is the term used when alcohol is consumed to lessen the after-effects of a hangover. What is the name of this song? Hint


Question 4 of 10
4. The Rolling Stones are a legendary rock band from London, England. They've had a long and successful career, and have released many albums. This album came out in the early 1970s. It featured two classic songs, "Angie" and "Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)". What is the name of this album? Hint


Question 5 of 10
5. Faith No More is a rock band that formed in San Francisco, California. Some of the band's hits include "We Care a Lot", "Epic", "Falling to Pieces" and a cover of "Easy" originally by The Commodores. "The Real Thing" was their breakout album. It featured an instrumental song on it. What was this song titled? The animal in this song title is a bird. It's a member of the Picadae family. This song also includes the Roman god of war in its title. Hint


Question 6 of 10
6. This band formed in 1983. Their first major label record came out in 1987. Some of their hits include "Wait", "When the Children Cry", "Little Fighter" and a cover version of "Radar Love". What is the name of this band? The animal in its name comes from the family Felidae. It is a member of the genus Panthera which includes the four 'big cats'. Hint


Question 7 of 10
7. Alice in Chains formed in Seattle, Washington. They've had many successful albums and songs. They song in question is from the album "Dirt". It was written by Jerry Cantrell about his father. His father had this nickname during the Vietnam War. What is the name of this classic song? The animal that is in the title of the song is known for crowing at dawn. Hint


Question 8 of 10
8. The next band and song both have animal ties. The band is called the Toadies. They formed in Texas. Their first full-length album was titled "Rubberneck". It contained their most famous track. It tells the story of a killer near a lake. This lake is a real lake in Texas. Name this song which shares its name with the lake. The animal in the title is an nocturnal marsupial. It has a large tail and spends a lot of its time in trees. Hint


Question 9 of 10
9. The next song appears on the Doors' fifth album "Morrison Hotel". It was heard in the Adam Sandler movie "The Waterboy". It features the word blood many times. It also has the line "Indians scattered on dawn's highway bleeding. Ghosts crowd the young child's fragile eggshell mind". Name this song. Hint


Question 10 of 10
10. The Smashing Pumpkins formed in Chicago, Illinois in 1988. They enjoyed much success. They broke up in the year 2000. Then reformed in 2006 and released the album "Zeitgeist" in 2007. What was the first song released as a single off this album? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This band formed in 1977. Some of their hits include "Photograph", "Rock of Ages", "Pour Some Sugar on Me" and "Rocket". What is the name of this band?

Answer: Def Leppard

Def Leppard has had many successful albums including "High 'n' Dry", "Pyromania", "Hysteria" and "Adrenalize". The band has had its fair share of tragedies also. Drummer Rick Allen lost one of his arms in a car crash. Guitarist Steve Clark died of a combination of alcohol and prescription drug overdose.
2. This hard rock band formed in Hanover, Germany. Their hits include "Rock You Like a Hurricane", "Holiday" and "No One Like You". In 2010 they released an album titled "Sting in the Tail". What is the name of this band?

Answer: Scorpions

Scorpions' leads singer packs a big voice despite being only five feet six inches tall. Scorpions announced in 2010 that "Sting in the Tail" was their final studio album.
3. Nazareth is a hard rock band from Scotland. They have two songs that they are most famous for. One is titled "Love Hurts". The other hit has the animal connection. This animal is referred to as "man's best friend". Another hint is the term used when alcohol is consumed to lessen the after-effects of a hangover. What is the name of this song?

Answer: Hair of the Dog

Nazareth has had many different line-ups over the years. In 2011, they released their twenty-second album, "Big Dogz".
4. The Rolling Stones are a legendary rock band from London, England. They've had a long and successful career, and have released many albums. This album came out in the early 1970s. It featured two classic songs, "Angie" and "Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)". What is the name of this album?

Answer: Goat Head Soup

This album was released in 1973. It was recorded in Jamaica. It has sold over three million copies in the United States.
5. Faith No More is a rock band that formed in San Francisco, California. Some of the band's hits include "We Care a Lot", "Epic", "Falling to Pieces" and a cover of "Easy" originally by The Commodores. "The Real Thing" was their breakout album. It featured an instrumental song on it. What was this song titled? The animal in this song title is a bird. It's a member of the Picadae family. This song also includes the Roman god of war in its title.

Answer: Woodpecker From Mars

"The Real Thing" was the band's most successful album, selling over four million copies worldwide. It was released in 1989 and received a big boost from MTV. "Epic" and "Falling to Pieces" both received heavy airplay. They broke up in 1998. They reformed in 2009 for a reunion tour.
6. This band formed in 1983. Their first major label record came out in 1987. Some of their hits include "Wait", "When the Children Cry", "Little Fighter" and a cover version of "Radar Love". What is the name of this band? The animal in its name comes from the family Felidae. It is a member of the genus Panthera which includes the four 'big cats'.

Answer: White Lion

White Lion was most popular in the late 1980s. Some of their album titles include "Pride", "Big Game" and "Mane Attraction".
7. Alice in Chains formed in Seattle, Washington. They've had many successful albums and songs. They song in question is from the album "Dirt". It was written by Jerry Cantrell about his father. His father had this nickname during the Vietnam War. What is the name of this classic song? The animal that is in the title of the song is known for crowing at dawn.

Answer: Rooster

"Rooster" tells the story of Jerry Cantrell Sr, Vietnam War experience. The chorus states "Yeah they come to snuff the rooster. Yeah here come the rooster, yeah. You know he ain't gonna die. No, no, no, you know he ain't gonna die".
8. The next band and song both have animal ties. The band is called the Toadies. They formed in Texas. Their first full-length album was titled "Rubberneck". It contained their most famous track. It tells the story of a killer near a lake. This lake is a real lake in Texas. Name this song which shares its name with the lake. The animal in the title is an nocturnal marsupial. It has a large tail and spends a lot of its time in trees.

Answer: Possum Kingdom

"Possum Kingdom" was the band's most popular song. Their second album was rejected by Interscope records and shelved. It would be finally released 12 years later on a different label.
9. The next song appears on the Doors' fifth album "Morrison Hotel". It was heard in the Adam Sandler movie "The Waterboy". It features the word blood many times. It also has the line "Indians scattered on dawn's highway bleeding. Ghosts crowd the young child's fragile eggshell mind". Name this song.

Answer: Peace Frog

"Morrison Hotel" featured many great tracks including "Roadhouse Blues", "Waiting for the Sun", "Peace Frog" and "Land Ho!". It was well received by the critics and fans.
10. The Smashing Pumpkins formed in Chicago, Illinois in 1988. They enjoyed much success. They broke up in the year 2000. Then reformed in 2006 and released the album "Zeitgeist" in 2007. What was the first song released as a single off this album?

Answer: Tarantula

The "Tarantula" CD single featured a picture of Paris Hilton holding a Blackberry. I'm not sure what the connection was. The song was well-received. The album "Zeitgeist" received mixed reviews.
Source: Author madasasnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us