FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Songs of Country 6
Quiz about The Songs of Country 6

The Songs of Country #6 Trivia Quiz


Going back to the early 1900s, this series of quizzes will have you match the song with the singer.

A matching quiz by pennie1478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Name the Singer

Author
pennie1478
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
400,862
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
323
Last 3 plays: Guest 192 (7/10), Guest 76 (10/10), Guest 75 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Red Headed Stranger"  
  Anne Murray
2. "Are You Sure Hank Done It This Way"   
  Willie Nelson
3. "If I Could Only Win Your Love"  
  Waylon Jennings
4. "Family Traditions"   
  Rosanne Cash
5. "Seven Year Ache"   
  Oak Ridge Boys
6. "There's No Getting Over Me"   
  Emmy Lou Harris
7. "Tennessee River"   
  Ronnie Milsap
8. "The Midnight Oil"   
  Barbara Mandrell
9. "The Ya'll Come Back Saloon"  
  Hank Williams, Jr.
10. "Could I Have This Dance"   
  Alabama





Select each answer

1. "Red Headed Stranger"
2. "Are You Sure Hank Done It This Way"
3. "If I Could Only Win Your Love"
4. "Family Traditions"
5. "Seven Year Ache"
6. "There's No Getting Over Me"
7. "Tennessee River"
8. "The Midnight Oil"
9. "The Ya'll Come Back Saloon"
10. "Could I Have This Dance"

Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 192: 7/10
May 13 2024 : Guest 76: 10/10
Apr 24 2024 : Guest 75: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 137: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Red Headed Stranger"

Answer: Willie Nelson

Carl Stutz and Edith Lindeman wrote the lyrics of the song in 1953, but Willie used it for his "Red Headed Stranger" album in 1975. The lyrics tell the story of a stranger who leaves town after being found not guilty for killing a woman who tried to steal his dead wife's horse. Besides singing the song, Willie also starred in the 1986 movie of the same name.
2. "Are You Sure Hank Done It This Way"

Answer: Waylon Jennings

In 1975, Waylon's song was a wake up call on how the music industry treated its artists. With help from this song, Waylon had his first golden album. He wrote the lyrics on an envelope while on the way to the music studio.
3. "If I Could Only Win Your Love"

Answer: Emmy Lou Harris

In 1975, Emmy performed this as her version of a Louvin Brothers song. "If I Could Only Win Your Love" reached number four on country charts and was followed up by a Buck Owens song and a Patsy Cline song. Both songs reached #1 for Emmy on the charts.
4. "Family Traditions"

Answer: Hank Williams, Jr.

Hank waited until he was eighteen to finally step out of his father's shoes and his momager's grasp. With his new found independence, Hank was able to perform his own songs instead of performing his father's songs. In 1979, Hank released "Family Traditions" when he was twenty-nine. With this song, Hank wanted people to know that he was forging his own path.
5. "Seven Year Ache"

Answer: Rosanne Cash

In 1979, Rosanne wrote her first number one hit about her relationship with then-husband Rodney Crowell. It started out as a poem written by Rosanne after a fight with Rodney while they were having dinner in a restaurant. She released the song in 1981.
6. "There's No Getting Over Me"

Answer: Ronnie Milsap

The song was written by Walt Aldridge and Tom Brasfield in 1981. "There's No Getting Over Me" would become Ronnie's greatest hit. Ronnie was inspired by Ray Charles to pursue music. He was considered a mixture of country, rock, blues, and soul.
7. "Tennessee River"

Answer: Alabama

The group Alabama consisted of three cousins, Randy Owen, Jeff Cook, and Ted Gentry. Randy wrote "Tennessee River" to be about the simplistic things in life. They began performing in front of people at a Myrtle Beach bar. "Tennessee River" was a song they performed often at the bar so they made it their first RCA single and it soared to number one in 1980.
8. "The Midnight Oil"

Answer: Barbara Mandrell

In 1973, Barbara Mandrell rewrote the lyrics of this song which was given to her to sing instead of George Jones. With Barbara's rewrite, the song would now be about a woman cheating on her husband.
9. "The Ya'll Come Back Saloon"

Answer: Oak Ridge Boys

The Oak Ridge Boys made this a 1977 hit about a woman who sang in the saloon on Saturday nights and in the church choir on Sunday mornings. The song was originally written by Sharon Vaughn. The year this song came out the Oak Ridge Boys were named Vocal Group of the Year at the CMA awards.
10. "Could I Have This Dance"

Answer: Anne Murray

Anne's song came out in 1980 for the "Urban Cowboy" movie. It was written by Wayne Holyfield and Bob House. Anne Murray won the Juno Award for Single of the Year and the American Music Award for Favorite Country Single. At the Grammy Awards, the song won Anne the Best Female Vocal Performance.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series The Songs of Country:

Seven quizzes based on the music from the book "Country Music" by Dayton Duncan and Ken Burns.

  1. The Songs of Country Average
  2. The Songs of Country #2 Average
  3. The Songs of Country #3 Easier
  4. The Songs of Country #4 Easier
  5. The Songs of Country #5 Average
  6. The Songs of Country #6 Easier
  7. The Songs of Country #7 Average

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us