Quiz about Are They Related
Quiz about Are They Related

Are They Related? Trivia Quiz


Many famous people are related. Here are some fun questions about famous relatives.

A multiple-choice quiz by jmoskow. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. Friends & Relatives

Author
jmoskow
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,708
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1614
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was the famous first cousin of "M*A*S*H" actor McLean Stevenson? Hint

Adlai E. Stevenson II
Lucille Ball
Parker Stevenson
Henry Blake

2. Desi Arnaz, Jr. played the role of Little Ricky on the "I Love Lucy" television show.

True
False

3. Who was the famous first cousin of singer Jerry Lee Lewis? Hint

Evangelist Jimmy Swaggart
Author C. S. Lewis
Comedian Jerry Lewis
Singer Elvis Presley

4. Former U.S. Supreme Court Justice Byron "Whizzer" White was the father of former Dallas Cowboy Quarterback Danny White.

True
False

5. Who was the famous parent of actor James MacArthur (Danno on "Hawaii 50")? Hint

Actress Helen Hayes
Actress Mary Martin
General Douglas MacArthur
Businessman and Philanthropist John D. MacArthur

6. Which monarch was not a first cousin to Kaiser Wilhelm II of Germany? Hint

King George V of England
King Constantine I of Greece
Tsar Nicholas II of Russia
King Olav V of Norway

7. Baseball player Randy Johnson is the grand-nephew of former U.S. President Lyndon Baines Johnson.

True
False

8. Who was the celebrity mom of actor Larry Hagman?

Answer: (Two Words or Just Surname (Peter Pan))
9. Actress Shirley Maclaine and actor Warren Beatty are famous siblings. What was their real last name at birth? Hint

Beatty
Mclain
Maclaine
Beaty

10. Which of the following singers was not a twin? Hint

Justin Timberlake
Elvis Presley
Carly Simon
Alanis Morisette


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the famous first cousin of "M*A*S*H" actor McLean Stevenson?

Answer: Adlai E. Stevenson II

Adlai Stevenson was vice-president of the United Staes from 1893-1897. His grandson Adlai Stevenson II was the Democratic nominee for president in 1952 and 1956.
2. Desi Arnaz, Jr. played the role of Little Ricky on the "I Love Lucy" television show.

Answer: False

As a baby, Little Ricky was played by twins Richard and Ronald Simmons in 1953 and then twins Michael and Joseph Mayer in 1954-1956. As a drum playing youngster he was played by Keith Thibodeaux in 1956.
3. Who was the famous first cousin of singer Jerry Lee Lewis?

Answer: Evangelist Jimmy Swaggart

Alec Baldwin played Swaggart in the movie "Great Balls of Fire."
4. Former U.S. Supreme Court Justice Byron "Whizzer" White was the father of former Dallas Cowboy Quarterback Danny White.

Answer: False

Byron White was appointed to the Supreme Court of the United States in 1962 by President John Kennedy. He was a star running back for the University of Colorado. He also played in the NFL.

Former Dallas Cowboy quarterback Danny White was the son of Wilford "Whizzer" White. He was a star running back for Arizona State and also played in the NFL. Both elder White's were nicknamed Whizzer but Wilford was the father of Danny White.
5. Who was the famous parent of actor James MacArthur (Danno on "Hawaii 50")?

Answer: Actress Helen Hayes

James MacArthur was adopted as an infant by playwright Charles MacArthur and his wife Helen Hayes in 1937.
6. Which monarch was not a first cousin to Kaiser Wilhelm II of Germany?

Answer: King Olav V of Norway

The Kaiser led Germany during World War II. He, King George V, Tsar Nicholas II and King Constantine I were all grandchildren of Queen Victoria. The Kaiser's mother was a daughter of Queen Victoria. Tsar Nicholas was a grandchild by marriage to Victoria's grandaughter Alexandra. King Constantine was also a grandchild by marriage to grandaughter Sophie.
7. Baseball player Randy Johnson is the grand-nephew of former U.S. President Lyndon Baines Johnson.

Answer: False

Lynson Johnson was the 36th president of the United States from 1963-1969. He was born in Texas in 1908. Randy Johnson was a star major league baseball pitcher. When he broke into the majors in 1988 he was the tallest player in the history of the Major Leagues at 6' 10". The two Johnsons were not related.
8. Who was the celebrity mom of actor Larry Hagman?

Answer: Mary Martin

Mary Martin was a famous Broadway and movie actress. Her most famous role was of the young boy Peter Pan. She was married to Benjamin Hagman and had a son, Larry, before her 18th birthday.
9. Actress Shirley Maclaine and actor Warren Beatty are famous siblings. What was their real last name at birth?

Answer: Beaty

Warren Beatty was born in 1937. His older sister Shirley was born in 1934.
10. Which of the following singers was not a twin?

Answer: Carly Simon

Elvis Presley had a twin brother Jesse who died at birth. Justin Timberlake's twin sister Laura also died at birth. Alanis Morisette grew up with twin brother Wade.
Source: Author jmoskow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Names of Famous Couples! Easier
2. Famous Love Stories Average
3. Best Friends Average
4. Famous Brothers and Sisters Difficult
5. What Would Mother Think? Average
6. So Many Kissing Cousins! Easier
7. Ten Memorable Mothers Tough
8. Valentines or Lovers Average
9. Love, Truly Average
10. Famous Relatives Difficult
11. Take Your Partner ... Tough
12. Siblings of the Famous Average

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us