Quiz about Battle Of The Sexes
Quiz about Battle Of The Sexes

Battle Of The Sexes Trivia Quiz


There have been some funny, and pithy, things said on the subject of love and marriage. See if you know who said what in this little collection of gems.

A multiple-choice quiz by romaz. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Author
romaz
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,599
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
817
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who said 'Tis better to have loved and lost than never to have loved at all.'? Hint

William Shakespeare
Robert Browning
John Keats
Alfred, Lord Tennyson

2. Who said 'He that falls in love with himself will have no rivals'? Hint

Benjamin Franklin
George Bernard Shaw
Oscar Wilde
H L Mencken

3. Who said 'A husband is what's left of the lover once the nerve has been extracted'? Hint

Dorothy Parker
Anita Loos
Nancy Astor
Helen Rowland

4. Who said 'By all means marry; if you get a good wife you'll become happy, if you get a bad one you'll become a philosopher'? Hint

Plato
Socrates
Homer
Seneca

5. Who said 'I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewellery'? Hint

Brett Butler
Joan RIvers
Rita Rudner
Roseanne Barr

6. Who said 'Many a man in love with a dimple makes the mistake of marrying the whole girl'? Hint

Max Beerbohm
James Thurber
Stephen Leacock
Mae West

7. Who said 'A man may be a fool and not know it - but not if he's married'? Hint

J B Priestley
H L Mencken
Honore de Balzac
Gore Vidal

8. Who said 'Marriage is a great institution, but I'm not ready for an institution yet'? Hint

Noel Coward
Mae West
Tullulah Bankhead
W C Fields

9. Who said 'Sex appeal is 50 per cent what you've got and 50 per cent what people think you've got'? Hint

Mae West
Marilyn Munroe
Sophia Loren
Lauren Bacall

10. Who said 'Harpo, she's a lovely person. She deserves a good husband. Marry her before she finds one.'? Hint

Margaret Dumas
Oscar Levant
Groucho Marx
George Burns


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who said 'Tis better to have loved and lost than never to have loved at all.'?

Answer: Alfred, Lord Tennyson

It has also been attributed to St. Augustine
2. Who said 'He that falls in love with himself will have no rivals'?

Answer: Benjamin Franklin

3. Who said 'A husband is what's left of the lover once the nerve has been extracted'?

Answer: Helen Rowland

4. Who said 'By all means marry; if you get a good wife you'll become happy, if you get a bad one you'll become a philosopher'?

Answer: Socrates

5. Who said 'I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewellery'?

Answer: Rita Rudner

6. Who said 'Many a man in love with a dimple makes the mistake of marrying the whole girl'?

Answer: Stephen Leacock

7. Who said 'A man may be a fool and not know it - but not if he's married'?

Answer: H L Mencken

8. Who said 'Marriage is a great institution, but I'm not ready for an institution yet'?

Answer: Mae West

9. Who said 'Sex appeal is 50 per cent what you've got and 50 per cent what people think you've got'?

Answer: Sophia Loren

10. Who said 'Harpo, she's a lovely person. She deserves a good husband. Marry her before she finds one.'?

Answer: Oscar Levant

Said to Harpo Marx on meeting his fiancee
Source: Author romaz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. And You Can Quote Me On That Difficult
2. Quotable Quotes Easier
3. Dostoevsky, Napoleon or Nietzsche? Difficult
4. Who said it? Difficult
5. Quotes Difficult
6. Let Her Speak, Please! Difficult
7. My Favorite Quotations Very Difficult
8. Unfamiliar Quotations Very Difficult
9. Who Said It? Difficult
10. I Wish I'd Said That Difficult
11. Quotable Quotations Difficult
12. Famous English Phrases from the Ancients Impossible

2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us