FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Born in Winnipeg
Quiz about Born in Winnipeg

Born in Winnipeg Trivia Quiz


These questions are about people born in the Canadian city of Winnipeg, Manitoba.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People by Country
  8. »
  9. Canadians

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,576
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
276
- -
Question 1 of 10
1. Which athlete, humanitarian and cancer activist was born July 28, 1958 in Winnipeg, Manitoba? Hint


Question 2 of 10
2. Which Winnipeg-born comedian and director guested over 130 times on "The Tonight Show with Johnny Carson"? Hint


Question 3 of 10
3. Which actress from the "X-Men" series of movies was born in Winnipeg? Hint


Question 4 of 10
4. Which actress, born on December 4, 1921 in Winnipeg, appeared in a number of musicals in the 1930s and 40s, winning an Academy Juvenile Award in 1938? Hint


Question 5 of 10
5. Which Winnipeg-born singer had a 1974 number one hit with the song "Seasons in the Sun"? Hint


Question 6 of 10
6. For which 1968 and 1984 unusual role is Winnipeg-born actor Douglas Rain most remembered? Hint


Question 7 of 10
7. Athlete Cindy Klassen was born August 12, 1979 in Winnipeg, Manitoba. In which sport did Klassen win six Olympic medals? Hint


Question 8 of 10
8. Which part did actress Belinda Montgomery NOT play in her long career? Hint


Question 9 of 10
9. Musician Brad Roberts was born January 10, 1964. Roberts is the lead singer and guitarist for which band most famous for "Superman's Song" and "Mmm Mmm Mmm Mmm"? Hint


Question 10 of 10
10. What was NOT true about Winnipeg-born magician and illusionist Doug Henning? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which athlete, humanitarian and cancer activist was born July 28, 1958 in Winnipeg, Manitoba?

Answer: Terry Fox

Terry Fox was born in Winnipeg but grew up in British Columbia. Having lost a leg to cancer, his 1980 "Marathon of Hope" captured the imagination of the entire country. Unfortunately, his cancer re-occurred half way through his attempt to run across Canada. He died on June 28, 1981 but his memory has endured through the annual Terry Fox Run to raise money for cancer research.
2. Which Winnipeg-born comedian and director guested over 130 times on "The Tonight Show with Johnny Carson"?

Answer: David Steinberg

David Steinberg's big break was performing on "The Smothers Brothers Comedy Hour" where he delivered satirical sermons. He also guest hosted "The Tonight Show" twelve times. He later became a director working on "Seinfeld", "Mad About You", "Designing Women", "Newhart" and "Curb Your Enthusiasm".
3. Which actress from the "X-Men" series of movies was born in Winnipeg?

Answer: Anna Paquin

Anna Paquin was born on 24 July 1982 in Winnipeg but moved to New Zealand at age 4. At age 11, she won the Best Supporting Actress Oscar for the movie "The Piano". She played Marie/Rogue in the "X-Men" movies.
4. Which actress, born on December 4, 1921 in Winnipeg, appeared in a number of musicals in the 1930s and 40s, winning an Academy Juvenile Award in 1938?

Answer: Deanna Durbin

The 1936 movie "Three Smart Girls" made Durbin a star. By the age of 14 she was one of the most highly paid female stars in the world.
5. Which Winnipeg-born singer had a 1974 number one hit with the song "Seasons in the Sun"?

Answer: Terry Jacks

American poet Rod McKuen provided lyrics to Belgian songwriter Jacques Brel's song "Le Moribond". A dying man bids farewell to his friends and family. Jacks and his wife Susan had success in the band "The Poppy Family".
6. For which 1968 and 1984 unusual role is Winnipeg-born actor Douglas Rain most remembered?

Answer: Voice of the HAL 9000

Rain provided the soft, calming voice of the sentient computer in the two film adaptations of Arthur C. Clarke's Space Odyssey series. Rain was primarily a stage actor who had a 40 year association with the Canadian Stratford Festival.
7. Athlete Cindy Klassen was born August 12, 1979 in Winnipeg, Manitoba. In which sport did Klassen win six Olympic medals?

Answer: Speed Skating

Klassen became the first female speed skater to win five medals at one Olympics when she won one gold, two silver and two bronze at the 2006 Turin Olympics. She also won a bronze at the 2002 Salt Lake City games.
8. Which part did actress Belinda Montgomery NOT play in her long career?

Answer: Samantha Stevens in "Bewitched"

Elizabeth Montgomery played Samantha Stevens in "Bewitched". Belinda Montgomery, born in Winnipeg on July 23, 1950, played Don Johnson's ex-wife in "Miami Vice", Patrick Duffy's doctor in "Man From Atlantis" and Neil Patrick Harris' mother in "Doogie Howser, M.D.".
9. Musician Brad Roberts was born January 10, 1964. Roberts is the lead singer and guitarist for which band most famous for "Superman's Song" and "Mmm Mmm Mmm Mmm"?

Answer: Crash Test Dummies

"Superman's Song" was the band's first big hit but "Mmm Mmm Mmm Mmm" was their international break out with "Weird Al" Yankovic parodying the song under the title "Headline News" in 1994. The band's version of "The Ballad of Peter Pumpkinhead" was featured in the Jim Carey movie "Dumb and Dumber".
10. What was NOT true about Winnipeg-born magician and illusionist Doug Henning?

Answer: Junior Ice Hockey Star

Doug Henning ran in the 1992 United Kingdom election finishing fourth out of four in the riding of Blackpool South. He received a PHD from the Maharishi University in Switzerland. His Broadway successes included "The Magic Show" and "Merlin". Henning died in February 2000 at the age of 52 from liver cancer.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us