Quiz about Famous Last Words Mainly American
Quiz about Famous Last Words Mainly American

Famous Last Words (Mainly American) Quiz


I am amazed at how many last words have been recorded of supposedly famous people breathing their last. I'm surpised that the dying had any wish to speak at this time.

A multiple-choice quiz by FrankRay. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Last Words & Epitaphs

Author
FrankRay
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,627
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
728
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Whose famous last words were supposedly, "Waiting, are they? Well, let 'em wait!" Hint

Benjamin Franklin
George Rogers Clark
George Washington
Ethan Allen

2. Whose last words were supposedly, "I'm bored with it all." Hint

Austen Chamberlain
Winston Churchill
King George VI
Benard Montgomery

3. Sometimes the last words are funny. "Dammit ... Don't you dare ask God to help me." These last words were said by whom? Hint

Myrna Loy
Betty Davis
Joan Crawford
Jean Harlow

4. "That was a great game of golf, fellers", were whose last words? Hint

Bob Hope
Bing Crosby
Jackie Gleason
Sam Snead

5. Whose last words were "Goddamn the whole f-----g world and everyone in it, except ya, Carlotta!"? Hint

W.C. Fields
Jackie Gleason
Groucho Marx
Lee Marvin

6. Whose last words were "A dying man can do nothing easy."? Hint

Benjamin Franklin
John Adams
George Washington
Thomas Jefferson

7. "Yes, it's tough, but not as tough as doing comedy." Whose last words were these? Hint

Groucho Marx
Art Carney
Carole Lombard
Edmund Gwenn

8. Whose last words were supposedly "Turn up the lights, I don't want to go home in the dark."? Hint

William Sydney Porter
Ernest Hemingway
F.Scott Fitzgerald
Charles Dickens

9. Whose last words were supposedly, "This is funny."? Hint

Jessie James
Bat Materson
Cole Younger
John Henry Holliday

10. What famous general, said on his death bed,"Let us cross over the river, and rest under the shade of the trees."? Hint

Robert E. Lee
Thomas Jonathan Jackson
William T. Sherman
George B. McClellan


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Whose famous last words were supposedly, "Waiting, are they? Well, let 'em wait!"

Answer: Ethan Allen

These words were said by Ethan Allen when told by a doctor, "General, I fear that the angels are waiting for you." Allen died on February 12, 1789.
2. Whose last words were supposedly, "I'm bored with it all."

Answer: Winston Churchill

These words were said by Churchill just before slipping into a coma due to a stroke and dying nine days later. Churchill died January 24, 1965.
3. Sometimes the last words are funny. "Dammit ... Don't you dare ask God to help me." These last words were said by whom?

Answer: Joan Crawford

Crawford directed this outburst to her housekeeper who had begun to pray out loud for Crawford. Crawford died on May 10, 1977.
4. "That was a great game of golf, fellers", were whose last words?

Answer: Bing Crosby

This statement was said by Crosby just 20 minutes afer he played 18 holes of golf. His doctor told him to only play nine holes. Crosby suffered a fatal heart attack. Crosby died October 14, 1977.
5. Whose last words were "Goddamn the whole f-----g world and everyone in it, except ya, Carlotta!"?

Answer: W.C. Fields

This profound statement was said by W.C. Fields to his mistress Carlotta Monti. She was also a B-film actress. Fields died on December 25, 1946.
6. Whose last words were "A dying man can do nothing easy."?

Answer: Benjamin Franklin

Franklin's daughter suggested to him that he might lay on his side so that he might breathe more easily. This was Benjamin Franklin's reply. He died on April 17, 1790.
7. "Yes, it's tough, but not as tough as doing comedy." Whose last words were these?

Answer: Edmund Gwenn

This was Gwenn's relpy when asked if he thought dying was tough. Gwenn was famous for his protrayal of Santa Claus in "The Miracle on 34th Street". Gwenn died September 6, 1959.
8. Whose last words were supposedly "Turn up the lights, I don't want to go home in the dark."?

Answer: William Sydney Porter

William Sydney Porter was better known as O. Henry. This is a line from a popular song in the early 1900's by Harry Williams entitled "I'm Afraid to Come Home in the Dark". Porter died June 5, 1910.
9. Whose last words were supposedly, "This is funny."?

Answer: John Henry Holliday

John Henry Holliday was better known as "Doc Holliday" the gun-fighting gambler and dentist who was also a friend of Wyatt Earp.

Holliday was dying of tuberculosis and was in a "cure-home". He died in bed, with his boots off. Holliday is said to have contemplated at his situation and then uttered this phrase. Holldiay died November 8, 1887.
10. What famous general, said on his death bed,"Let us cross over the river, and rest under the shade of the trees."?

Answer: Thomas Jonathan Jackson

General Jackson, better known as "Stonewall Jackson" was shot by his own troops during the Battle of Chancellorsville. His left arm had to be amputated. He died of pneumonia due to his weakened state. He died on May 10, 1863.
Source: Author FrankRay

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us