Quiz about Jack The Ripper
Quiz about Jack The Ripper

25 Questions: Jack The Ripper Multiple Choice Quiz | People


Tough trivia on the Whitechapel Murders. For serious students of the case only.

A multiple-choice quiz by rfswfs. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Serial Killers
  8. »
  9. Jack the Ripper

Author
rfswfs
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,556
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
11 / 25
Plays
3383
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 188 (16/25), Guest 85 (13/25), Guest 142 (8/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the name of the pub at the corner of Commercial Street and Dorset Street? Hint

The Britannia
The Horn of Plenty
The Ten Bells
The Princess Alice

2. The murder of Catharine Eddowes fell within which police department's jurisdiction? Hint

'J' Division
'A' Division
City of London
'H' Division

3. What journalist is identified in the Littlechild Letter as having written the 'Dear Boss' letter? Hint

James K. Stephen
Thomas J. Bulling
John J. Ramsdale
Peter J. Harpick

4. Which victim was born Eliza Ann Smith in Paddington in 1841? Hint

Frances Coles
Martha Tabram
Annie Chapman
Elizabeth Stride

5. Who was the Commissioner of the City of London Police in 1888? Hint

Dr. Robert Anderson
Charles Cutbush
Sir James Fraser
Sir Melville Macnaghten

6. Which of the following 'suspects' had some sort of medical training? Hint

M.J. Druitt
George Chapman
Joseph Barnett
Michael Ostrog

7. Who discovered Elizabeth Stride's body? Hint

Matthew Packer
Louis Diemschutz
John Pizer
Police Sergeant William Thick (or Thicke)

8. Which of the following suspects is not identified in the Macnaghten Memoranda? Hint

'Mr. M.J. Druitt'
'Michael Ostrog'
'Kosminski'
'George Chapman'

9. What was the name of suspect Aaron Kosminski's brother? Hint

William
Jack
Martin
Jacques

10. Montague John Druitt's body was found floating in the Thames River in Chiswick on what date? Hint

November 9, 1888
December 25, 1888
December 31, 1888
January 1, 1889

11. Where was Catharine Eddowes' body found? Hint

Mitre Square
Leman Street
Hanbury Street
Whitechapel High Street

12. Which two victims were killed during the so-called 'double event'? Hint

Nichols and Kelly
Stride and Chapman
Stride and Eddowes
Chapman and Kelly

13. What is the date on the 'Dear Boss' letter sent to the Central News Agency? Hint

27 Sep 1888
24 Sep 1888
25 Sep 1888
26 Sep 1888

14. Choose the best answer. What is the only alleged clue left behind by the Ripper? Hint

Piece of Catharine Eddowes' apron
a clay pipe
Goulston Street Graffito
a ginger beer bottle

15. Which of the following suspects was known to have committed murder during his life? Hint

George Chapman
M.J. Druitt
Joseph Barnett
Michael Ostrog

16. Which alleged Ripper communication was 'from hell'? Hint

The Lusk Letter
'I Am Jack' Postcard
The 'Dear Boss' Letter
'Spring-heeled Jack' Letter

17. Which victim at one time lived with a man named Michael Kidney? Hint

Annie Chapman
Elizabeth Stride
Martha Tabram
Frances Coles

18. The Ripper allegedly sent a body part through the mail along with the Lusk letter. What was the body part? Hint

a uterus
an ear
a female breast
a kidney

19. Which 'suspect' used the title 'Dr.' in front of his name? Hint

M. J. Druitt
Francis Tumblety
William H. Bury
Frederick B. Deeming

20. A laundry mark on the clothes of Mary Ann Nichols helped authorities identify her body. Where was that laundry mark from? Hint

Commercial Road Workhouse
Colney Hatch Lunatic Asylum
Southwark Workhouse
Lambeth Workhouse

21. In 1888, the Whitechapel Division of the Metropolitan Police was also known as what? Hint

'A' Division
Division 13
'J' Division
'H' Division

22. Who was the only Ripper victim to be murdered indoors? Hint

Emma Smith
Polly Nichols
Mary Cusins
Mary Jane Kelly

23. Which suspect was 'married' to a woman named Annie Chapman? Hint

William G. Grainger
Thomas N. Cream
Severin Klosowski
Timothy Donovan

24. The Goulston Street Graffito was a chalked message written on the fascia of a doorway, supposedly by the Ripper. What was the name of the buildings the message was written on? Hint

Goulston Street Buildings
Durward Model Dwellings
Miller's Court Buildings
Wentworth Model Dwellings

25. What was the name of the Commissioner of the Metropolitan Police who resigned during the Ripper murders? Hint

Dr. Robert Anderson
Donald S. Swanson
Sir Melville Macnaghten
Sir Charles Warren


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the pub at the corner of Commercial Street and Dorset Street?

Answer: The Britannia

2. The murder of Catharine Eddowes fell within which police department's jurisdiction?

Answer: City of London

Eddowes' murder was the only one of the canonical five to fall outside the jurisdiction of the Metropolitan Police, better known as Scotland Yard.
3. What journalist is identified in the Littlechild Letter as having written the 'Dear Boss' letter?

Answer: Thomas J. Bulling

James K. Stephen was a Ripper suspect in his own {right;} Peter J. Harpick is an anagram of Jack the Ripper.
4. Which victim was born Eliza Ann Smith in Paddington in 1841?

Answer: Annie Chapman

5. Who was the Commissioner of the City of London Police in 1888?

Answer: Sir James Fraser

Cutbush, Macnaghten and Anderson were all employed by the Metropolitan Police (Scotland Yard).
6. Which of the following 'suspects' had some sort of medical training?

Answer: George Chapman

Druitt and Ostrog were both referred to in the Macnaghten Memoranda as 'doctors', however, as far as is known, they did not have any medical training.
7. Who discovered Elizabeth Stride's body?

Answer: Louis Diemschutz

Diemschutz is thought to have interrupted the murderer, although there is now some question as to whether Stride was really a victim of the Ripper.
8. Which of the following suspects is not identified in the Macnaghten Memoranda?

Answer: 'George Chapman'

9. What was the name of suspect Aaron Kosminski's brother?

Answer: Martin

10. Montague John Druitt's body was found floating in the Thames River in Chiswick on what date?

Answer: December 31, 1888

The body was supposed to have been in the water for about a month.
11. Where was Catharine Eddowes' body found?

Answer: Mitre Square

Mitre Square falls within the jurisdiction of the City of London Police.
12. Which two victims were killed during the so-called 'double event'?

Answer: Stride and Eddowes

Both were killed on the morning of September 30, 1888 although there is now some question as to whether Stride was actually a true Ripper victim.
13. What is the date on the 'Dear Boss' letter sent to the Central News Agency?

Answer: 25 Sep 1888

14. Choose the best answer. What is the only alleged clue left behind by the Ripper?

Answer: Piece of Catharine Eddowes' apron

A piece of blood-stained apron, positively identified as belonging to Eddowes, was found below the Goulston Street Graffito. The Graffito was never positively identified as having been written by the Ripper. A clay pipe was found in Mary Jane Kelly's room, which probably belonged to her lover, Joseph Barnett (although if you believe Barnett was the Ripper, give yourself credit for this question).

A ginger beer bottle was referred to in the 'Dear Boss' letter, and there were also ginger beer bottles found in Kelly's room.
15. Which of the following suspects was known to have committed murder during his life?

Answer: George Chapman

George Chapman was convicted of poisoning three of his 'wives' and was hanged in 1903.
16. Which alleged Ripper communication was 'from hell'?

Answer: The Lusk Letter

It was sent to George Akin Lusk, head of the Whitechapel Vigilance Committee.
17. Which victim at one time lived with a man named Michael Kidney?

Answer: Elizabeth Stride

18. The Ripper allegedly sent a body part through the mail along with the Lusk letter. What was the body part?

Answer: a kidney

19. Which 'suspect' used the title 'Dr.' in front of his name?

Answer: Francis Tumblety

Tumblety is variously described as an American quack and herbalist. He signed his name 'Dr. Tumblety' or 'Dr. Francis Tumblety'.
20. A laundry mark on the clothes of Mary Ann Nichols helped authorities identify her body. Where was that laundry mark from?

Answer: Lambeth Workhouse

21. In 1888, the Whitechapel Division of the Metropolitan Police was also known as what?

Answer: 'H' Division

'A' Division was in Westminster, 'J' Division was in neighboring Bethnal Green. Division 13 did not exist.
22. Who was the only Ripper victim to be murdered indoors?

Answer: Mary Jane Kelly

Kelly was disembowelled in her own room.
23. Which suspect was 'married' to a woman named Annie Chapman?

Answer: Severin Klosowski

Severin Klosowski was the birth name of suspect George Chapman. The Annie Chapman he was married to had no relation to the Ripper victim of the same name.
24. The Goulston Street Graffito was a chalked message written on the fascia of a doorway, supposedly by the Ripper. What was the name of the buildings the message was written on?

Answer: Wentworth Model Dwellings

25. What was the name of the Commissioner of the Metropolitan Police who resigned during the Ripper murders?

Answer: Sir Charles Warren

Source: Author rfswfs

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 16 2023 : Guest 188: 16/25
Jan 06 2023 : Guest 85: 13/25
Jan 03 2023 : Guest 142: 8/25
Dec 24 2022 : foxbarking: 22/25

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us