FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Like a Virgo
Quiz about Like a Virgo

Like a Virgo Trivia Quiz


These questions are about people born under the astrological sign Virgo (born August 23-September 22).

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People by Birthday
  8. »
  9. August Birthdays

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
365,792
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
386
- -
Question 1 of 10
1. Born August 25, 1933, Regis Philbin got his big break in television appearing as the sidekick on whose late night talk show? Hint


Question 2 of 10
2. Pop singer Michael Jackson was born August 29, 1958. In which American city was the "King of Pop" born? Hint


Question 3 of 10
3. Born August 29, 1923, actor Richard Attenborough is best remembered for his roles in "The Great Escape", "Miracle on 34th Street" and Jurassic Park". For which movie did Attenborough win the 1983 Academy Award for Best Director? Hint


Question 4 of 10
4. Born September 1, 1923, heavyweight boxing champion Rocky Marciano retired undefeated 49-0 in 1956. What 38 year old fighter did Marciano defeat in 1952 to first become the heavyweight champ? Hint


Question 5 of 10
5. American businessman and philanthropist Milton Hershey was born September 13, 1857. In which American state did the founder of the Hershey Chocolate Company locate the company town bearing his name? Hint


Question 6 of 10
6. American singer Cass Elliot was born September 19, 1941. Elliot, along with John and Michelle Phillips, were part of the 1960s singing group "The Mamas and the Papas". What was the name of the fourth member of the group? Hint


Question 7 of 10
7. Actor River Phoenix was born August 23, 1970. Which 1970s situation comedy actor played the part of Phoenix's father in the 1988 film "Running on Empty"? Hint


Question 8 of 10
8. Joseph P. Kennedy, Sr. was born September 6, 1888. To which country did the father of the future president serve as United States ambassador from 1938-1940? Hint


Question 9 of 10
9. American composer Leonard Bernstein was born August 25, 1918. For which 1944 Broadway musical made into a 1949 film starring Gene Kelly and Frank Sinatra did Bernstein compose the music?
Hint


Question 10 of 10
10. American actor Mark Harmon was born September 2, 1951. Although known for starring on the television show "NCIS", on what 1980s television drama did Harmon play the character of plastic surgeon Bobby Caldwell? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Born August 25, 1933, Regis Philbin got his big break in television appearing as the sidekick on whose late night talk show?

Answer: Joey Bishop

"The Joey Bishop Show" ran from 1967-1969 and was created to compete with "The Tonight Show". Philbin was often the butt of many of Bishop's jokes and famously quit on the air one night. It was much later revealed to be a publicity stunt.
2. Pop singer Michael Jackson was born August 29, 1958. In which American city was the "King of Pop" born?

Answer: Gary, Indiana

Jackson was the eighth of ten children born to a working class family in Gary, Indiana. Jackson's career progressed from appearing with his brothers in "The Jackson 5" to one of the most successful solo careers in music history.
3. Born August 29, 1923, actor Richard Attenborough is best remembered for his roles in "The Great Escape", "Miracle on 34th Street" and Jurassic Park". For which movie did Attenborough win the 1983 Academy Award for Best Director?

Answer: Gandhi

"Gandhi" is a biographical film of Mohandas Gandhi, the leader of the non-violent opposition in India against British colonial rule. The movie was nominated for eleven Academy Awards winning eight including Best Picture and Best Actor for Ben Kingsley.
4. Born September 1, 1923, heavyweight boxing champion Rocky Marciano retired undefeated 49-0 in 1956. What 38 year old fighter did Marciano defeat in 1952 to first become the heavyweight champ?

Answer: Jersey Joe Walcott

Marciano knocked out Walcott in the 13th round to win the championship. Marciano was trailing badly on all the judge's scorecards and would have likely lost a decision if the fight had gone the full 15 rounds. Walcott remained the oldest man to hold the title until 1994 when 45 year old George Foreman defeated Michael Moorer. In 1969, Marciano died in a plane crash.
5. American businessman and philanthropist Milton Hershey was born September 13, 1857. In which American state did the founder of the Hershey Chocolate Company locate the company town bearing his name?

Answer: Pennsylvannia

Located 14 miles east of Harrisburg, the dairy country of the region supplied Hershey with the large amount of fresh milk necessary to produce his chocolate. Milton and his wife had reservations on the Titanic but luckily had to cancel at the last minute. During World War II, Hershey chocolate became part of the regular rations for American soldiers.
6. American singer Cass Elliot was born September 19, 1941. Elliot, along with John and Michelle Phillips, were part of the 1960s singing group "The Mamas and the Papas". What was the name of the fourth member of the group?

Answer: Denny Doherty

Born in Halifax, Nova Scotia, Doherty's friendship with Mama Cass led to his inclusion in the group. "The Mamas & the Papas" are best remembered for the songs "California Dreaming" and "Monday, Monday". Elliot had a measure of success in her solo career appearing on many of the television variety shows of the early 1970s.

She died of a heart attack in 1974 reportedly brought on by a series of crash diets that weakened her heart.
7. Actor River Phoenix was born August 23, 1970. Which 1970s situation comedy actor played the part of Phoenix's father in the 1988 film "Running on Empty"?

Answer: Judd Hirsch

Hirsch played the part of Alex Rieger on "Taxi" from 1978-83. In "Running on Empty", Hirsch and Christine Lahti play anti-war protesters on the run from the bombing of a laboratory. Phoenix received excellent reviews as their musically gifted son torn between loyalty to his parents and the wish to have a normal life. River Phoenix died October 31, 1993 of a heart attack brought on by drug use.
8. Joseph P. Kennedy, Sr. was born September 6, 1888. To which country did the father of the future president serve as United States ambassador from 1938-1940?

Answer: United Kingdom

Kennedy was forced to resign after publishing an article criticizing the British effort in "The Battle of Britain". He had earlier served as the first chairman of the U.S. Securities and Exchange Commission.
9. American composer Leonard Bernstein was born August 25, 1918. For which 1944 Broadway musical made into a 1949 film starring Gene Kelly and Frank Sinatra did Bernstein compose the music?

Answer: On The Town

"On The Town" follows three American sailors on shore leave in New York City during World War II. The film version also starring Ann Miller, Vera-Ellen and Betty Garrett replaces many of Bernstein's songs with the exception of the signature "New York, New York". Bernstein's other great accomplishment was supplying the music for the 1957 play "West Side Story".
10. American actor Mark Harmon was born September 2, 1951. Although known for starring on the television show "NCIS", on what 1980s television drama did Harmon play the character of plastic surgeon Bobby Caldwell?

Answer: St. Elsewhere

"St. Elsewhere" was a medical drama that followed doctors at a lightly regarded Boston hospital. The ensemble cast included Denzel Washington, Howie Mandel and David Morse amongst many others. The character of Bobby Caldwell was the first ongoing character in an American television show to be diagnosed with HIV.

When Harmon left the series after 1986 season, the character was sent to work at a hospice on the west coast. From 1996-2000, Harmon appeared as Dr. Jack McNeil on "Chicago Hope".
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us