Quiz about Surnames Ending in ER
Quiz about Surnames Ending in ER

Surnames Ending in ER Trivia Quiz


Can you match the correct surname ending in ER with the clue that is given?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. People by Surname

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,489
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
739
Last 3 plays: Guest 79 (7/10), Guest 173 (10/10), evilmoderate (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Catch-22   
Joseph Heller
2. Mogambo   
William Faulkner
3. Will Kane   
Rhett Butler
4. Margaret Mitchell   
Cordell Walker
5. Chuck Norris   
Ava Gardner
6. Baseball Hall of Famer   
Jessica Fletcher
7. Murder, She Wrote   
James Augustus Hunter
8. Chattanooga Choo Choo   
Jodie Foster
9. Sarah Tobias   
Gary Cooper
10. Nobel Prize winner   
Glenn Miller






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Catch-22

Answer: Joseph Heller

"Catch-22" (1961), written by Joseph Heller (1923-1999), is a satirical war novel. The novel was set during WWII and follows the life of a bombardier and examines the absurdity of war. The novel was adapted into a movie of the same name in 1970 starring Alan Arkin, Martin Sheen, Jon Voight, Bob Newhart and Art Garfunkel.
2. Mogambo

Answer: Ava Gardner

Ava Gardner (1922-1990) was an American actress and singer. She appeared in numerous movies from the 1940s through to the 1970s. During her career she appeared opposite Robert Taylor, Kirk Douglas, Richard Burton, Burt Lancaster, George C. Scott and Paul Newman to name just a few.

However, it was for her role as Eloise Kelly in the 1953 movie "Mogambo" that she was nominated for an Academy Award for Best Actress. She lost out at the 26th Oscars awards to Audrey Hepburn in "Roman Holiday". Clark Gable and Grace Kelly were also in the movie "Mogambo".

She was married to Mickey Rooney (1942-3), Artie Shaw (1945-6) and Frank Sinatra (1951-1957).
3. Will Kane

Answer: Gary Cooper

Gary Cooper (1901-1961) won two Academy Awards for Best Actor. The first being the leading actor in "Sergeant York" for 1942 and his second as Marshal Will Kane in the 1952 classic western "High Noon" opposite Grace Kelly, Thomas Mitchell and Lloyd Bridges.
4. Margaret Mitchell

Answer: Rhett Butler

Margaret Mitchell (1900-1949) was an American novelist and journalist. She wrote the American Civil War Classic "Gone with the Wind" in 1936. It was adapted into a movie of the same name in 1939 which received 13 Academy Award nominations winning ten including Best Picture. One of the main characters in the novel is Rhett Butler who is a socialite and blockade runner and who was portrayed by Clark Gable (nominated for Best Actor) in the movie opposite Vivien Leigh who won the Oscar for Best Actress.
5. Chuck Norris

Answer: Cordell Walker

Chuck Norris (b. 1940) is an American actor, producer, screenwriter and martial artist. He has appeared in numerous action movies but it is his role as Texas Ranger, Sergeant Cordell Walker in the television series "Walker, Texas Ranger" (1993-2001) that he will be best remembered.
6. Baseball Hall of Famer

Answer: James Augustus Hunter

James Augustus Hunter (1946-1999) was a professional baseball pitcher in MLB from 1965-1979. He was better known by the nickname "Catfish" Hunter. He played for Kansas City/Oakland Athletics (1965-1974) and the New York Yankees (1975-1979). He was a five time World Series champion (1972-74, 1977 and 1978). He was inducted into the Baseball Hall of Fame in 1987.
7. Murder, She Wrote

Answer: Jessica Fletcher

Jessica Fletcher is the character portrayed by Angela Lansbury on the television series "Murder, She Wrote" (1984-1996). Jessica Fletcher is a retired teacher and becomes a mystery writer and amateur detective. Angela Lansbury (b. 1925) is a British-American actress of stage, film and television.
8. Chattanooga Choo Choo

Answer: Glenn Miller

Glenn Miller (1904-1944) was an American big bandleader in the 1930s and 1940s. His band was responsible for some of the following recordings besides "Chatanooga Choo Choo", being "In the Mood", "Moonlight Serenade", "(I've Got a Gal In) Kalamazoo" and "Little Brown Jug". While he was travelling to France to entertain US troops during WWII his plane disappeared over the English Channel.
9. Sarah Tobias

Answer: Jodie Foster

Sarah Tobias is a young waitress portrayed by Jodie Foster in the 1988 drama film "The Accused". For this role Jodie Foster won her first Academy Award for Best Actress. She received her second Best Actress Oscar for her role as Clarice Starling in the psychological horror movie "The Silence of the Lambs"( 1991).
10. Nobel Prize winner

Answer: William Faulkner

William Faulkner (1897-1962) was an American writer of novels, short stories, poetry, plays and essays. He received the Pulitzer Prize for Fiction (1955 and 1963) and the Nobel Prize in Literature (1949).
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 79: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 15 2023 : evilmoderate: 10/10
Jan 15 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 14 2023 : Guest 68: 7/10
Jan 12 2023 : hosertodd: 10/10
Dec 04 2022 : ozzz2002: 8/10

Related Quizzes
1. Mind Your P's and Q's Very Easy
2. The Jackson Ten Very Easy
3. First and Last Names Start with "F" Very Easy
4. Van and U Very Easy
5. Irish, I Think Very Easy
6. The XYZ Affair Very Easy
7. Well, I'll be B ... B Very Easy
8. Rodgers or Rogers? Easier
9. First and Last Names Both Start With "E" Easier
10. R's in History... Easier
11. What A Lot Of Johnsons Easier
12. Historical Figures: Letter 'B' Easier

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us