FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Sam Sheppard Murder Case
Quiz about The Sam Sheppard Murder Case

The Sam Sheppard Murder Case Trivia Quiz


The Sam Sheppard case was one of the celebrated murder cases of its day. (It was supposedly the inspiration for the classic "Fugitive" TV series that starred David Janssen.)

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People Q-S

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
186,269
Updated
Mar 09 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1331
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The murder of Dr. Sheppard's wife occurred in a suburb of which of these cities? Hint


Question 2 of 10
2. The murder occurred on what holiday? Hint


Question 3 of 10
3. How did Mrs. Sheppard die? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Dr. Sheppard claim to be at the time of the crime? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following is NOT true (according to Dr. Sheppard)? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following statements accurately describes the media's handling of the first trial of Dr. Sheppard? Hint


Question 7 of 10
7. Who represented Dr. Sheppard after the first trial? Hint


Question 8 of 10
8. What was the verdict of the second trial? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following is true? Hint


Question 10 of 10
10. How old was Dr Sheppard when he died? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The murder of Dr. Sheppard's wife occurred in a suburb of which of these cities?

Answer: Cleveland

Marilyn Sheppard, wife of Dr Shepard was found dead in the Sheppard's Cleveland home on July 4, 1954. She was 31 and pregnant; her 7-year old son was in a nearby room.
2. The murder occurred on what holiday?

Answer: July 4

As noted above, the murder occurred during the early hours of Sunday morning. It was July 4, 1954.
3. How did Mrs. Sheppard die?

Answer: She was beaten

She was found beaten to death in her bed.
4. Where did Dr. Sheppard claim to be at the time of the crime?

Answer: Asleep downstairs

Dr. Sheppard claimed to have dozed off downstairs after the departure of some friends who had been visiting on Saturday night.
5. Which of the following is NOT true (according to Dr. Sheppard)?

Answer: He observed a one-armed man leaving his home

Dr. Sheppard claimed to have been awakened by noise from the bedroom. He ran upstairs, observed his bleeding and struggled with an intruder.
The intruder ran from the home; Sheppard pursued. The bushy red hair identifiying feature was turned into a a one-armed man for the TV series.
6. Which of the following statements accurately describes the media's handling of the first trial of Dr. Sheppard?

Answer: Carnival atmosphere

The trial court was soundly criticized for allowing the trial to turn into a circus.
7. Who represented Dr. Sheppard after the first trial?

Answer: F Lee Bailey

A relatively young F Lee Bailey entered the scene after trial #1.
8. What was the verdict of the second trial?

Answer: Not Guilty

Sheppard went through a full trial and was found "not guilty" by the jury.
9. Which of the following is true?

Answer: All of these

The two suicides were by gunshot. Dr Sheppard wasn't the only one whose life was devastated by the events.
10. How old was Dr Sheppard when he died?

Answer: 46

It's easy to understand how the incredible events of Sheppard's life may well have worn him out.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us