FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in November 2012
Quiz about They Died in November 2012

They Died in November 2012 Trivia Quiz


These questions are about people who died in November 2012.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
354,208
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
587
- -
Question 1 of 10
1. Actor Larry Hagman died November 23, 2012. He was best known for playing J.R. Ewing on the television show "Dallas" and Tony Nelson on "I Dream of Jeannie". Hagman was the son of which famous Broadway actress? Hint


Question 2 of 10
2. Olympic champion Milt Campbell died November 2, 2012. In which event in the 1956 Melbourne Games did Campbell defeat Rafer Johnson for the gold medal? Hint


Question 3 of 10
3. Actor Bill Tarmey died November 9, 2012. On what television show did Tarmey appear as the character Jack Duckworth for almost 30 years? Hint


Question 4 of 10
4. Former major league baseball player Pascual Perez died November 1, 2012. One of the more eccentric players to ever done a uniform, how did he earn the nickname "Wrong-Way Perez"? Hint


Question 5 of 10
5. Former boxing champion Hector "Macho" Camacho died November 24, 2012. In 1997, Camacho ended which 1976 Olympic Gold Medalist's final comeback attempt by knocking him out? Hint


Question 6 of 10
6. California judge and prosecutor George "Woody" Clarke died November 13, 2012. What part did Clarke play in the O.J. Simpson murder case? Hint


Question 7 of 10
7. Bernard Lansky died November 15, 2012. Lansky and his brother became known as "Clothier to the King" for their association with which celebrity? Hint


Question 8 of 10
8. Corporate executive Charles V. Bush died November 5, 2012. Bush was the first African-American graduate of which armed services academy located in Colorado Springs, Colorado? Hint


Question 9 of 10
9. Actress Bonnie Lynn Fields died November 17, 2012. Fields is most famous for appearing in which iconic 1950s television show starring Cubby O'Brien and Bobby Burgess? Hint


Question 10 of 10
10. Baseball executive Lee MacPhail died November 8, 2012. Which union leader and long time adversary of MacPhail's died November 27, 2012? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 2: 6/10
May 28 2024 : Guest 136: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Actor Larry Hagman died November 23, 2012. He was best known for playing J.R. Ewing on the television show "Dallas" and Tony Nelson on "I Dream of Jeannie". Hagman was the son of which famous Broadway actress?

Answer: Mary Martin

Martin originated the roles of Nellie Forbush in "South Pacific" and Maria von Trapp in "The Sound of Music". She however is best remembered for playing the part of "Peter Pan". Hagman's portrayal of oil tycoon J.R. Ewing set the standard for villains on television.
2. Olympic champion Milt Campbell died November 2, 2012. In which event in the 1956 Melbourne Games did Campbell defeat Rafer Johnson for the gold medal?

Answer: Decathlon

Campbell finished second to Bob Mathias in the 1952 Helsinki Olympics. Four years later he became the first African-American decathlon champion, defeating Rafer Johnson by 350 points. Johnson went on to win the 1960 title in Rome. Campbell went on to play professional football with the Cleveland Browns and in the Canadian Football League.
3. Actor Bill Tarmey died November 9, 2012. On what television show did Tarmey appear as the character Jack Duckworth for almost 30 years?

Answer: Coronation Street

"Coronation Street" is a British soap opera following the people of Weatherfield. Jack Duckworth who along with his wife Vera were central to the show for many years. Tarmey was also a successful nightclub singer and entertainer.
4. Former major league baseball player Pascual Perez died November 1, 2012. One of the more eccentric players to ever done a uniform, how did he earn the nickname "Wrong-Way Perez"?

Answer: Getting lost on the way to the park & missing his start

Perez was a memorable character. He stood 6' 2" but weighed only 162 pounds. He did miss a start because he got lost on the way to the stadium in Atlanta. He threw the high arching eephus pitch, checked the runner on first base while looking through his legs and had his career ended by a drug suspension. Perez was stabbed to death during an apparent robbery in his home in the Dominican Republic.
5. Former boxing champion Hector "Macho" Camacho died November 24, 2012. In 1997, Camacho ended which 1976 Olympic Gold Medalist's final comeback attempt by knocking him out?

Answer: Sugar Ray Leonard

Leonard won the light welterweight gold medal at the 1976 Montreal Olympics. Ali won his gold medal in 1960, Frazier in 1964 and Hagler never fought in the Olympics. Camacho won 79 out of 88 professional fighters. His flamboyant style and willingness to fight such high profile boxers as Roberto Duran, Julio Cesar Chavez, Felix Trinidad and Oscar de la Hoya made him a crowd favourite.
6. California judge and prosecutor George "Woody" Clarke died November 13, 2012. What part did Clarke play in the O.J. Simpson murder case?

Answer: Presented the DNA evidence

San Diego prosecutor George Clarke was brought in to present the complex DNA evidence in the Simpson case. Defense attorney Johnnie Cochran was able to successfully counter the DNA evidence by calling into question the procedures at the L.A. crime lab.
7. Bernard Lansky died November 15, 2012. Lansky and his brother became known as "Clothier to the King" for their association with which celebrity?

Answer: Elvis Presley

Lansky established a relationship with Presley when he was still an unknown singer and provided much of his wardrobe throughout his career. Over the years, Lansky Brothers' list of customers have included Duke Ellington, B.B. King, Steven Tyler and Robert Plant.
8. Corporate executive Charles V. Bush died November 5, 2012. Bush was the first African-American graduate of which armed services academy located in Colorado Springs, Colorado?

Answer: United States Air Force Academy

After serving in the Air Force during the Vietnam War, Bush attended Harvard Business School. He went on to a career working for such companies as Max Factor, ICN Pharmaceuticals and Hughes Electronics. Bush was also a noted writer in the field of diversity.
9. Actress Bonnie Lynn Fields died November 17, 2012. Fields is most famous for appearing in which iconic 1950s television show starring Cubby O'Brien and Bobby Burgess?

Answer: The Mickey Mouse Club

"The Mickey Mouse Club" was a variety show created by Walt Disney that ran from 1955-1959 in its original incarnation. After the end of the show, Fields had minor parts in "Kissin' Cousins" with Elvis Presley and "Bye, Bye, Birdie" with Ann Margaret. She later appeared as a dancer on many television shows and eventually opened a dance studio in California.
10. Baseball executive Lee MacPhail died November 8, 2012. Which union leader and long time adversary of MacPhail's died November 27, 2012?

Answer: Marvin Miller

Miller was executive director of the Major League Baseball Players Association from 1966-1982 and was responsible for guiding the players into the era of free agency and greatly increased salaries. The MacPhail family is very prominent in baseball circles. Lee was a General Manager for the Yankees and served as President of the American League from 1974 to 1984. Lee's father Larry was also a legendary front office executive. Larry and Lee were the first father-son members of the Baseball Hall of Fame.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us