FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in August 2012 American
Quiz about They Died in August 2012 American

They Died in August 2012 (American) Quiz


These questions are about people who died in August 2012.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
352,463
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1275
- -
Question 1 of 10
1. Composer Marvin Hamlisch died August 6, 2012. In 1985, Hamlish was nominated for an Academy Award for Best Original Song ("Surprise, Surprise") for the film adaptation of which Broadway play? Hint


Question 2 of 10
2. Actor Ron Palillo died August 14, 2012. Palillo played the part of Arnold in what 1970's television show? Hint


Question 3 of 10
3. Author and publisher Helen Gurley Brown died August 13,2012 at the age of 90. Brown was editor-in-chief of which magazine for thirty-two years? Hint


Question 4 of 10
4. Comedian Phyllis Diller died August 20, 2012 at the age of 95. Diller voiced the character of Thelma Griffin in which American animated television show? Hint


Question 5 of 10
5. English film director Tony Scott died August 19, 2012. What 1991 action movie about corruption in professional football starring Bruce Willis did Scott direct? Hint


Question 6 of 10
6. Heavyweight boxer Michael Dokes died August 11, 2012. What fighter, best known for having his ear bitten off, defeated Dokes in in a 1989 fight that was named "The Heavyweight Fight of the Decade" for the 1980's by Ring magazine? Hint


Question 7 of 10
7. Singer Scott McKenzie died August 18, 2012. McKenzie is best remembered for the 1967 song "San Francisco (Be Sure To Wear Flowers in Your Hair)" written by John Phillips of "The Mamas and the Papas". In 1988, McKenzie and Phillips were two of the co-writers of the song "Kokomo". What band recorded the song "Kokomo" in 1988? Hint


Question 8 of 10
8. Film director Mel Stuart died August 9, 2012. For what 1971 movie, based on a novel by Roald Dahl, is Stuart is best remembered for directing? Hint


Question 9 of 10
9. Actor William Windom died August 16, 2012. Windom played the part of Commodore Matt Decker in the episode "The Doomsday Machine" of what 1960's television? Hint


Question 10 of 10
10. Major league baseball player, manager and coach Johnny Pesky died August 13, 2012. For which franchise did Pesky work 61 of the 73 years he spent in major league baseball? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 2: 4/10
May 28 2024 : Guest 136: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Composer Marvin Hamlisch died August 6, 2012. In 1985, Hamlish was nominated for an Academy Award for Best Original Song ("Surprise, Surprise") for the film adaptation of which Broadway play?

Answer: A Chorus Line

Marvin Hamlisch belongs to a very select club of performers who have won the Emmy, Grammy, Oscar and Tony awards. In 1973, Hamlisch won three Oscars for his work on "The Way We Were" and "The Sting". "A Chorus Line" was directed by Richard Attenborough and starred Michael Douglas. A young actress named Madonna Ciccone auditioned for the movie but was not chosen by Attenborough.
2. Actor Ron Palillo died August 14, 2012. Palillo played the part of Arnold in what 1970's television show?

Answer: Welcome Back, Kotter

"Welcome Back, Kotter" followed a former New York high school student who returns to teach in his old school. Gabe Kaplan played the teacher and Palillo played the part of Arnold Horshack, one of the Sweathogs at the fictional James Buchanan High School. The comedy also featured the then unknown actor, John Travolta.
3. Author and publisher Helen Gurley Brown died August 13,2012 at the age of 90. Brown was editor-in-chief of which magazine for thirty-two years?

Answer: Cosmopolitan

"Cosmo" is a family oriented magazine offering articles on everything from relationships to fashion and beauty. Brown's 1962 book "Sex and the Single Girl" encouraged women to be financially independent and encouraged pre-marital sex.
4. Comedian Phyllis Diller died August 20, 2012 at the age of 95. Diller voiced the character of Thelma Griffin in which American animated television show?

Answer: Family Guy

Diller appeared in a wide variety of movie and television roles starting in the early 1960's. She was also a successsful standup comedian famous for her self-depreciating humor and jokes about her husband "Fang". In "Family Guy", Diller voiced the part of Peter's mother Thelma.
5. English film director Tony Scott died August 19, 2012. What 1991 action movie about corruption in professional football starring Bruce Willis did Scott direct?

Answer: The Last Boy Scout

Willis plays a disgraced U.S. Secret Service agent who teams with a former professional football player to investigate a murder and corruption involving a Senator and the owner of the local team. Scott also directed "Top Gun", "Beverly Hills Cop II" and "True Romance".
6. Heavyweight boxer Michael Dokes died August 11, 2012. What fighter, best known for having his ear bitten off, defeated Dokes in in a 1989 fight that was named "The Heavyweight Fight of the Decade" for the 1980's by Ring magazine?

Answer: Evander Holyfield

In 1989, Dokes met the up and coming future champion and despite a game effort was knocked out in the tenth round by Holyfield. Dokes had a very troubled personal life culminating in spending 1999-2008 in prison for assaulting his fiancee.
7. Singer Scott McKenzie died August 18, 2012. McKenzie is best remembered for the 1967 song "San Francisco (Be Sure To Wear Flowers in Your Hair)" written by John Phillips of "The Mamas and the Papas". In 1988, McKenzie and Phillips were two of the co-writers of the song "Kokomo". What band recorded the song "Kokomo" in 1988?

Answer: The Beach Boys

In 1964, McKenzie reportedly turned down a chance to join "The Mamas and the Papas". From 1986-1998, McKenzie toured with a new version of the group. Mike Love of "The Beach Boys" and Terry Melcher are also credited with writting "Kokomo". The song was featured in the movie "Cocktail" starring Tom Cruise.
8. Film director Mel Stuart died August 9, 2012. For what 1971 movie, based on a novel by Roald Dahl, is Stuart is best remembered for directing?

Answer: Willy Wonka and the Chocolate Factory

In the 1970's, Stuart turned to television where he directed or produced over 108 movies. He was the cousin of comic book legend Stan Lee. Stuart's version of the adventures of Charlie Bucket has become a classic. In 2005, Tim Burton re-made the story of "Charlie and the Chocolate Factory" starring Johnny Depp.
9. Actor William Windom died August 16, 2012. Windom played the part of Commodore Matt Decker in the episode "The Doomsday Machine" of what 1960's television?

Answer: Star Trek

Decker puts the USS Enterprise in danger when his obsession to destroy a planet-killing machine gets the better of him. Windom is probably best remembered for his role of the town doctor and friend to Jessica Fletcher in the 1984-1986 series "Murder, She Wrote".
10. Major league baseball player, manager and coach Johnny Pesky died August 13, 2012. For which franchise did Pesky work 61 of the 73 years he spent in major league baseball?

Answer: Boston Red Sox

Apart from a short playing career in Washington and Detroit in the 1950's and a five-year period in the 1960's, Pesky spent his adult life with the Boston franchise. Fittingly, his biography is entitled "Mr. Red Sox".
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us