FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in February 2013
Quiz about They Died in February 2013

They Died in February 2013 Trivia Quiz


These questions are about people who died in February 2013.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
357,166
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
708
- -
Question 1 of 10
1. Former New York Mayor Ed Koch died February 1, 2013. In 1997, Koch was the presiding judge on which reality show once fronted by Joseph Wapner? Hint


Question 2 of 10
2. American businessman Jerry Buss died February 18, 2013. Buss is best known as the owner of which professional sports franchise? Hint


Question 3 of 10
3. English singer-songwriter and lead singer of the 1960s rock group "The Troggs" Reg Presley died February 4, 2013. The song "Love Is All Around" written by Presley was featured in which Hugh Grant movie? Hint


Question 4 of 10
4. American Country Music singer Mindy McCready died February 17, 2013. Which seven time Cy Young Award winning Major League Baseball star was McCready alleged to have had an ongoing affair? Hint


Question 5 of 10
5. Englishman Bruce Reynolds died February 28, 2013. For which 1963 event is Reynolds most remembered? Hint


Question 6 of 10
6. American Charles Everett Koop died February 25, 2013. What post did Koop hold from 1982 to 1989? Hint


Question 7 of 10
7. American novelist W. Watts Biggers died February 10, 2013. Biggers was the co-creator of which animated TV series of the 1960s and 70s featuring such characters as Shoeshine Boy, Sweet Polly Purebred, Simon Bar Sinister and Riff Raff? Hint


Question 8 of 10
8. Canadian politician Eugene Whelan died February 19, 2013. Under which Prime Minister did Whelan serve as Minister of Agriculture from 1972 to 1984? Hint


Question 9 of 10
9. British singer-songwriter Tony Sheridan died February 16, 2013. Sheridan and Billy Preston were the only two non-members to receive label performance credit for which legendary group? Hint


Question 10 of 10
10. Chinese athlete Zhuang Zedong died February 10, 2013. In 1972, in what sport did Zedong lead a delegation to the United States that contributed to the thawing of relations between the two nations? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 2: 7/10
May 28 2024 : Guest 136: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Former New York Mayor Ed Koch died February 1, 2013. In 1997, Koch was the presiding judge on which reality show once fronted by Joseph Wapner?

Answer: The People's Court

After being out of production for four years, "The People's Court" was revived with the former mayor as the judge. Plaintiffs and defendants in small claims cases agreed to dismiss their cases and be bound by the judge's decision. Koch only lasted two seasons but the revived series had new life and continued on with new judges.
2. American businessman Jerry Buss died February 18, 2013. Buss is best known as the owner of which professional sports franchise?

Answer: Los Angeles Lakers

Buss bought the NBA Lakers and the Los Angeles Kings hockey team from Jack Kent Cooke in 1979 and fashioned one of the most successful franchises in professional sports history. Buss was also a successful professional poker player competing in many tournaments world-wide.
3. English singer-songwriter and lead singer of the 1960s rock group "The Troggs" Reg Presley died February 4, 2013. The song "Love Is All Around" written by Presley was featured in which Hugh Grant movie?

Answer: Four Weddings and a Funeral

"Four Weddings and a Funeral" follows a group of friends led by Grant's commitment challenged Charles. The band Wet Wet Wet's cover of The Troggs' "Love Is All Around" spent 15 weeks at #1 on the British charts. The Troggs are best remembered for the song "Wild Thing" written by Chip Taylor, the brother of Jon Voigt and the uncle of Angelina Jolie.
4. American Country Music singer Mindy McCready died February 17, 2013. Which seven time Cy Young Award winning Major League Baseball star was McCready alleged to have had an ongoing affair?

Answer: Roger Clemens

McCready had a 1996 number one hit with the single "Guys Do It All the Time". McCready was found dead of a self-inflicted gunshot wound after years of legal problems involved substance abuse. Clemens, a star with both the Boston Red Sox and New York Yankees, has denied the relationship with McCready.
5. Englishman Bruce Reynolds died February 28, 2013. For which 1963 event is Reynolds most remembered?

Answer: The Great Train Robbery

Reynolds masterminded what at the time was the largest robbery in British history, getting away with over 2.5 million pounds. After five years on the run, Reynolds was arrested and sentenced to twenty-five years in prison. He was released in 1978.
6. American Charles Everett Koop died February 25, 2013. What post did Koop hold from 1982 to 1989?

Answer: Surgeon General of the United States

C. Everett Koop served as the Surgeon General under President Ronald Reagan. The 1988 Surgeon General Report suggested nicotine was as addictive as heroin and cocaine.
7. American novelist W. Watts Biggers died February 10, 2013. Biggers was the co-creator of which animated TV series of the 1960s and 70s featuring such characters as Shoeshine Boy, Sweet Polly Purebred, Simon Bar Sinister and Riff Raff?

Answer: Underdog

"Underdog" was a parody of Superman. When evil threatened, mild mannered Shoeshine Boy became the crime fighting Underdog. The show ran from 1964 until 1973. The character Underdog was voiced by Wally Cox. Biggers also wrote the novel "The Man Inside" and was co-founder of the organization "Victory Over Violence", a group dedicated to offsetting the effects of violence in the media.
8. Canadian politician Eugene Whelan died February 19, 2013. Under which Prime Minister did Whelan serve as Minister of Agriculture from 1972 to 1984?

Answer: Pierre Trudeau

A life-long Liberal, Whelan became one of the best known politicians in Canada. As Agriculture Minister, Whelan was one of the first politicians to promote contact and later trade with China.
9. British singer-songwriter Tony Sheridan died February 16, 2013. Sheridan and Billy Preston were the only two non-members to receive label performance credit for which legendary group?

Answer: The Beatles

A well-known local Hamburg performer, Sheridan joined forces with an early version of "The Beatles" to record many early rock and roll songs including "Ain't She Sweet" and "My Bonnie". Sheridan also claimed to be the person who introduced Ringo Starr to the group.
10. Chinese athlete Zhuang Zedong died February 10, 2013. In 1972, in what sport did Zedong lead a delegation to the United States that contributed to the thawing of relations between the two nations?

Answer: Table Tennis

In 1971, Zedong and American Glenn Cowan developed a friendship after Cowan mistakenly boarded the Chinese team's bus at the world championship in Japan. The table tennis tour in 1972 was one of the first exchanges between the two countries who had been at odds for decades.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us