FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in December 2012
Quiz about They Died in December 2012

They Died in December 2012 Trivia Quiz


These questions are about people who died in December 2012.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,123
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
749
- -
Question 1 of 10
1. Canadian civil servant John Sheardown died December 31, 2012. Sheardown was best known for his part in what significant Canadian event portrayed in the 2012 movie "Argo"? Hint


Question 2 of 10
2. Character actor Harry Carey Jr. died December 27, 2012. Carey made eleven films with which star best remembered for his western films? Hint


Question 3 of 10
3. American politician Daniel Inouye died December 17, 2012. Which state did Inouye represent in the US Senate from 1963 until his death? Hint


Question 4 of 10
4. Indian musician Ravi Shankar died December 11, 2012. What is the name of Shankar's Grammy Award winning daughter? Hint


Question 5 of 10
5. Actor Jack Klugman died December 24, 2012. Best remembered for playing Oscar Madison in the television version of "The Odd Couple", in what crime drama did Klugman play the title role from 1976 to 1983? Hint


Question 6 of 10
6. American general Norman Schwarzkopf, Jr died December 27, 2012. During which war was Schwarzkopf appointed Commander-in-Chief of the U.S. Central Command? Hint


Question 7 of 10
7. Convicted murderer Jean Harris died December 23, 2012. Harris was convicted of killing her lover Dr. Herman Tarnower in 1980. What was the name of Tarnower's best selling book? Hint


Question 8 of 10
8. Former police officer Houston McCoy died December 17, 2012. Officer McCoy is remembered for killing sniper Charles Whitman on August 1, 1966 at which United States university? Hint


Question 9 of 10
9. Television writer and producer Reinhold Weege died December 1, 2012. In 1984, what situation comedy did Weege create starring Harry Anderson? Hint


Question 10 of 10
10. Actor Charles Durning died December 24, 2012. In what 1982 movie did Durning play the part of Jessica Lange's father? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 2: 7/10
May 28 2024 : Guest 136: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Canadian civil servant John Sheardown died December 31, 2012. Sheardown was best known for his part in what significant Canadian event portrayed in the 2012 movie "Argo"?

Answer: The rescue of American diplomats in Iran

Canadian immigration officer John Sheardown and Canadian ambassador Ken Taylor provided sanctuary to six American diplomats who had evaded capture when the American embassy in Iran was seized in 1979. The diplomats were eventually smuggled out of the country.
2. Character actor Harry Carey Jr. died December 27, 2012. Carey made eleven films with which star best remembered for his western films?

Answer: John Wayne

Carey's eleven films with John Wayne started with 1948's "Red River" and ended with "Cahill U.S. Marshall" in 1973. Never a star, Carey appeared in over ninety films including "Mister Roberts", "The Searchers" and "Mask".
3. American politician Daniel Inouye died December 17, 2012. Which state did Inouye represent in the US Senate from 1963 until his death?

Answer: Hawaii

A Medal of Honor winner for his service in Italy during World War II, Inouye had represented Hawaii in Congress since it achieved statehood in 1959. He was also the first Japanese American to serve in the House of Representatives and later the first in the Senate.
4. Indian musician Ravi Shankar died December 11, 2012. What is the name of Shankar's Grammy Award winning daughter?

Answer: Norah Jones

In 2002, Jones won five Grammy Awards for her 2002 album "Come Away With Me". Sitar player Shankar is perhaps best remembered for his associations with violinist Yehudi Menuhin and Beatle George Harrison.
5. Actor Jack Klugman died December 24, 2012. Best remembered for playing Oscar Madison in the television version of "The Odd Couple", in what crime drama did Klugman play the title role from 1976 to 1983?

Answer: Quincy, M.E.

Quincy was a forensic pathologist who solved crimes in Los Angeles. The show was based on a book from FBI agent Marshall Houts and borrowed greatly from the Canadian show "Wojeck" starring John Vernon. Real life Los Angeles coroner Thomas Noguchi is also alleged to have been a model for the Quincy character.
6. American general Norman Schwarzkopf, Jr died December 27, 2012. During which war was Schwarzkopf appointed Commander-in-Chief of the U.S. Central Command?

Answer: Persian Gulf War

"Stormin' Norman" became the public face for the first Persian Gulf War. His "Operation Desert Storm" battle plan is largely credited with ending the ground war in less than four days. His father Norman Schwarzkopf, Sr is most famous for being the lead investigator in the Lindbergh kidnapping.
7. Convicted murderer Jean Harris died December 23, 2012. Harris was convicted of killing her lover Dr. Herman Tarnower in 1980. What was the name of Tarnower's best selling book?

Answer: The Complete Scarsdale Medical Diet

Harris allegedly shot Tarnower over Tarnower's relationship with his secretary. Despite her claims that the shooting was an accident, Harris was convicted of the killing, eventually being released in 1992.
8. Former police officer Houston McCoy died December 17, 2012. Officer McCoy is remembered for killing sniper Charles Whitman on August 1, 1966 at which United States university?

Answer: University of Texas in Austin

Engineering student Charles Whitman killed 14 people and wounded 32 others during a shooting rampage from a tower at the university. McCoy and two other officers made their way to the observation deck where McCoy was able to halt the attack.
9. Television writer and producer Reinhold Weege died December 1, 2012. In 1984, what situation comedy did Weege create starring Harry Anderson?

Answer: Night Court

Anderson starred as Harry Stone, the judge on the night shift at a New York courtroom. The show lasted from 1984 to 1992 and also starred John Laroquette, Markie Post, Marsha Warfield and Richard Moll. Reinhold Weege was also a writer on such shows as "Barney Miller", "Fish" and "M*A*S*H".
10. Actor Charles Durning died December 24, 2012. In what 1982 movie did Durning play the part of Jessica Lange's father?

Answer: Tootsie

Durning's character of Les Nichols falls for Dorothy Michaels. The problem is that Dorothy is actually Michael Dorsey (Dustin Hoffman) a man pretending to be a woman to get an acting job in a soap opera. Things are further complicated when Hoffman's character falls in love with Lange's.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us