FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in SeptemberOctober 2014
Quiz about They Died in SeptemberOctober 2014

They Died in September/October 2014 Quiz


These questions are about people who died in September or October 2014.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
370,370
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
656
- -
Question 1 of 10
1. American comedian Joan Rivers died September 3, 2014. From 1972-1976, Rivers was the narrator for "The Adventures of Letterman" a segment on which children's television show? Hint


Question 2 of 10
2. American songwriter Bob Crewe died September 11, 2014. For which group did Crewe co-write such songs as "Walk Like a Man", "Big Girls Don't Cry" and "Bye, Bye, Baby (Baby Goodbye)"? Hint


Question 3 of 10
3. American athlete Bob Suter died September 9, 2014. Suter was a member of which iconic American sports team? Hint


Question 4 of 10
4. American actress Polly Bergen died September 20, 2014. Bergen played the role of Peggy Bowden in which 1962 movie starring Gregory Peck and Robert Mitchum? Hint


Question 5 of 10
5. Former Haitian President Jean-Claude Duvalier died October 4, 2014. What was the given name of Duvalier's father, the man he succeeded as ruler of Haiti? Hint


Question 6 of 10
6. American actor Richard Kiel died September 10, 2014. Best remembered as the steel-toothed character Jaws in the James Bond movies, Kiel also played the assistant Voltaire to arch-villain Dr. Loveless in which 1960s television series? Hint


Question 7 of 10
7. American comedienne and actress Jan Hooks died October 9, 2014. Hooks appear in the final two seasons (1991-93)of which television series replacing series regular Jean Smart? Hint


Question 8 of 10
8. Journalist Ben Bradlee died October 21, 2014. Best remembered for overseeing Bob Woodward and Carl Bernstein's investigation into the Watergate Scandal, Bradlee was the executive editor of which newspaper from 1968 until 1991? Hint


Question 9 of 10
9. American actress Marcia Strassman died October 24, 2014. Best known for playing the part of Julie Kotter in the 1970s television show "Welcome Back, Kotter", Strassman also played nurse Margie Cutler in which other series? Hint


Question 10 of 10
10. Clothing designer Oscar de la Renta died October 20, 2014. In which country was de la Renta born? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 175: 3/10
Jun 19 2024 : Guest 2: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. American comedian Joan Rivers died September 3, 2014. From 1972-1976, Rivers was the narrator for "The Adventures of Letterman" a segment on which children's television show?

Answer: The Electric Company

Produced by the same company as "Sesame Street", the Children's Television Workshop, this educational television series also featured the talents of Morgan Freeman, Rita Moreno, Bill Cosby and Irene Cara. Mel Brooks and Gene Wilder also appeared in "The Adventures of Letterman" segment of the show, a superhero spoof that help children learn to read.
2. American songwriter Bob Crewe died September 11, 2014. For which group did Crewe co-write such songs as "Walk Like a Man", "Big Girls Don't Cry" and "Bye, Bye, Baby (Baby Goodbye)"?

Answer: The Four Seasons

"The Four Seasons", fronted by lead singer Frankie Valli, had a string of hits starting in 1961. Crewe and band member Bob Gaudio wrote many of their songs. Other songs written by Bob Crewe include "Can't Take My Eyes Off You", "My Eyes Adored You" and "Lady Marmalade".
3. American athlete Bob Suter died September 9, 2014. Suter was a member of which iconic American sports team?

Answer: 1980 Miracle on Ice Olympic Hockey Team

Suter was a defenseman on the 1980 Olympic hockey team that rebounded from a pre-tournament 10-3 loss to the Soviet Union to win the gold medal, highlighted by a 4-3 victory over the same Russian team. Suter never played in the National Hockey League but his brother Gary and son Ryan did have notable professional careers.
4. American actress Polly Bergen died September 20, 2014. Bergen played the role of Peggy Bowden in which 1962 movie starring Gregory Peck and Robert Mitchum?

Answer: Cape Fear

Convicted rapist Max Cady played by Robert Mitchum is released from prison and seeks out the lawyer (Gregory Peck) he holds responsible for his conviction. Polly Bergen appeared on the television game show "To Tell the Truth" from 1956-1961 and also briefly had her own variety show in 1957.
5. Former Haitian President Jean-Claude Duvalier died October 4, 2014. What was the given name of Duvalier's father, the man he succeeded as ruler of Haiti?

Answer: François

François "Papa Doc" Duvalier ruled Haiti from 1957 until his death in 1971. Jean-Claude "Baby Doc" was deposed as leader in 1986 amid charges of massive corruption and human rights abuses. He fled to France, only returning in 2011.
6. American actor Richard Kiel died September 10, 2014. Best remembered as the steel-toothed character Jaws in the James Bond movies, Kiel also played the assistant Voltaire to arch-villain Dr. Loveless in which 1960s television series?

Answer: The Wild Wild West

"The Wild Wild West" starred Robert Conrad and mixed the western and spy genre. Dr. Loveless was the Professor Moriarty-like villain foil to Secret Service agent James West. Kiel also appeared in the 1974 version of "The Longest Yard", "Silver Streak", "Cannonball Run II" and "Happy Gilmore".
7. American comedienne and actress Jan Hooks died October 9, 2014. Hooks appear in the final two seasons (1991-93)of which television series replacing series regular Jean Smart?

Answer: Designing Women

When series original Jean Smart left the series focusing on four woman running an interior design firm, Hooks was hired to portray her sister and replacement at the company. Hooks appeared on "Saturday Night Live" from 1986-91 impersonating the likes of Nancy Reagan, Kathie Lee Gifford and Diane Sawyer.
8. Journalist Ben Bradlee died October 21, 2014. Best remembered for overseeing Bob Woodward and Carl Bernstein's investigation into the Watergate Scandal, Bradlee was the executive editor of which newspaper from 1968 until 1991?

Answer: The Washington Post

As executive editor of the "Washington Post", Bradlee oversaw Bob Woodward and Carl Bernstein's investigation into the Watergate Scandal involving the 1972 break in at the Democratic National Committee headquarters and the subsequent cover up involving the Nixon administration.
9. American actress Marcia Strassman died October 24, 2014. Best known for playing the part of Julie Kotter in the 1970s television show "Welcome Back, Kotter", Strassman also played nurse Margie Cutler in which other series?

Answer: M*A*S*H

Margie Cutler was the object of Hawkeye Pierce's affection for six episodes in the first season of the comedy/drama set at a mobile hospital during the Korean War. Strassman went on to star in the "Honey, I Shrunk the Kids" movies with Rick Moranis.
10. Clothing designer Oscar de la Renta died October 20, 2014. In which country was de la Renta born?

Answer: Dominican Republic

Oscar de la Renta was born on July 22, 1932 in Santo Domingo, Dominican Republic. He made his reputation dressing Jacqueline Kennedy and went on to design clothes for some of the most glamorous women of the last fifty years.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us