Quiz about Torey HaydenSpecial Educator
Quiz about Torey HaydenSpecial Educator

Torey Hayden-Special Educator Trivia Quiz


Torey Hayden is a special education writer, the author of the books 'One Child' and 'The Tiger's Child'. How much do you know about this hard-hitting author who has captured so many hearts? The quiz is roughly equal-books and information about the author

A multiple-choice quiz by aedupont. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People H-J

Author
aedupont
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
68,650
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
259
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where did Torey Hayden grow up? Hint

Wales
Livingston, Montana
California
Billings, Montana

2. What was the first non-fiction book that Torey Hayden had written? Hint

One Child
The Tiger's Child
Somebody Else's Kids
Ghost Girl

3. What was Torey Hayden's research interest for ten years? Hint

special education
elective mutism
autism
fetal alcohol syndrome

4. Who were the children in 'Somebody Else's Kids'? Hint

Sheila
Chad, Hugh, Kenneth
Jadie, Philip, Reuben, Brucie and Jeremiah
Boo, Lori, Tomas and Claudia

5. Who did Torey say fellow professional Arlene Pederson reminded her of in Ghost Girl? Hint

Lurleen or Loretta
Melanie Klein
Dolly Parton
The Pillsbury Baking Lady

6. In 'Just Another Kid', where did Geraldine and Shemona come from? Hint

Ireland
Paris
America
Australia

7. How many letters did Sheila end up writing in 'The Tiger's Child', to her mother? Hint

4
1
20
10

8. In the 'Tiger's Child', what happened to Alejo after Sheila kidnapped him? Hint

He died
He was sent back to Columbia
He was at his grandmother's house, watching cartoons
Was left out on the street

9. Who played Torey in the film based on 'One Child, UNTAMED LOVE'? Hint

Kirstie Alley
Jackie Collins
Cathy Lee Crosby
Claire Danes

10. What would Torey have been if she wasn't a teacher and a writer? Hint

An astrophysicist
A college drop out
A baker
A journeywoman


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did Torey Hayden grow up?

Answer: Livingston, Montana

Hayden grew up in Livingston, Montana. This Midwestern town is where Torey learnt her ethics.
2. What was the first non-fiction book that Torey Hayden had written?

Answer: One Child

Torey's first book was written in just 42 days and she wrote it for herself.
3. What was Torey Hayden's research interest for ten years?

Answer: elective mutism

Torey sure met up with a lot of elective mutes over her career. Jadie wouldn't speak unless she was in a cupboard, and Sheila had a lot to say but she just couldn't say it.
4. Who were the children in 'Somebody Else's Kids'?

Answer: Boo, Lori, Tomas and Claudia

The class in 'Somebody Else's Kids' created itself. It was the last one before mainstreaming, and they learnt a lot and were happy-most of the time.
5. Who did Torey say fellow professional Arlene Pederson reminded her of in Ghost Girl?

Answer: Lurleen or Loretta

Arlene Peterson had the aura of a country singer when she first met Torey-brash, bold and wild.
6. In 'Just Another Kid', where did Geraldine and Shemona come from?

Answer: Ireland

When Ireland was troubled, a lot of people were emigrating to America. Irish life is a mix of humour and troubles, and these girls brought those qualities to the classroom.
7. How many letters did Sheila end up writing in 'The Tiger's Child', to her mother?

Answer: 10

Sheila really needed to talk to her mother, but her mother wasn't there for her. So she sent Torey the letters.
8. In the 'Tiger's Child', what happened to Alejo after Sheila kidnapped him?

Answer: He was at his grandmother's house, watching cartoons

Sheila took Alejo away because he stirred up feelings of her own abandonment by her mother and later by Torey. She really loved Alejo, a Columbian orphan, and refused to accept that he had brain damage. The family that adopted him did not accept less than perfection and talked about him like professionals do.
9. Who played Torey in the film based on 'One Child, UNTAMED LOVE'?

Answer: Cathy Lee Crosby

Cathy Lee Crosby has acted in many TV movies over the years.
10. What would Torey have been if she wasn't a teacher and a writer?

Answer: An astrophysicist

Torey has a real passion for scientific things, and she loves looking up at the stars.
Source: Author aedupont

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us