FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Different Religions and Their Festivals
Quiz about Different Religions and Their Festivals

Different Religions and Their Festivals Quiz


Match the religions with the festivals they celebrate

A multiple-choice quiz by nerthus. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religion Mixture
  8. »
  9. Religious Practices

Author
nerthus
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,146
Updated
Sep 21 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3681
Last 3 plays: Guest 70 (4/10), Guest 67 (4/10), Guest 99 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Sikh celebrate their new year on 13 April, on a day known as what? Hint


Question 2 of 10
2. Muslims mark the end of Ramadan with the celebration of which festival? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following Jewish festivals commemorates the events of the Book of Esther when the Jews in Persia were saved from massacre? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following is the Hindu 'Festival of Lights'? Hint


Question 5 of 10
5. What do the Chinese worship during Cheng Beng? Hint


Question 6 of 10
6. Wesak Day is celebrated by which religion? Hint


Question 7 of 10
7. Christians commemorate the solemn occasion of Jesus' death by crucifixion on which day?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. The Gion Festival and the Chichibu Festivals are celebrated by which religion? Hint


Question 9 of 10
9. The Festival of the Goddess Iemanja is celebrated by the the believers of which sect? Hint


Question 10 of 10
10. Pagan Irish fire festivals gave rise to a weather divination tradition in America. What is it?

Answer: (Two Words (an animal that signifies the end of winter))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 10 2024 : Guest 70: 4/10
Feb 07 2024 : Guest 67: 4/10
Jan 28 2024 : Guest 99: 2/10
Jan 28 2024 : Guest 24: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Sikh celebrate their new year on 13 April, on a day known as what?

Answer: Vaisakhi

The Sikh new year, Vaisakhi, is celebrated according to the Indian calendar. On this day, the 10th prophet, Guru Gobind Singh, baptised the Sikhs and changed their {names;} men into Singh (lion) and the women into Kaur (princess).
2. Muslims mark the end of Ramadan with the celebration of which festival?

Answer: Eid-Ul-Fitr

Eid-Ul-Fitr marks the end of a month of fasting for the Muslims.
3. Which of the following Jewish festivals commemorates the events of the Book of Esther when the Jews in Persia were saved from massacre?

Answer: Purim

Purim means 'lots' and refers to the lots cast by Haman to choose the day when the Jews in the Persian empire would be massacred.
4. Which of the following is the Hindu 'Festival of Lights'?

Answer: Divali

Divali (aka, the festival of lights) celebrates the victory of the good guy Rama, over the Ravana, the monster who kidnapped Rama's wife Sita.
5. What do the Chinese worship during Cheng Beng?

Answer: souls of the dead

On Chen Beng, the Chinese go to the graves of their loved ones and make offerings to them.
6. Wesak Day is celebrated by which religion?

Answer: Buddhism

Celebrated in May, Wesak is a major festival that celebrates the birth, enlightement and death of Buddha.
7. Christians commemorate the solemn occasion of Jesus' death by crucifixion on which day?

Answer: Good Friday

Generally in April, Good Friday precedes the resurrection of Jesus on Easter.
8. The Gion Festival and the Chichibu Festivals are celebrated by which religion?

Answer: Shinto

The Matsuri (festival) is the most important Shinto practice in Japan. On the various Matsuris, floats carrying portable shrines are drawn through the various cities and towns.
9. The Festival of the Goddess Iemanja is celebrated by the the believers of which sect?

Answer: Macumba

Macumba is an Afro-Brazillian sect that goes by various names in Brazil. It is known as Pajelance in the Amazon, and Zango in Pernambuco.
10. Pagan Irish fire festivals gave rise to a weather divination tradition in America. What is it?

Answer: Groundhog Day

In ancient times they looked for snakes to divine the weather in a festival called Imbolc; similar to Groundhog day.
Source: Author nerthus

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. December Celebrations Easier
2. Fasting and Praying Average
3. Divination Details Average
4. I Did It My Way Average
5. Love, Religiously Average
6. Christmas Is Cancelled This Year Average
7. Famous Prayers Average
8. Marry You Average
9. Sweetest Devotion Average
10. Keys to the Kingdom Easier
11. Religious Rituals that Celebrate the Best of Times Average
12. All Night Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us