FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Job
Quiz about Job

Job Trivia Quiz


The Book of Job belongs to the genre of Hebrew Wisdom literature, and it is one of the most poetic books in the Bible. How much do you know about this suffering man?

A multiple-choice quiz by skylarb. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Old Testament / Tanakh
  8. »
  9. Job

Author
skylarb
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,577
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2345
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 99 (6/10), Guest 196 (8/10), Guest 103 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. Though he is afflicted, Job yet believes that his redeemer lives.


Question 2 of 10
2. Though he is afflicted, Job does not question God.


Question 3 of 10
3. Though he is afflicted, Job does not curse God.


Question 4 of 10
4. Who advises Job to curse God? Hint


Question 5 of 10
5. Who is the youngest of Job's advisors? Hint


Question 6 of 10
6. What adjective does Job use to describe his comforters (in the King James translation)? Hint


Question 7 of 10
7. Job was righteous in his own eyes.


Question 8 of 10
8. Why does God allow Job to suffer, as in the most popular interpretation? Hint


Question 9 of 10
9. Why does God tell Job he allowed him to suffer? Hint


Question 10 of 10
10. When did Job most likely live? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Guest 99: 6/10
Mar 29 2024 : Guest 196: 8/10
Mar 23 2024 : Guest 103: 0/10
Mar 13 2024 : Guest 174: 9/10
Mar 10 2024 : Guest 49: 8/10
Mar 05 2024 : Guest 49: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 124: 9/10
Feb 28 2024 : Guest 92: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Though he is afflicted, Job yet believes that his redeemer lives.

Answer: True

Job says in Job 19:25 "For I know that my redeemer liveth, and that he shall stand at the latter day upon the earth."
2. Though he is afflicted, Job does not question God.

Answer: False

Job questions God and begs him for an answer for his suffering, but when God does answer, all of his questions are silenced.
3. Though he is afflicted, Job does not curse God.

Answer: True

Job is bewildered by his sufferings and begs for an answer from God, but he does not curse Him.
4. Who advises Job to curse God?

Answer: His wife

"Curse God and die," she advises.
5. Who is the youngest of Job's advisors?

Answer: Elihu

Because of his youth, he holds his tongue until all others have spoken.
6. What adjective does Job use to describe his comforters (in the King James translation)?

Answer: miserable

They are all "miserable comforters" because they offer him no real solace.
7. Job was righteous in his own eyes.

Answer: True

Job 32:1 says this of Job, but it so happens he was also righteous in deed.
8. Why does God allow Job to suffer, as in the most popular interpretation?

Answer: To prove a point to Satan

Satan bets God that Job will curse Him if he is allowed to suffer. God desires to prove to Satan that this accusation is not true.
9. Why does God tell Job he allowed him to suffer?

Answer: He does not give Job a reason

God does not answer Job, other than to say, in effect, "Who are you to question me?"
10. When did Job most likely live?

Answer: In the time of the Patriarchs

Clues from the story indicate he lived before the law (he, and not a priest, is performing a sacrifice). His life style accords most nearly with that of the Patriarchs. Cain and Abel's time is too early.
Source: Author skylarb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series From Judges to Ecclesiastes:

My quizzes on Old Testament books from Judges to Ecclesiastes.

  1. Judges Tough
  2. Ruth: A Touching Love Story Average
  3. Delving into Esther Average
  4. Job Average
  5. About the Psalms Tough
  6. Ecclesiastes Tough
  7. Which Happened First? Tough

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us