Quiz about Which Religion is This
Quiz about Which Religion is This

Which Religion is This? Trivia Quiz


Figure out which religion I have described.

A multiple-choice quiz by RebeccaQ. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religion Mixture

Author
RebeccaQ
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
378,324
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1248
Last 3 plays: Guest 63 (7/10), Guest 99 (8/10), Guest 174 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what religion is Ramadan celebrated? Hint

Christianity
Sikhism
Buddhism
Islam

2. Which religion of these is polytheistic? Hint

Islam
Hinduism
Christianity
Sikhism

3. Which religion believes in the balance of good and evil? Hint

Christianity
Judaism
Jainism
Taoism/Daoism

4. What religion has a group called Pentecostals? Hint

Islam
Christianity
Hinduism
Zoroastrianism

5. In which religion is Jesus not God but a prophet? Hint

Confucianism
Taoism/Daoism
Islam
Shinto

6. What religion has ten human Gurus? Hint

Islam
Jainism
Shinto
Sikhism

7. What religion believes in the Vedas? Hint

Judaism
Hinduism
Sikhism
Taoism/Daoism

8. What religion was the most popular (had the most practitioners) in the 20th century? Hint

Christianity
Sikhism
Islam
Zoroastrianism

9. What religion has rabbis? Hint

Shinto
Hinduism
Taoism/Daoism
Judaism

10. What religion was NOT founded in India? Hint

Buddhism
Sikhism
Taoism/Daoism
Jainism


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what religion is Ramadan celebrated?

Answer: Islam

Ramadan is celebrated in Islam. People who practice Islam are Muslims. The Holy Book of Islam is the Qu'ran. During Ramadan, Muslims fast.
2. Which religion of these is polytheistic?

Answer: Hinduism

Hinduism can be polytheistic. Christianity, Islam, and Sikhism are monotheistic religions.
3. Which religion believes in the balance of good and evil?

Answer: Taoism/Daoism

Taoism believes in the balance of good and evil. Taoism was founded by Lao Tzu.
4. What religion has a group called Pentecostals?

Answer: Christianity

Christianity is made up of many groups. These groups are often referred to as denominations. Pentecostalism is one of them. Some other Christian denominations are Roman Catholicism, Eastern Orthodoxy, Lutheranism, Methodism, Presbyterianism, and Anglicanism.
5. In which religion is Jesus not God but a prophet?

Answer: Islam

Muslims believe Jesus is not God, but an important prophet. David and Noah are also prophets in Islam.
6. What religion has ten human Gurus?

Answer: Sikhism

Sikhism has ten human Gurus. Guru Nanak founded Sikhism. The Holy Book of Sikhism, the Guru Granth Sahib, is the eternal Guru.
7. What religion believes in the Vedas?

Answer: Hinduism

The Vedas are a part of Hinduism. They are Holy Scriptures. Other Holy Scriptures in Hinduism include the Upanishads and the Bhagavad Gita.
8. What religion was the most popular (had the most practitioners) in the 20th century?

Answer: Christianity

Christianity was the most popular religion in the world in the 20th century. Catholicism was the largest denomination of Christianity in the 20th century.
9. What religion has rabbis?

Answer: Judaism

Judaism has rabbis, who are holy leaders. They are similar to priests and pastors in Christianity.
10. What religion was NOT founded in India?

Answer: Taoism/Daoism

Sikhism, Jainism, and Buddhism were all founded in India. Taoism/Daoism was founded in China.
Source: Author RebeccaQ

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 22 2022 : Guest 63: 7/10
Nov 15 2022 : Guest 99: 8/10
Nov 09 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 06 2022 : postcards2go: 8/10
Nov 02 2022 : Stonecreek: 8/10
Oct 29 2022 : Guest 115: 9/10
Oct 25 2022 : Guest 170: 10/10
Oct 25 2022 : ozzz2002: 10/10
Oct 22 2022 : Guest 115: 10/10

Score Distribution

quiz
11/28/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us