FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Heal Me Doctor
Quiz about Heal Me Doctor

Heal Me Doctor! Trivia Quiz


I will give you a question asking you which doctor you should visit for a particular illness or problem.

A multiple-choice quiz by blake_aus_nsw. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Health
  8. »
  9. Medical Specialties

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
406,371
Updated
Aug 17 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1087
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), Guest 184 (9/10), Guest 216 (10/10).
-
Question 1 of 10
1. What doctor would you need to visit if you had epilepsy? Hint


Question 2 of 10
2. What doctor would you need to visit if you have had a heart attack? Hint


Question 3 of 10
3. What doctor would you need to visit if you were going to have a baby? Hint


Question 4 of 10
4. What doctor would you need to visit if you had a mental illness? Hint


Question 5 of 10
5. What doctor would you need to visit if you had athlete's foot? Hint


Question 6 of 10
6. What doctor would you need to visit if you had problems with your kidneys? Hint


Question 7 of 10
7. What doctor would you need to visit if you had moles? Hint


Question 8 of 10
8. What doctor would you need to visit if you had tinnitus? Hint


Question 9 of 10
9. What doctor would you need to visit if you had fibromyalgia? Hint


Question 10 of 10
10. What doctor would you need to visit if you had gallstones? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 20 2024 : Guest 184: 9/10
Apr 18 2024 : Guest 216: 10/10
Apr 18 2024 : Mimi1950: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 49: 10/10
Apr 13 2024 : rohnald: 7/10
Apr 11 2024 : PurpleComet: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 144: 10/10
Mar 23 2024 : Xanadont: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What doctor would you need to visit if you had epilepsy?

Answer: Neurologist

Neurologists treat patients with Alzheimer's disease and epilepsy, along with other neurological illnesses. Epilepsy can be caused by a variety of factors, including birth defects and serious head injuries. Symptoms of epilepsy can vary from moments of absence to a complete loss of control of the body. Medicines, surgery, and specific diets are among the options for treating the illness.
2. What doctor would you need to visit if you have had a heart attack?

Answer: Cardiologist

Cardiologists treat the heart, as well as heart-related problems and disorders. High blood pressure, high cholesterol, and obesity are all factors that can lead to a heart attack. Severe heartburn and breathing difficulties are among the signs of a heart attack. Medicines, coronary bypass, and coronary stents are all options for treatment.
3. What doctor would you need to visit if you were going to have a baby?

Answer: Obstetrician

An obstetrician is a specialist who specializes in obstetrics, which includes everything from prenatal care to postpartum care after the baby is born. Indications of pregnancy vary from missed periods to nausea and vomiting. Although pregnancy is not an illness, medical care throughout reduces any risk to the mother and child.
4. What doctor would you need to visit if you had a mental illness?

Answer: Psychiatrist

Psychiatrists are specialists in mental health issues. Mental illness can be caused by biological factors such as chemical imbalances in the brain, as well as your genes and family history. Feeling sad or more serious feelings of suicide are signs of mental illness. Medication and psychotherapy are among the treatment options.
5. What doctor would you need to visit if you had athlete's foot?

Answer: Podiatrist

A podiatrist is a doctor who specializes in the feet and ankles. When the tinea fungus spreads on the feet, it is known as athlete's foot and can itch badly. The same fungus that causes both ringworm and jock itch causes athlete's foot. Antifungal drugs or soaking your feet in salt water or diluted vinegar are treatments for the condition.
6. What doctor would you need to visit if you had problems with your kidneys?

Answer: Nephrologist

Nephrologists treat problems related specifically to the kidneys, although urologists might be involved sometimes as they deal with the whole urinary tract. Diabetes and high blood pressure are among the causes of kidney difficulties. Symptoms can vary from loss of appetite to changes in urination frequency. Medication and dialysis are two treatments for kidney problems.
7. What doctor would you need to visit if you had moles?

Answer: Dermatologist

Dermatologists treat acne, allergies, moles, scars, and sun damage, all of which affect the skin. Causes of moles include genes we inherit from our parents and sun exposure. Treatments for moles include surgical excision and surgical shave.
8. What doctor would you need to visit if you had tinnitus?

Answer: Otolaryngologist/ENT

An otolaryngologist is a physician who specializes in diseases of the ears, nose, and throat. Doctors don't fully understand what causes tinnitus. But possible reasons vary from a buildup of earwax to some types of tumors. Tinnitus is described as a ringing sensation in the ears. Treatments for tinnitus include hearing aids, treating a blood vessel condition, and earwax removal.
9. What doctor would you need to visit if you had fibromyalgia?

Answer: Rheumatologist

A rheumatologist is a specialist who specializes in the diagnosis and treatment of allergies and autoimmune illnesses, although fibromyalgia is neither of these. One of the things that rheumatologists treat is fibromyalgia. Symptoms of fibromyalgia vary from headaches to fatigue. Treatments for fibromyalgia include physical therapy, yoga, pain relievers, and exercise.
10. What doctor would you need to visit if you had gallstones?

Answer: Gastroenterologist

A gastroenterologist specializes in the gallbladder, stomach, bowels, and liver, among other digestive organs. The exact cause of gallstone formation is unknown. Symptoms of gallstones vary from pain between your shoulder blades to nausea and vomiting. Treatments for gallstones include surgery to remove the gallbladder (cholecystectomy) or medications to dissolve gallstones.
Source: Author blake_aus_nsw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us