Quiz about Pollution
Quiz about Pollution

Pollution Trivia Quiz


A few questions about pollution.

A multiple-choice quiz by charlemagne. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Environment
  8. »
  9. Environmental Problems

Author
charlemagne
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,984
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
8938
Last 3 plays: i-a-n (8/10), Guest 158 (8/10), Guest 204 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which propellants, once found in aerosol cans, are thought to be harmful to the ozone layer? Hint

Chlorine
Chlorofluorocarbons
Carbonite
Carbonate

2. Speaking of the ozone layer, what harmful product does this part of the atmosphere filter? Hint

Acid Rain
UV light
Sewage
Greenhouse Effect

3. What four letter word that is a combination of smoke and fog is used to describe many forms of air pollution?

Answer: (One Word)
4. What is the result when industrial chemicals combine with condensing water vapor? Hint

Acid Rain
Base Rain
Greenhouse Effect
Global Warming

5. In the year 2000 which city was generally considered to have America's worst air pollution problem? Hint

New York
Miami
Detroit
Los Angeles

6. In the late twentieth century which Mexican city was considered to be the world's worst for ground-level ozone pollution?

Answer: (Two Words)
7. What is visible air pollution called? Hint

Chemvis Pollution
Photochemical Smog
Rainbow Pollution
Smoglight

8. What is the main source of water pollution in unindustrialized nations? Hint

Pesticides
Carbon Dioxide
Untreated Sewage
Industrial Chemicals

9. In 1989 what oil tanker created a major water problem around Alaska? Hint

Persian Sea
Exxon Valdez
BP Petrol
Liberty Light

10. The evaporation of irrigation water leaves salt in soil producing what type of soil pollution? Hint

Salinization
Pressure Pollution
Oxide Pollution
Monoxide Pollution


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which propellants, once found in aerosol cans, are thought to be harmful to the ozone layer?

Answer: Chlorofluorocarbons

2. Speaking of the ozone layer, what harmful product does this part of the atmosphere filter?

Answer: UV light

3. What four letter word that is a combination of smoke and fog is used to describe many forms of air pollution?

Answer: Smog

4. What is the result when industrial chemicals combine with condensing water vapor?

Answer: Acid Rain

5. In the year 2000 which city was generally considered to have America's worst air pollution problem?

Answer: Los Angeles

6. In the late twentieth century which Mexican city was considered to be the world's worst for ground-level ozone pollution?

Answer: Mexico City

7. What is visible air pollution called?

Answer: Photochemical Smog

8. What is the main source of water pollution in unindustrialized nations?

Answer: Untreated Sewage

9. In 1989 what oil tanker created a major water problem around Alaska?

Answer: Exxon Valdez

10. The evaporation of irrigation water leaves salt in soil producing what type of soil pollution?

Answer: Salinization

Source: Author charlemagne

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : i-a-n: 8/10
Jan 31 2023 : Guest 158: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 204: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 98: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 173: 8/10
Jan 12 2023 : em1958: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 84: 8/10
Jan 09 2023 : blaster2014: 7/10
Jan 08 2023 : flwrchyld: 8/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us