FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2008 Tour de Suisse
Quiz about 2008 Tour de Suisse

2008 Tour de Suisse Trivia Quiz


This is a quiz about the 2008 Tour de Suisse.

A multiple-choice quiz by ThurstAsh. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Cycling
  8. »
  9. Switzerland

Author
ThurstAsh
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,665
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
152
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Stage 1 came down to a sprint finish. For what team did the stage winner ride? Hint


Question 2 of 10
2. Stage 2 was the longest stage in the 2008 Tour de Suisse.


Question 3 of 10
3. He rode for Silence-Lotto: what nationality was Stage 3's winner? Hint


Question 4 of 10
4. The yellow jersey changed hands after Stage 4 had concluded.


Question 5 of 10
5. In Stage 5, what top contender crashed just 4km from the finish? Hint


Question 6 of 10
6. Who took the took the lead in the general classification after Stage 6?

Answer: ( One Word .. first name or surname (he's from the Luxemborg))
Question 7 of 10
7. What team did Stage 7's winner ride for? Hint


Question 8 of 10
8. Stage 8, the only Individual Time Trial in the 2008 Tour de Suisse. How much did Roman Kreuziger win by, over the second place finisher? Hint


Question 9 of 10
9. In Stage 9, who did Fabian Cancellara chase down to win the stage? Hint


Question 10 of 10
10. Who won the 2008 Tour de Suisse? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Stage 1 came down to a sprint finish. For what team did the stage winner ride?

Answer: Rabobank

”scar Freire won the stage. With the win he took the lead in the 2008 Tour de Suisse. Martin Elmiger placed second on the stage. Martin rode for Ag2r-La Mondiale. The third place finisher was Kim Kirchen of Team High Road.
2. Stage 2 was the longest stage in the 2008 Tour de Suisse.

Answer: True

The stage started in Langnau im Emmental and ended in Flums. Igor Antůn won the stage. Igor rode for Euskaltel-Euskadi. With the stage win Igor also claimed the overall lead in the 2008 Tour de Suisse. Kim Kirchen of Team High Road took second place on the stage and took second place overall.
3. He rode for Silence-Lotto: what nationality was Stage 3's winner?

Answer: Australia

Robbie McEwen won Stage 3. This was his first win of the 2008 Tour de Suisse. Igor AntÚn still maintained the overall lead. ”scar Freire gained the lead in the points classification after Stage 3 had concluded. ”scar rode for Rabobank.
4. The yellow jersey changed hands after Stage 4 had concluded.

Answer: False

Igor AntÚn still maintained the overall lead. Igor rode for Euskaltel-Euskadi. Robbie McEwen won the Stage 4. That was Robbie's second stage win in a row. Robbie rode for Silence-Lotto.
5. In Stage 5, what top contender crashed just 4km from the finish?

Answer: Fršnk Schleck

Fršnk Schleck crashed and flew over a security barrier. He was only sixteen seconds behind Igor AntÚn. After the stage was completed Fršnk was two minutes and eleven seconds behind Igor. Fršnk rode for Team CSC. Igor AntÚn still maintained the overall lead in the 2008 Tour de Suisse. Markus Fothen won the stage. Markus rode for Gerolsteiner.
6. Who took the took the lead in the general classification after Stage 6?

Answer: Kim Kirchen

Kim Kirchen took the overall lead in the 2008 Tour de Suisse. Kim also won the stage. Kim rode for Team High Road. Kim Kirchen lead the points classification after Stage 2, but lost the lead to ”scar Freire when Stage 3 was completed.
7. What team did Stage 7's winner ride for?

Answer: Team CSC

Fabian Cancellara, a native of Switzerland, won Stage 7. He launched an attack in the final kilometers that sealed the stage win for him. This was his first stage win of the 2008 Tour de Suisse. Kim Kirchen of Team High Road, still maintained the overall.
8. Stage 8, the only Individual Time Trial in the 2008 Tour de Suisse. How much did Roman Kreuziger win by, over the second place finisher?

Answer: 16 seconds

The Individual Time Trial was only 25km long. Roman won by sixteen seconds over Josť Rujano. Roman rode for Liquigas. Josť rode for Caisse d'Epargne. With the stage win Roman also took the lead in the 2008 Tour de Suisse.
9. In Stage 9, who did Fabian Cancellara chase down to win the stage?

Answer: Philippe Gilbert

Fabian chased down Phillipe Gilbert to win the stage. Phillipe rode for FranÁaise des Jeux. This was Fabian's second stage win of the 2008 Tour de Suisse. Matteo Tosatto and Markus Zberg both finished five seconds after Fabian. Fabian rode for Team CSC.
10. Who won the 2008 Tour de Suisse?

Answer: Roman Kreuziger

This was Roman's first career Tour de Suisse victory. Roman rode for Liquigas. Andreas KlŲden placed second overall. Andreas rode for Astana. Igor placed third overall. Igor rode for Euskaltel-Euskadi. Fabian Cancellara won the points classification. Fabian rode for Team CSC. This was the 72nd edition of the Tour de Suisse.
Source: Author ThurstAsh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us