Quiz about Badminton Rules and Facts
Quiz about Badminton Rules and Facts

Badminton Rules and Facts Trivia Quiz


I hope you know your badminton. :)

A multiple-choice quiz by markrule777. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Badminton

Author
markrule777
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,221
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
778
Last 3 plays: Guest 175 (1/10), Guest 142 (0/10), Guest 125 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these is a fault when serving? Hint

Hitting the shuttle below the waist
Hitting the feathers of the shuttle first
The racquet point downwards at the moment of hitting the shuttle
Hitting the cork of the shuttle first

2. Each game is played up to how many points? Hint

10
18
21
7

3. What is the least amount of points a player must lead by to win the match? Hint

5
2
3
4

4. Is the server allowed to lift a foot before the shuttle is struck?

Yes
No

5. When the shuttle travels flat across the court, it is known as a what? Hint

Smash
Drop
Clear
Drive

6. If the server serves when the receiver is not ready, the server gets a ...? Hint

Fault
None listed
Point
Let

7. If a player strikes the shuttle, and it bounces on the tape and goes over the net, what happens? Hint

It is a let
Both sides get a point
It is a fault
The point is counted

8. Taufik Hidayat of Indonesia set a record for the fastest recorded smash in a singles competition. How fast was it? Hint

401 km/h (249mph)
332 km/h (206mph)
305 km/h (191mph)
284 km/h (176mph)

9. Which of these badminton strokes travel the slowest? Hint

Drop
Clear
Drive
Smash

10. Which of these is not a usually stroke for defending a smash? Hint

Clear
Block
Lift
Drive


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these is a fault when serving?

Answer: Hitting the feathers of the shuttle first

This law was introduced to ban the S-Serve or Sidek Serve, invented by the Malaysian Sidek Brothers, which allowed the server to make the shuttlecock spin chaotically in flight.
2. Each game is played up to how many points?

Answer: 21

The traditional scoring system was 15, except for women's singles which were played up to 11. This scoring system was changed in May 2006.
3. What is the least amount of points a player must lead by to win the match?

Answer: 2

So if the score reaches 20-20, they must win by 22-20, 23-21 etc. However, the maximum amount of points than someone can get during tie-breakers is 30.
4. Is the server allowed to lift a foot before the shuttle is struck?

Answer: No

This is done to prevent any advantage on either sides.
5. When the shuttle travels flat across the court, it is known as a what?

Answer: Drive

This is an effective move that is hit to the opponent's rear court. When used properly, it forces the opponent to lift the shuttle in reply.
6. If the server serves when the receiver is not ready, the server gets a ...?

Answer: Let

However, if the receiver makes any attempt of hitting the shuttle back, he is judged as ready.
7. If a player strikes the shuttle, and it bounces on the tape and goes over the net, what happens?

Answer: The point is counted

However, if it bounces on the tape and doesn't go over the net, it is a fault.
8. Taufik Hidayat of Indonesia set a record for the fastest recorded smash in a singles competition. How fast was it?

Answer: 305 km/h (191mph)

Fu Hai Feng of China set a record for double smash with 332 km/h (206mph).
9. Which of these badminton strokes travel the slowest?

Answer: Drop

It is done by hitting the shuttlecock so that it falls downward into the opponent's rear court.
10. Which of these is not a usually stroke for defending a smash?

Answer: Clear

Blocks and drives are counter-attacking moves, where lifts might allow the opponent to continue smashing.
Source: Author markrule777

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Guest 175: 1/10
Dec 01 2022 : Guest 142: 0/10
Nov 30 2022 : Guest 125: 8/10
Nov 30 2022 : Guest 131: 10/10
Nov 28 2022 : Guest 49: 0/10
Nov 27 2022 : Guest 119: 1/10
Nov 27 2022 : Guest 175: 0/10
Nov 27 2022 : Guest 175: 2/10
Nov 25 2022 : Guest 125: 5/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Badminton Rules Average
2. It's Badminton Time Average
3. Thomas Cup and Uber Cup Average
4. Badminton History Average
5. Badminton Rules and Regulations Average
6. Mixed Badminton Average
7. Badminton Rules 2005 Average
8. Shuttle Rules Difficult
9. Great Badminton Players Difficult
10. Do You Know Bocce? Average
11. Are You in a Pickle? Pickleball Game That Is! Average
12. Jai Alai 101 Average

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us