FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European Football
Quiz about European Football

European Football Multiple Choice Quiz | Soccer


European Football, try the Quiz, sure it won't hurt you. Test your knowledge and learn on the topic of European football.

A multiple-choice quiz by bpb. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Europe

Author
bpb
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,449
Updated
Jun 28 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
4794
Last 3 plays: Guest 167 (6/10), Guest 104 (7/10), Guest 197 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which team won the Champions League in 1999? Hint


Question 2 of 10
2. Which country do the clubs of Galatasaray, Besiktas and Fenerbahce come from? Hint


Question 3 of 10
3. Gabriel Batistuta is a native of which South American Country? Hint


Question 4 of 10
4. In which city does Ajax play? Hint


Question 5 of 10
5. Who beat the Czech Republic in the Final of the 1996 European Championships? Hint


Question 6 of 10
6. How many teams contest a group in the UEFA Champions League? Hint


Question 7 of 10
7. Italian Clubs were very successful in Europe in the 1990s, but how many clubs from Italy qualified for the quarterfinals of the UEFA cup in 2000? Hint


Question 8 of 10
8. The 'Old Firm Derby', is a clash between Rangers and Celtic, but which city do these teams hail from? Hint


Question 9 of 10
9. Bray Wanderers, Bohemians, UCD and Kilkenny City, are all teams from which country? Hint


Question 10 of 10
10. Which Spanish team won the first 5 European Cups? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Guest 167: 6/10
Jul 19 2024 : Guest 104: 7/10
Jul 19 2024 : Guest 197: 6/10
Jul 19 2024 : Guest 86: 5/10
Jul 14 2024 : Guest 82: 10/10
Jul 11 2024 : DeepHistory: 6/10
Jul 10 2024 : matthewpokemon: 10/10
Jul 10 2024 : Guest 175: 8/10
Jul 09 2024 : Praaaaaaaaag: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team won the Champions League in 1999?

Answer: Manchester United

1999 was the second time United won the Cup, having also won it back in 1968.
2. Which country do the clubs of Galatasaray, Besiktas and Fenerbahce come from?

Answer: Turkey

All these clubs have appeared in the Champions League, and with Turkey's national team having qualified for the European Championships.
3. Gabriel Batistuta is a native of which South American Country?

Answer: Argentina

The Argentine was at Fiorentina for a number of years, before moving to Roma, and was constantly putting the ball in the net for them.
4. In which city does Ajax play?

Answer: Amsterdam

Ajax are perhaps the biggest Dutch club, who constantly bring on a crop of very good young players.
5. Who beat the Czech Republic in the Final of the 1996 European Championships?

Answer: Germany

Germany won the Championship with a 'Golden Goal', the first time the final had been won by such a goal.
6. How many teams contest a group in the UEFA Champions League?

Answer: 4

The teams play each other twice, home and away, and the top two teams from each group qualifying for the next stage, the Knock-Out Round.
7. Italian Clubs were very successful in Europe in the 1990s, but how many clubs from Italy qualified for the quarterfinals of the UEFA cup in 2000?

Answer: 0

It was the first time in 16 years that there has been no Italian club left in the competition at the quarter-final stage.
8. The 'Old Firm Derby', is a clash between Rangers and Celtic, but which city do these teams hail from?

Answer: Glasgow

There is great rivalry between these two clubs stretching back to the days in which they were founded, the clashes between these two dominant forces in Scottish football are eagerly awaited and always full of passion.
9. Bray Wanderers, Bohemians, UCD and Kilkenny City, are all teams from which country?

Answer: Ireland

All the above are Irish teams, Bohemians and UCD play in Dublin, whereas Bray and Kilkenny play in well, Bray and Kilkenny.
10. Which Spanish team won the first 5 European Cups?

Answer: Real Madrid

Real Madrid had a great team in the 1950s and 1960s which dominated European football.
Source: Author bpb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us