FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European A Teams
Quiz about European A Teams

European 'A' Teams Trivia Quiz


Work out, which countries the following football clubs are from. All team names start with the letter 'A'.

A multiple-choice quiz by Ridgeback. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Europe

Author
Ridgeback
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
45,950
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
3340
Last 3 plays: herma1504 (7/15), Guest 90 (9/15), Guest 82 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. In which country does Anderlecht play? Hint


Question 2 of 15
2. Atalanta plays in which country? Hint


Question 3 of 15
3. Airdrieonians are from which country? Hint


Question 4 of 15
4. Auxerre come from which country? Hint


Question 5 of 15
5. Alaves is a club which plays in which country? Hint


Question 6 of 15
6. AIK Solna come from which country? Hint


Question 7 of 15
7. What country does the team Angers play in? Hint


Question 8 of 15
8. AA Gent come from which country? Hint


Question 9 of 15
9. AZ Alkmaar lost to Ipswich Town in the 1981 UEFA Cup Final. What country are they from? Hint


Question 10 of 15
10. Aarhus GF come from which country? Hint


Question 11 of 15
11. Alverca plays in which country? Hint


Question 12 of 15
12. Ankaragucu come from which country? Hint


Question 13 of 15
13. The team Ararat Yerevan plays in which country? Hint


Question 14 of 15
14. Amica Wronki come from which country? Hint


Question 15 of 15
15. Alania Vladikavkaz come from which country? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : herma1504: 7/15
Jun 21 2024 : Guest 90: 9/15
May 25 2024 : Guest 82: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which country does Anderlecht play?

Answer: Belgium

Anderlecht are Belgium's most successful club, and come from Brussels.
2. Atalanta plays in which country?

Answer: Italy

Atalanta are based in the city of Bergamo, in northern Italy.
3. Airdrieonians are from which country?

Answer: Scotland

Airdrieonians come from Airdrie, a town on the outskirts of Glasgow.
4. Auxerre come from which country?

Answer: France

The town of Auxerre is just south of Paris.
5. Alaves is a club which plays in which country?

Answer: Spain

Alaves, the small club from Vitoria in northern Spain, became famous when they played Liverpool in the 2001 UEFA Cup Final.
6. AIK Solna come from which country?

Answer: Sweden

AIK Solna are better known as AIK Stockholm.
7. What country does the team Angers play in?

Answer: France

Angers is a town west of Paris.
8. AA Gent come from which country?

Answer: Belgium

9. AZ Alkmaar lost to Ipswich Town in the 1981 UEFA Cup Final. What country are they from?

Answer: Holland

10. Aarhus GF come from which country?

Answer: Denmark

11. Alverca plays in which country?

Answer: Portugal

12. Ankaragucu come from which country?

Answer: Turkey

13. The team Ararat Yerevan plays in which country?

Answer: Armenia

14. Amica Wronki come from which country?

Answer: Poland

15. Alania Vladikavkaz come from which country?

Answer: Russia

Source: Author Ridgeback

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us