FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European  Football Clubs
Quiz about European  Football Clubs

European Football Clubs Trivia Quiz


10 simple questions about 10 great clubs.

A multiple-choice quiz by Mr5. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Europe

Author
Mr5
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,037
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3662
Last 3 plays: DeepHistory (5/10), Praaaaaaaaag (9/10), Guest 2 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What club has its team playing at the Santiago Bernabeu? Hint


Question 2 of 10
2. What are the traditional colors of Inter Milan? Hint


Question 3 of 10
3. A player of which team was the top-scorer in Portugal in the 2001-02 season? Hint


Question 4 of 10
4. What nationality were most of the imported players at Arsenal in the 2001-02 season? Hint


Question 5 of 10
5. Deportivo la Coruna is a small Spanish club who made big waves in Europe since 1990. How many times did the club win the title in Spain between 1990 and 2001? Hint


Question 6 of 10
6. Have there ever been any transfers between the two rivals in Milan (A.C Milan and Inter)?


Question 7 of 10
7. For which Italian club did Zidane play? Hint


Question 8 of 10
8. What club has the head of a greek hero on its crest? Hint


Question 9 of 10
9. Which team lost two consecutive Champions League finals, in 2000 and 2001? Hint


Question 10 of 10
10. What is the most famous football club in Birmingham? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : DeepHistory: 5/10
Jul 09 2024 : Praaaaaaaaag: 9/10
Jul 07 2024 : Guest 2: 9/10
May 25 2024 : Guest 82: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What club has its team playing at the Santiago Bernabeu?

Answer: Real Madrid

Santiago Bernabeu is one of the largest stadiums in Europe.
2. What are the traditional colors of Inter Milan?

Answer: Blue & Black

Blue and black vertical stripes.
3. A player of which team was the top-scorer in Portugal in the 2001-02 season?

Answer: Sporting

Brazilian striker Mario Jardel scored over 40 goals.
4. What nationality were most of the imported players at Arsenal in the 2001-02 season?

Answer: French

The most important French players at Arsenal were Henry, Vieira, and Pires.
5. Deportivo la Coruna is a small Spanish club who made big waves in Europe since 1990. How many times did the club win the title in Spain between 1990 and 2001?

Answer: 1

Deportivo won Premiera Division in the 2000-01 season.
6. Have there ever been any transfers between the two rivals in Milan (A.C Milan and Inter)?

Answer: Yes

In fact there were transfers between the two clubs, and a good example is Seedorf.
7. For which Italian club did Zidane play?

Answer: Juventus

Zidane played for Juventus for five seasons (1996-2001).
8. What club has the head of a greek hero on its crest?

Answer: Ajax Amsterdam

Even the name of the club comes from this legendary hero who fought in the Trojan War.
9. Which team lost two consecutive Champions League finals, in 2000 and 2001?

Answer: Valencia

2000: Valencia - Real Madrid 0-3
2001: Valencia lost to Bayern 5-4 on penalties (1-1 aet).
10. What is the most famous football club in Birmingham?

Answer: Aston Villa

An old, glorious English Club. Aston Villa won 7 First Division Championships ,7 FA Cups, 5 League Cups and one European Cup.
Source: Author Mr5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us