FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Laker Playoffs 20002002
Quiz about Laker Playoffs 20002002

Laker Playoffs 2000-2002 Trivia Quiz


This quiz has questions from the NBA Playoffs from 2000 to 2002. They are all about the LA Lakers.

A multiple-choice quiz by canadiangirl8. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. LA Lakers

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
83,629
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1851
- -
Question 1 of 10
1. How many turnovers did the Lakers average in the 2002 playoffs? Hint


Question 2 of 10
2. How many total points did Shaq score in the 2002 finals? Hint


Question 3 of 10
3. Who did the Lakers knock off in the third round (Western Conference Finals) in 2000? Hint


Question 4 of 10
4. How many points did Kobe Bryant score in the 2002 playoffs? Hint


Question 5 of 10
5. Who made the most steals in the 2002 playoffs? Hint


Question 6 of 10
6. How many games did the 2000 Finals go to? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the overtime hero in Game 4 of the 2000 Finals? Hint


Question 8 of 10
8. How many points did Kobe Bryant score in Game 2 of the 2001 Finals? Hint


Question 9 of 10
9. How many rebounds did Horace Grant get in Game 4 of the 2001 Finals? Hint


Question 10 of 10
10. How many Championships did Phil Jackson win with the Bulls? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many turnovers did the Lakers average in the 2002 playoffs?

Answer: 13.7

They averaged more than other teams, but they played 4 playoff rounds and in the fourth round (NBA Finals) they beat the New Jersey Nets in 4 games to win the NBA Championship for the third year in a row.
2. How many total points did Shaq score in the 2002 finals?

Answer: 145

He once scored 61 points on March 6, 2001, his birthday!
3. Who did the Lakers knock off in the third round (Western Conference Finals) in 2000?

Answer: Blazers

That series went to a Game 7. The Lakers were down 15 at the end of the third quarter in Game 7!
4. How many points did Kobe Bryant score in the 2002 playoffs?

Answer: 506

Only Shaq scored more, he had 541 points.
5. Who made the most steals in the 2002 playoffs?

Answer: Robert Horry

Kobe Bryant came second with 27 while Robert Horry had 33 steals.
6. How many games did the 2000 Finals go to?

Answer: Six

The Lakers won the series 4-2 to win the NBA Championship against the Indiana Pacers.
7. Who was the overtime hero in Game 4 of the 2000 Finals?

Answer: Kobe Bryant

Shaq fouled out and Kobe lead the team to victory with an amazing performance in overtime on a bum ankle.
8. How many points did Kobe Bryant score in Game 2 of the 2001 Finals?

Answer: 31

Game 2 was played in Los Angeles at the Staples Center, the home of the Lakers.
9. How many rebounds did Horace Grant get in Game 4 of the 2001 Finals?

Answer: 5

Game 4 was played in Philadelphia. The Lakers beat the 76ers to win the NBA Championship for the second year in a row in 5 games.
10. How many Championships did Phil Jackson win with the Bulls?

Answer: 6

When he departed, the dynasty was over.
Source: Author canadiangirl8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LordAndry before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us