FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Retired Numbers LA Lakers
Quiz about Retired Numbers LA Lakers

Retired Numbers: LA Lakers Trivia Quiz


The Los Angeles Lakers have retired 11 numbers (10 different players). Can you match the players to their numbers?

A matching quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. LA Lakers

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
400,170
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
189
Last 3 plays: Guest 75 (8/10), Guest 165 (10/10), Guest 172 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Kobe Bryant  
  13
2. Jamal Wilkes  
  34
3. Jerry West  
  52
4. James Worthy  
  33
5. Shaquille O'Neal  
  44
6. Kareem Abdul-Jabbar  
  32
7. Magic Johnson  
  8
8. Gail Goodrich  
  22
9. Elgin Baylor  
  42
10. Wilt Chamberlain  
  25





Select each answer

1. Kobe Bryant
2. Jamal Wilkes
3. Jerry West
4. James Worthy
5. Shaquille O'Neal
6. Kareem Abdul-Jabbar
7. Magic Johnson
8. Gail Goodrich
9. Elgin Baylor
10. Wilt Chamberlain

Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 75: 8/10
Apr 11 2024 : Guest 165: 10/10
Mar 06 2024 : Guest 172: 10/10
Mar 05 2024 : toddruby96: 4/10
Feb 26 2024 : Guest 174: 8/10
Feb 26 2024 : Guest 207: 4/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Kobe Bryant

Answer: 8

He was the first player in NBA history to have two different numbers retired by the same team, and just the 12th to have two jerseys retired period. The other's with two jerseys retired include his former teammate Shaquille O'Neal (Lakers and Heat), Oscar Robertson (Bucks and Kings), Earl Monroe (Knicks and Bullets), Pete Maravich (Jazz and Hawks), Kareem Abdul-Jabbar (Lakers and Bucks), Charles Barkley (Suns and 76ers), Clyde Drexler (Trail Blazers and Rockets) Bob Lanier (Pistons and Bucks), Moses Malone (Rockets and 76ers), Nate Thurmond (Cavaliers and Warriors) and Julius Erving (76ers and Nets). Wilt Chamberlain is the other member of that club, having his number retired by the Lakers, Warriors and 76ers.

Bryant played 20 seasons with the Lakers, 10 in #8 and another 10 wearing #24.
2. Jamal Wilkes

Answer: 52

Wilkes won four NBA championships, three of which were with the Lakers. He averaged 18.4 points per game in eight seasons with the Lakers and averaged at least 20 points per game for three straight seasons from 1980-82.
3. Jerry West

Answer: 44

Jerry West spent most of his career with the Lakers, as a player (his entire 14-year career), coach (three seasons), scout, (three years) and in the front office as general manager from 1982-2002. He was the first draft pick ever for the team. After leaving the Lakers, he worked as the General Manager for the Grizzlies from 2002-07. He took a few years off and then joined the Golden State Warriors from 2011-2017, serving as an executive and buying minority ownership in the team. In 2017 he returned to LA, working with the Clippers.
It was his silhouette used for the NBA logo.
4. James Worthy

Answer: 42

Worthy played his entire 12-year career with the Lakers. He was named one of the 50 greatest players of all time. He led the team in scoring twice, and was on three championship teams. He was the 1988 finals MVP.
5. Shaquille O'Neal

Answer: 34

O'Neal helped lead the Lakers to three straight NBA titles from 2000-02, and another finals appearance in 2004. He was a three-time all-star game MVP, and three-time finals MVP. He also has his number (32) retired by the Miami Heat.
O'Neal played eight seasons for the Lakers, out of his 19 seasons.
6. Kareem Abdul-Jabbar

Answer: 33

Kareem retired at the NBA's all-time career scoring leader. He played 14 of his 20 seasons with the Lakers. Kareem was an 18 time all-star, and 6 time NBA champion.
7. Magic Johnson

Answer: 32

Magic retired early when he was diagnosed with HIV, but still managed to be the NBA all-time assists leader at the time of his first retirement. He played from 1979-91 with the Lakers, then came back for 32 games in 1995, also with the Lakers. His comeback was the year after he served at the team's interim head coach. He later became an executive and part-owner of the team.
8. Gail Goodrich

Answer: 25

Goodrich made 40 consecutive free throws, twice in his career. He was a member of the 1971-72 team that won 32 consecutive games. He started his career with the Lakers and played from 1965-68, then returned to play from 1970-76. He played 9 of his 14 seasons with the team.
9. Elgin Baylor

Answer: 22

Baylor played all 14 of his seasons with the Lakers, in Minneapolis and once they moved to Los Angeles. The team made the finals in eight of his seasons. He was an 11 time all-star.
10. Wilt Chamberlain

Answer: 13

Chamberlain played just five of his seasons with the Lakers, one of them an injury-shortened season. They were statistically the worst years of his career, but he was still a four-time all-star with them. He averaged only 17.7 points per game in his time with the Lakers, while he had a 30.1 points per game career average. In his 6 seasons with the Warriors, he averaged 41.5 points a game. He was the first player to score 100 points in a single game.
He is also a member of the Volleyball Hall of Fame, despite not picking up the game until his 40s.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us