FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NBA Alumni 5  LA Lakers
Quiz about NBA Alumni 5  LA Lakers

NBA Alumni 5 : LA Lakers Trivia Quiz


I'm going to give you the names of some L.A. Lakers players, and you pick which college they went to.

A multiple-choice quiz by yourmomma711. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. LA Lakers

Author
yourmomma711
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,574
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1675
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 99 (9/10), Guest 68 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What school is Lamar Odom from? Hint


Question 2 of 10
2. What university did Luke Walton attend? Hint


Question 3 of 10
3. Did Kobe Bryant, Andrew Bynum, Smush Parker, and Kwame Brown all enter the NBA straight from high school?


Question 4 of 10
4. What school did Laker Rick Fox attend? Hint


Question 5 of 10
5. What school did clutch player, Robert Horry once go to? Hint


Question 6 of 10
6. Magic Johnson went to which school? Hint


Question 7 of 10
7. Kareem Abdul-Jabbar attended which of these colleges? Hint


Question 8 of 10
8. Byron Scott is from which university? Hint


Question 9 of 10
9. Wilt Chamberlain was a former athlete at what school? Hint


Question 10 of 10
10. What school did Jerry West attend? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 05 2024 : Guest 172: 9/10
Mar 26 2024 : Guest 99: 9/10
Mar 11 2024 : Guest 68: 8/10
Mar 06 2024 : Guest 172: 9/10
Mar 02 2024 : Guest 78: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What school is Lamar Odom from?

Answer: Rhode Island

Lamar Odom was drafted fourth overall by the Clippers in 1999.
2. What university did Luke Walton attend?

Answer: Arizona

Luke Walton, the son of Hall of Famer Bill Walton, was the third pick of the second round by the Lakers in 2003.
3. Did Kobe Bryant, Andrew Bynum, Smush Parker, and Kwame Brown all enter the NBA straight from high school?

Answer: No

Although Bryant, Bynum, and Brown all did not attend college, Smush Parker attended Fordham University.
4. What school did Laker Rick Fox attend?

Answer: North Carolina

Rick Fox was drafted 24th overall by the Celtics in 1992, and was named to the All-Rookie second team later that season.
5. What school did clutch player, Robert Horry once go to?

Answer: Alabama

Robert Horry won a combined six championships with the Rockets, Lakers, and Spurs.
6. Magic Johnson went to which school?

Answer: Michigan State

Magic was drafted first overall by the Lakers in 1979. He was inducted into the Hall of Fame in 2002.
7. Kareem Abdul-Jabbar attended which of these colleges?

Answer: UCLA

Kareem was drafted first overall by the Bucks in 1969 under the name of Lew Alcindor. He was inducted into the Hall of Fame in 1995.
8. Byron Scott is from which university?

Answer: Arizona State

Byron Scott went on to coach in the NBA, coaching the New Jersey Nets to a finals appearance, and later became the coach of the Hornets.
9. Wilt Chamberlain was a former athlete at what school?

Answer: Kansas

Wilt was the third pick in the 1959 draft by the Philadelphia Warriors, and was inducted into the Hall of Fame in 1979.
10. What school did Jerry West attend?

Answer: West Virginia

Jerry West was inducted into the Hall of Fame in 1980.
Source: Author yourmomma711

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us