FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about LA Laker Draft Picks
Quiz about LA Laker Draft Picks

L.A. Laker Draft Picks Trivia Quiz


This quiz is all about some draft picks of the LA Lakers starting from 1995. Hope you enjoy.

A multiple-choice quiz by wwefan77. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. LA Lakers

Author
wwefan77
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
220,864
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
976
- -
Question 1 of 10
1. Who did the Lakers take with their first pick in 1995? Hint


Question 2 of 10
2. Who did the Lakers take with their first pick in 1996? Hint


Question 3 of 10
3. Who did the Lakers take with their first pick in 1997? Hint


Question 4 of 10
4. Who did the Lakers take with their first pick in 1998? Hint


Question 5 of 10
5. Who did the Lakers take with their first pick in 1999? Hint


Question 6 of 10
6. Who did the Lakers take with their first pick in 2000? Hint


Question 7 of 10
7. Who did the Lakers take with their first pick in 2001? Hint


Question 8 of 10
8. Who did the Lakers take with their first pick in 2002? Hint


Question 9 of 10
9. Who did the Lakers take with their first pick in 2003? Hint


Question 10 of 10
10. Who did the Lakers take with their first pick in 2004? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did the Lakers take with their first pick in 1995?

Answer: Frankie King

King was selected 37th overall in the second round. He averaged 26.5 points per game during the 1994-95 season while averaging 37 minutes per game playing for Western Carolina University.
2. Who did the Lakers take with their first pick in 1996?

Answer: Derek Fisher

Fisher was taken 24th overall by the Lakers. In 1995-96, he averaged 14.5 points per game along with 155 rebounds in 30 games, playing for Arkansas-Little Rock University.
3. Who did the Lakers take with their first pick in 1997?

Answer: DeJuan Wheat

Wheat was taken in the second round, 52nd overall from Louisville University. In the 1996-97 season, Wheat averaged a team high 17.3 points per game along with 149 assists in 35 games playing for Louisville.
4. Who did the Lakers take with their first pick in 1998?

Answer: Sam Jacobson

The Lakers took the Jacobson with the 26th pick. The forward averaged 18 points during the 1997-98 season while playing 32 games for Minnesota College.
5. Who did the Lakers take with their first pick in 1999?

Answer: Devean George

George was taken 23rd overall in the first round. In the 1998-99 season he averaged a team high 27.5 points per game, playing 28 games for Augsburg College.
6. Who did the Lakers take with their first pick in 2000?

Answer: Mark Madsen

Madsen was drafted 29th overall out of Stanford. In the 1999-00 season, Madsen had 214 rebounds in only 23 games playing for Stanford.
7. Who did the Lakers take with their first pick in 2001?

Answer: Nobody

The Lakers traded away both their first and second round picks that year.
8. Who did the Lakers take with their first pick in 2002?

Answer: Chris Jefferies

The Lakers took Chris Jefferies right after his junior season 27th overall, his draft rights were later traded to the Toronto Raptors. In his junior year for Fresno State he averaged 17.3 points per game.
9. Who did the Lakers take with their first pick in 2003?

Answer: Brian Cook

Cook was selected 24th overall in the first round. In the 2002-03 season, Cook averaged 20 points per game along with 237 rebounds while playing for Illinois University.
10. Who did the Lakers take with their first pick in 2004?

Answer: Sasha Vujacic

Vujacic was selected 27th overall from Snaidero Udine in Slovenia. In 2003-04, he averaged 14.4 points and had 112 rebounds in 30 games while playing in Slovenia.
Source: Author wwefan77

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us