FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Manchester United v Real Madrid  23 April 2003
Quiz about Manchester United v Real Madrid  23 April 2003

Manchester United v Real Madrid - 23 April 2003 Quiz


This is a quiz all about the UEFA Champions' Leauge match between Manchester United and Real Madrid on 23rd April 2003. This was the 2nd leg of a quarter-final match.

A multiple-choice quiz by Linaw50. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UEFA Champions League
  8. »
  9. ECL 2000s

Author
Linaw50
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
127,117
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1441
- -
Question 1 of 10
1. Which famous Manchester United player was surprisingly left on the bench for the first half of the match? Hint


Question 2 of 10
2. Which two Manchester United players were suspended so they could not play in this match? Hint


Question 3 of 10
3. Which Real Madrid player scored a hat-trick in this match? Hint


Question 4 of 10
4. The game was level at half time but what was the score? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the referee for this match?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 6 of 10
6. Which player scored an own goal in this match? Hint


Question 7 of 10
7. Which player came off the substitute bench for Juan Sebastian Veron? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these Real Madrid players came on as a substitute? Hint


Question 9 of 10
9. Who won this match and what was the score? Hint


Question 10 of 10
10. Who won this two-leg quarter-final of the Champions League on aggregate and what was the score? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which famous Manchester United player was surprisingly left on the bench for the first half of the match?

Answer: David Beckham

Sir Alex Ferguson left David Beckham on the bench in the first half because of tactics but brought him on in the second half, resulting in two goals for the team.
2. Which two Manchester United players were suspended so they could not play in this match?

Answer: Paul Scholes and Gary Neville

Paul Scholes and Gary Neville were suspended from this match because they both picked up cards in the last leg of the Champions League.
3. Which Real Madrid player scored a hat-trick in this match?

Answer: Ronaldo

Ronaldo's first goal of the match was in the 12th minute. He scored the other two goals in the second half.
4. The game was level at half time but what was the score?

Answer: 1-1

Goals from Ronaldo and Ruud van Nistelrooy made it a draw at half time.
5. Who was the referee for this match?

Answer: Pierluigi Collina

The referee was from Italy and is sometimes known as 'The egg headed Italian' because of the way he looks. He refereed the 2002 World Cup Final.
6. Which player scored an own goal in this match?

Answer: Ivan Helguera

Ivan Helguera gave more hope to Manchester United in the 52nd minute when he scored an own goal.
7. Which player came off the substitute bench for Juan Sebastian Veron?

Answer: David Beckham

Phil Neville came on the pitch for Mikael Silvestre and Quinton Fortune came on the pitch for Roy Keane.
8. Which of these Real Madrid players came on as a substitute?

Answer: Javier Portillo

The other three players were not substituted at all in the match.
9. Who won this match and what was the score?

Answer: Manchester United 4-3

In the last leg of this match Real Madrid won 3-1.
10. Who won this two-leg quarter-final of the Champions League on aggregate and what was the score?

Answer: Real Madrid 6-5

Manchester United needed to win by two clear goals to progress to the semi-finals. If they had won 3-1, the game would have gone to extra time, and possibly penalties.
Source: Author Linaw50

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us