FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about UEFA Champions League Final 2008
Quiz about UEFA Champions League Final 2008

UEFA Champions League Final 2008 Quiz


This is a quiz about the UEFA Champions League Finals 2008 in Moscow between Manchester United vs Chelsea. Enjoy!

A multiple-choice quiz by SportsFan619. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UEFA Champions League
  8. »
  9. ECL 2000s

Author
SportsFan619
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
289,595
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1726
- -
Question 1 of 10
1. The captain of England's national team played for Chelsea. Who was the captain? Hint


Question 2 of 10
2. The captain of Germany played for Chelsea. What was this captain's name? Hint


Question 3 of 10
3. He is known as the one of the world's greatest soccer players. He played for Manchester United and for the Portugal national team. Who is he? Hint


Question 4 of 10
4. He scored in the 45th minute for Chelsea after an error by Rio Ferdinand in the 6-yard box. Who is he? Hint


Question 5 of 10
5. Who got a red card in extra time in the 116th minute after slapping Nemanja Vidic from Manchester United in front of the referee, after there was an altercation between Man U and Chelsea players? Hint


Question 6 of 10
6. Which goalie for Chelsea made two amazing saves that saved them from being down 2-0? Hint


Question 7 of 10
7. Who missed the game-winning penalty kick for Chelsea in the penalty kick round after it hit the post? Hint


Question 8 of 10
8. Which player scored the final penalty kick for Manchester United after almost scoring a goal in extra time? Hint


Question 9 of 10
9. Which two superstars from South Korea and Ukraine did not play in the game for Manchester United and Chelsea? Hint


Question 10 of 10
10. Which player missed the game-tying penalty kick for Chelsea in the penalty kick round, to give the match to Manchester United? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The captain of England's national team played for Chelsea. Who was the captain?

Answer: John Terry

John Terry was named England's captain after David Beckham started playing for the LA Galaxy. John Terry had played for Chelsea for his whole career.
2. The captain of Germany played for Chelsea. What was this captain's name?

Answer: Michael Ballack

Pele named Michael Ballack one of the world's greatest 125 living soccer players. USA National Head Coach Jurgen Klinsmann named Michael Ballack captain.
3. He is known as the one of the world's greatest soccer players. He played for Manchester United and for the Portugal national team. Who is he?

Answer: Cristiano Ronaldo

Luis Figo, Deco, and Pauleta all played for the Portugal National Team. Cristiano Ronaldo played right wing for Manchester United.
4. He scored in the 45th minute for Chelsea after an error by Rio Ferdinand in the 6-yard box. Who is he?

Answer: Frank Lampard

Frank Lampard played with some of his teammates on England. Frank Lampard scored the goal after Rio Ferdinand, and he got the ball back. Edwin Vand der Sar fell and Lampard scored.
5. Who got a red card in extra time in the 116th minute after slapping Nemanja Vidic from Manchester United in front of the referee, after there was an altercation between Man U and Chelsea players?

Answer: Didier Drogba

Drogba played for the Ivory Coast national team. The altercation between the players came after a foul and tempers flared up.
6. Which goalie for Chelsea made two amazing saves that saved them from being down 2-0?

Answer: Petr Cech

Petr Cech played for the Czech Republic national team. Fabian Barthez played for France. One of the saves was Carlos Tevez, receiving a cross from Cristiano Ronaldo who tried shooting and saved it.
7. Who missed the game-winning penalty kick for Chelsea in the penalty kick round after it hit the post?

Answer: John Terry

John Terry slipped on the slippery surface after his shot because it was wet. He was very disappointed after missing that shot in front of many Chelsea fans.
8. Which player scored the final penalty kick for Manchester United after almost scoring a goal in extra time?

Answer: Ryan Giggs

Ryan Giggs played for the Wales national team. He almost scored a goal with Petr Cech out of the net, but John Terry headed it out.
9. Which two superstars from South Korea and Ukraine did not play in the game for Manchester United and Chelsea?

Answer: Park Ji-Sung and Andriy Shevchenko

Park Ji-Sung was scratched out of the starting lineup after 11 straight starts, and Schchvenko was on the bench and was not substituted in.
10. Which player missed the game-tying penalty kick for Chelsea in the penalty kick round, to give the match to Manchester United?

Answer: Nicolas Anelka

Anelka's shot was saved by Edwin van der Sar. Van der Sar played for the Holland national team. Van der Sar almost made two saves in the first penalty kick round, but the wet ball slipped out of his hand and into the goal.
Source: Author SportsFan619

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us