FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European Football Nonsense
Quiz about European Football Nonsense

European Football Nonsense Trivia Quiz


This quiz is based on useless facts about 25 of the 32 teams that played in the 2003-04 UEFA Champions League. But can you turn your nose up at 250 points?

A multiple-choice quiz by doomed. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UEFA Champions League
  8. »
  9. ECL 2000s

Author
doomed
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
151,317
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
12 / 25
Plays
1205
- -
Question 1 of 25
1. Every team Celtic played in the UEFA Cup of 2002-03, had the letter 'V' in its name, except the team they played in the final.


Question 2 of 25
2. Olympique de Lyon of France lost its opening League fixture to Lille 1-0 in 2003-04, meaning they had failed to win an opening day match for _____ seasons. Hint


Question 3 of 25
3. When the German Bundesliga was formed in 1963, Bayern Munich were not invited to compete as a foundation member, because they were not good enough.


Question 4 of 25
4. After the relegationof Juventus in 2006, only one Italian side has never been relegated from the top division (Serie A). Who is it? Hint


Question 5 of 25
5. Which Russian Olympic Champion trained the Dynamo Kiev players in the 1970s? Hint


Question 6 of 25
6. Lokomotiv Moscow's red and white strip is modeled on which team? Hint


Question 7 of 25
7. Whilst Arsenal were winning the English League Championship in 1989 and 1991, another team called Arsenal were winning their domestic title at the same time. Which country was this Arsenal from? Hint


Question 8 of 25
8. The Stade Louis II stadium opened in 1985, was home to which club? Hint


Question 9 of 25
9. What do rival fans of Deportivo La Coruna of Spain, call Depo supporters as the ultimate insult? Hint


Question 10 of 25
10. PSV Eindhoven won the 2002-03 Dutch title, for the 17th time. What does the PSV part of the name actually mean? Hint


Question 11 of 25
11. Olympiakos set a Greek record for consecutive championships with how many? Hint


Question 12 of 25
12. Juventus first wore pink shirts as their home colours.


Question 13 of 25
13. Which Turkish club became the first team from that nation, to play a match in a different country? Hint


Question 14 of 25
14. Panathinaikos are one of Greece's better European performers, and in 1987-88 they trailed 5-2 to Hungarian club Honved after the first leg. What was the score in the return leg in Athens? Hint


Question 15 of 25
15. What was unique about VFB Stuttgart player Robert Schlienz, who was a prolific goalscorer during the 1950s? Hint


Question 16 of 25
16. Manchester United have won three European trophies. Two being the European Champions Cup and one the now defunct Cup Winners Cup. Which three teams did they beat to win those trophies? Hint


Question 17 of 25
17. How many trophies did FC Porto win in 1987? Hint


Question 18 of 25
18. Real Madrid have been nicknamed after a Beatles hit.


Question 19 of 25
19. Why did Partizan Belgrade change their club colours from red to black and white? Hint


Question 20 of 25
20. Lazio were deprived promotion in 1961-62 from Serie B to Serie A by one point, but what scenario occured in their promotion play-off match with Napoli, which saw the Naplese side go up instead? Hint


Question 21 of 25
21. Sparta Prague had a famous player from their past who was Czechoslavakia's leading goalscorer at the 1934 World Cup Finals. His feat in fact was to be leading scorer for the tournament in which no Czech player has emulated. Which star of Czech football was it? Hint


Question 22 of 25
22. Which English club made history in 1999, when they fielded an entire starting eleven with no British players involved?

Answer: (One Word Only)
Question 23 of 25
23. Which Spanish side became the first team in LA LIGA (Spanish top division) to remain unbeaten at home through an entire league campaign? Hint


Question 24 of 25
24. Which Italian side had the St George flag of England in its club emblem? Hint


Question 25 of 25
25. What strange routine did Ajax of Amsterdam insist that their club physiotherapist, Bennie Muller, had to carry out before every game during the early 1970s? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Every team Celtic played in the UEFA Cup of 2002-03, had the letter 'V' in its name, except the team they played in the final.

Answer: True

Celtic beat six teams en route to losing 3-2 in the final to Portugal's FC Porto. However, the teams they knocked out all had the letter 'V' in its name. FK Suduva, Blackburn Rovers, Celta Vigo, VFB Stuttgart, Liverpool and Boavista.
2. Olympique de Lyon of France lost its opening League fixture to Lille 1-0 in 2003-04, meaning they had failed to win an opening day match for _____ seasons.

Answer: 15

Lyon the defending French Champions at that time had not won a top flight match in France on opening day since they were promoted in 1989.
3. When the German Bundesliga was formed in 1963, Bayern Munich were not invited to compete as a foundation member, because they were not good enough.

Answer: True

The German FA only invited one Munich side that being 1860 Munich, because Bayern had not won enough honours in the club's first 63 years to be selected.
4. After the relegationof Juventus in 2006, only one Italian side has never been relegated from the top division (Serie A). Who is it?

Answer: Internazionale

Since 1929, only the two giants of Juve and Inter have not been sent to Serie B. A fine record, and one both clubs were very proud of.

Juventus were relegated at the end of the 2005-06 season (for irregularities), leaving Internazinale as the only team never relegated from Serie A.
5. Which Russian Olympic Champion trained the Dynamo Kiev players in the 1970s?

Answer: Valeriy Borzov

The 1972 Olympic 100 metres Champion trained the Kiev squad for a number of years during the 1970s. In fact, one player in particular, the famous Oleg Blokhin ran the 100m in 11 seconds dead just 0.46 seconds slower than Borzov's gold medal run.
6. Lokomotiv Moscow's red and white strip is modeled on which team?

Answer: Arsenal

The kit was designed to emulate the Arsenal side of the 1930s that dominated English football in that era. However, the Lokomotiv side are known as the Red and Greens, this is due to the Green Lokomotiv engine and the red capital 'A' that adourns the club badge.
7. Whilst Arsenal were winning the English League Championship in 1989 and 1991, another team called Arsenal were winning their domestic title at the same time. Which country was this Arsenal from?

Answer: Lesotho

The Lesotho champions of 1989 and 1991 were named Arsenal, after a coaching trip by Arsenal staff in 1961 spawned the current club.
8. The Stade Louis II stadium opened in 1985, was home to which club?

Answer: Monaco

Prince Rainier opened Monaco's new stadium with a capacity of just over 15,000 in 1985. The award winning Parisian architect Henri Pottier, built it to withstand earthquakes of upto 7.5 on the Richter scale.
9. What do rival fans of Deportivo La Coruna of Spain, call Depo supporters as the ultimate insult?

Answer: Turcos

Rivals fans call Deportivo fans "Turcos" meaning to insult, but the Depo fans have now adopted the name. It is why you can see many Turkish flags displayed in the Riazor stadium.
10. PSV Eindhoven won the 2002-03 Dutch title, for the 17th time. What does the PSV part of the name actually mean?

Answer: Philips Sport Vereniging

The club were formed in 1913 after a sports event was arranged by the giant electronics company, which held the event to celebrate Holland's independence.
11. Olympiakos set a Greek record for consecutive championships with how many?

Answer: 7

Olympiakos were crowned Champions of Greece six years running between 1953-54 and 1958-59, the only side to achieve this feat. However, they have actually broken their own record by winning seven on the run from 1996-97 to 2002-03.
12. Juventus first wore pink shirts as their home colours.

Answer: True

Juve were formed in 1903 and wore the pink, but an error in a shipping order saddled the club with shirts destined for Notts County, who wore black and white striped shirts. Juve have worn those colours ever since.
13. Which Turkish club became the first team from that nation, to play a match in a different country?

Answer: Galatasaray

During the conflict of the 1912 Balkan War, Gala travelled to Transylvania to play Kalosvar, now Cluj-Napoca.
14. Panathinaikos are one of Greece's better European performers, and in 1987-88 they trailed 5-2 to Hungarian club Honved after the first leg. What was the score in the return leg in Athens?

Answer: 5-1

Pana amazingly pulled off an unlikely win to progress 7-6 on aggregate. They have also played in a European final, losing the 1971 match to Ajax 2-0 at Wembley in England. They have also reached two semi finals in 1985 and 1996, in which they lost to Ajax yet again in the latter.
15. What was unique about VFB Stuttgart player Robert Schlienz, who was a prolific goalscorer during the 1950s?

Answer: He played for his country and club having lost an arm in a car accident.

Amazingly he played for club and country with an arm missing.
16. Manchester United have won three European trophies. Two being the European Champions Cup and one the now defunct Cup Winners Cup. Which three teams did they beat to win those trophies?

Answer: Benfica, Barcelona and Bayern Munich

A quirk here, but each victory was over a team beginning with 'B'. United beat Benfica in the 1968 European Cup final 4-1. Then in 1991, they beat Barcelona in the Cup Winners Cup 2-1, and then Bayern Munich in the Champions League Final in may 1999, by the same 2-1 scoreline.
17. How many trophies did FC Porto win in 1987?

Answer: 3

The 2003 UEFA Cup winners also won the domestic treble in a fantastic season.

However, back in 1987 they managed to land the European Cup, the Super Cup (played between the winner of the Euro Champions and the Cup winners cup winners), and the European/South American Cup.
18. Real Madrid have been nicknamed after a Beatles hit.

Answer: True

The Beatles' song "She Loves You", was dedicated by Madrid fans to the Madrid team that won the 1966 European Cup. The side was known for its youthful line up, and the song was sung loudly with the words YE-YE being attributed to the nickname. Madrid have been known as 'The Hippies', and more famously, 'Los Galacticos'.
19. Why did Partizan Belgrade change their club colours from red to black and white?

Answer: They played in communist red but after the fall of Communism they changed to black and white after beating Juventus.

Partizan have won their national title (Yugoslavian then Serbian) on 18 occasions, and their only appearance in a European final came when they lost to the 'YE-YEs' of Real Madrid in 1966.
20. Lazio were deprived promotion in 1961-62 from Serie B to Serie A by one point, but what scenario occured in their promotion play-off match with Napoli, which saw the Naplese side go up instead?

Answer: The referee failed to spot a goal that had gone straight through the netting therefore a 0-0 draw was played with Lazio needing a win.

Lazio missed promotion when they could only secure a 0-0 draw with promotion rivals Napoli. The referee missed a goal by Gianni Seghedoni, because the ball flew through the back of the net. Napoli were ultimatley promoted.
21. Sparta Prague had a famous player from their past who was Czechoslavakia's leading goalscorer at the 1934 World Cup Finals. His feat in fact was to be leading scorer for the tournament in which no Czech player has emulated. Which star of Czech football was it?

Answer: Oldrich Nejedly

Nejedly scored five times during the 1934 finals held in Italy.
22. Which English club made history in 1999, when they fielded an entire starting eleven with no British players involved?

Answer: Chelsea

December 1999 saw Chelsea play Southampton with a line up void of any British players.
23. Which Spanish side became the first team in LA LIGA (Spanish top division) to remain unbeaten at home through an entire league campaign?

Answer: Celta Vigo

Vigo achieved this feat in the 1970-71 season, earning them the nickname, 'The Giantkillers'.
24. Which Italian side had the St George flag of England in its club emblem?

Answer: AC Milan

AC Milan were formed in 1899 by a group of Englishmen, who christened the team as Milan Cricket and Football Club. It's why they are known as Milan and not Milano. In the club emblem, the St George's cross is in the second half of the badge with the black and red stripes in the other half.
25. What strange routine did Ajax of Amsterdam insist that their club physiotherapist, Bennie Muller, had to carry out before every game during the early 1970s?

Answer: He would have to wear his lucky ski hat

His ski hat was a must along with a supply of special Osseworst Sausage from a Kosher butcher in Beethovenstraat, which he had to purchase.
Source: Author doomed

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us