FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Champions League 200809 Group Stages
Quiz about Champions League 200809 Group Stages

Champions League: 2008-09 Group Stages Quiz


A new season of the clashes between Europe's elite clubs get under way. How much do you know about this season Champions League group stage?

A multiple-choice quiz by benjie11. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UEFA Champions League
  8. »
  9. ECL 2000s

Author
benjie11
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
301,314
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1021
- -
Question 1 of 10
1. Which team was the first Cypriot team that played in the Champions League Group Stages? Hint


Question 2 of 10
2. Which team did not qualify to the Champions League knockout round? Hint


Question 3 of 10
3. Did all the English clubs qualify first in their respective groups?


Question 4 of 10
4. Complete this Group: CFR Cluj, Chelsea, Bordeaux, and ________. Hint


Question 5 of 10
5. Which team did not make the Champions League group stage? Hint


Question 6 of 10
6. A fine goal by Marcos Senna and the Yellow Submarines were in front. As the game went on, Artur Boruc brilliantly saved a shot by Joseba Llorente. The final whistle blew and the home team won. Which ground was I watching from and what were the two teams playing? Hint


Question 7 of 10
7. Which country is BATE Borisov from? Hint


Question 8 of 10
8. Where is the Champions League Final match in May 2009 to be hosted? Hint


Question 9 of 10
9. I am watching two teams play in a Champions League group stage match. The home team is a Portuguese club wearing white and blue stripes with blue shorts. The away team is an English club based in London wearing red and white. Which stadium was I in? Hint


Question 10 of 10
10. Name the teams of these players: Steven Gerrard, Sergio Aguero, Steve Mandanda, and Ibrahim Affelay. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team was the first Cypriot team that played in the Champions League Group Stages?

Answer: Anorthosis Famagusta

Olympiakos and Panathinaikos are both Greek clubs that have experienced Champions League football before. While Shakhtar Donetsk are a Ukranian outfit that have also played in the Champions League.
2. Which team did not qualify to the Champions League knockout round?

Answer: Olympique Marseille

Olympique Marseille finished third in Group D but Atletico Madrid qualified in the same group. FC Porto placed first in Group G. Sporting Lisbon finished second in Group C.
3. Did all the English clubs qualify first in their respective groups?

Answer: No

Manchester United and Liverpool topped Group E and D respectively, while both Chelsea and Arsenal finished second in Group A and G respectively.
4. Complete this Group: CFR Cluj, Chelsea, Bordeaux, and ________.

Answer: AS Roma

CFR Cluj, Chelsea, Bordeaux, and AS Roma were in Group A while Villareal was in Group E. Werder Bremen was in Group B, and Fenerbahce was in Group G.
5. Which team did not make the Champions League group stage?

Answer: Schalke 04

Schalke lost to Atletico Madrid in the third round of qualifying. BATE Borisov beat Levski Sofia to qualify. AAB Alborg beat Kaunas and Steaua Bucharest beat Galatasaray.
6. A fine goal by Marcos Senna and the Yellow Submarines were in front. As the game went on, Artur Boruc brilliantly saved a shot by Joseba Llorente. The final whistle blew and the home team won. Which ground was I watching from and what were the two teams playing?

Answer: El Madrigal, Villareal & Celtic

Villareal are nicknamed "The Yellow Submarine", and Marcos Senna's goal ensured that Villareal wrapped up all three points.
7. Which country is BATE Borisov from?

Answer: Belarus

BATE Borisov were the Belarussian champions and qualified for the Champions League Group Stages.
8. Where is the Champions League Final match in May 2009 to be hosted?

Answer: Stadio Olimpico, Rome

The Olympic Stadium in Athens was the host city for the Champions League final for 2007, while Luzhniki Stadium was the venue in 2008.
9. I am watching two teams play in a Champions League group stage match. The home team is a Portuguese club wearing white and blue stripes with blue shorts. The away team is an English club based in London wearing red and white. Which stadium was I in?

Answer: Estadio de Dragao

The home team described was FC Porto and they were playing Arsenal FC. Porto's home ground is called Estadio de Dragao.
10. Name the teams of these players: Steven Gerrard, Sergio Aguero, Steve Mandanda, and Ibrahim Affelay.

Answer: Liverpool, Atletico Madrid, Marseille, PSV Eindhoven

Steven Gerrard played midfield for Liverpool. Sergio Aguero was a striker for Atletico Madrid. Steve Mandanda was Marseille's goalkeeper. Ibrahim Affelay was a midfield player for PSV Eindhoven.
Source: Author benjie11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us