FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Champions League 200506
Quiz about Champions League 200506

Champions League: 2005-06 Trivia Quiz


A quiz based on the UEFA Champions League, season 2005-06.

A multiple-choice quiz by Gil_Galad. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UEFA Champions League
  8. »
  9. ECL 2000s

Author
Gil_Galad
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
239,264
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1885
- -
Question 1 of 10
1. Barcelona was in the same group with Panathinaikos, Werder Bremen and Udinese. It finished top of the table with how many points? Hint


Question 2 of 10
2. Chelsea, Anderlecht, Real Betis: What was the last team of this group? Hint


Question 3 of 10
3. Manchester United finished fourth in their group. How many times had that happened in the past? Hint


Question 4 of 10
4. How many teams that began from the first qualifying round made it to the group stage? Hint


Question 5 of 10
5. Juventus and Werder Bremen played against each other in the first knockout phase. What was the total aggregate of the two matches? Hint


Question 6 of 10
6. Lyon faced Eindhoven in the first knockout phase. Lyon won both matches. What was the score in each game? Hint


Question 7 of 10
7. Arsenal faced Real Madrid in the phase of 16 and defeated them 1-0 in Spain. Who scored the goal? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following was a couple in the quarterfinals? Hint


Question 9 of 10
9. How many Italian teams were in the quarterfinals? Hint


Question 10 of 10
10. Arsenal faced Villareal in the semi-finals. What did these two teams have in common? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Barcelona was in the same group with Panathinaikos, Werder Bremen and Udinese. It finished top of the table with how many points?

Answer: 16

Barcelona defeated Werder Bremen 2-0 in Germany, and Udinese 4-1 in Camp Nou before traveling to Athens to face Panathinaikos. The final result in OAKA was 0-0. Two weeks later, Barcelona got their revenge by defeating Panathinaikos 5-0. The first goal was scored only 47 seconds after the game began.
The last two games were indifferent, because Barcelona had already qualified in the first place of the group.
In the 5th day of the group stage, Barcelona played against Werder Bremen in Camp Nou and won 3-1.
In the final day of the group stage, Barcelona defeated easily Udinese 2-0 in Italy.
2. Chelsea, Anderlecht, Real Betis: What was the last team of this group?

Answer: Liverpool

Liverpool and Chelsea are the only teams ever that were in the same group although they were from the same country. This happened because Liverpool had won the UEFA CL in the season 2004-05, but finished fifth the same year in Premier League. The result was that Liverpool couldn't participate in the UEFA CL next season as an English team, but instead UEFA decided that they had to begin from the first qualifying round, not as an English team, but as the trophy holder.
3. Manchester United finished fourth in their group. How many times had that happened in the past?

Answer: None

Manchester United had never been eliminated so early in the competition. They won the Champions League in 1999 and made it many other times to the semi-finals and the quarterfinals.
4. How many teams that began from the first qualifying round made it to the group stage?

Answer: Two

Liverpool and Artmedia Bratislava were those two teams. It was the first time that a team which began from the first qualifying round made it to the group stage.
5. Juventus and Werder Bremen played against each other in the first knockout phase. What was the total aggregate of the two matches?

Answer: 4-4, Juventus wins on away goals

Werder Bremen defeated Juventus 3-2 in the first game in Germany. In the second game, Juventus won 2-1 because of a mistake goalkeeper Tim Wiese (who was playing very well up to that moment) made in the last minutes. Thus, Juventus qualified to the quarterfinals, only to be eliminated by Arsenal.
6. Lyon faced Eindhoven in the first knockout phase. Lyon won both matches. What was the score in each game?

Answer: 1-0 in Netherlands, 4-0 in France

Lyon had also faced Eindhoven in the quarterfinals of the previous season (2004-05). Both games had ended 1-1 and Eindhoven beat Lyon in the penalty shoot-out.
7. Arsenal faced Real Madrid in the phase of 16 and defeated them 1-0 in Spain. Who scored the goal?

Answer: Thierry Henry

Thierry Henry scored a beautiful goal after passing several Real Madrid defenders. The second game ended 0-0, so Arsenal advanced to the Champions League quarterfinals for the third time in their history.
8. Which of the following was a couple in the quarterfinals?

Answer: Villareal - Inter

Villareal lost 2-1 in Italy, but won 1-0 in Spain and advanced to the semi-finals. Villareal had faced Rangers in the phase of 16. Milan faced Barcelona in the semi-finals. Lyon and Inter didn't meet at all.
9. How many Italian teams were in the quarterfinals?

Answer: Three

The three teams were Juventus, Inter, and Milan. Only the last one advanced to the semi-finals. In season 02-03, the same three teams had advanced to the semi-finals. Milan had eventually won the cup then.
10. Arsenal faced Villareal in the semi-finals. What did these two teams have in common?

Answer: None of them had ever been to a Champions League semi-final before

Since none of them had ever been to a Champions League semi-final before, they couldn't have possibly won the cup. In season 1999-00 however, Arsenal had reached the UEFA Cup final. They played against Galatasaray and lost in the penalty shoot-out.
Source: Author Gil_Galad

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us