FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rosenborg
Quiz about Rosenborg

Rosenborg Trivia Quiz


Hi! This game is recommended for Norwegian users, or others who is interrested in RBK. Of course, even if you're not one of them, try it! Please try my Norwegian Football quiz to.! Good luck

A multiple-choice quiz by Master-Brain. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Norway

Author
Master-Brain
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
52,046
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
513
- -
Question 1 of 15
1. True or False: RBK's coach in 2001 was Nils Arne Eggen?

Answer: (True or False ... T or F)
Question 2 of 15
2. Who was RBK's first choice goalkeeper during the 2001 season? Hint


Question 3 of 15
3. Which position was RBK at in the Tippeligaen (the Norwegian football league) at the end of the 2000 season? Hint


Question 4 of 15
4. What shirt number does the RBK player Hassan El Fakiri wear? Hint


Question 5 of 15
5. Who wore number 6 at RBK during the 2001 season? Hint


Question 6 of 15
6. What is RBK's shirt colour?

Answer: (One Word)
Question 7 of 15
7. How many goals has Harald Martin Brattbakk scored for RBK at the end of Round 20 (September 1st) in the 2001 season? Hint


Question 8 of 15
8. In which town is RBK's home ground?

Answer: (One Word)
Question 9 of 15
9. This match was postponed: which team was RBK due to play on September 12th, 2001? Hint


Question 10 of 15
10. Who wore the number 1 shirt in the 2001 season? Hint


Question 11 of 15
11. How many points did RBK have at the end of Round 21 in the 2001 season? Hint


Question 12 of 15
12. True or False: RBK's goalkeeper coach in 2001 was Ola Bye Riise?

Answer: (True or False ... T or F)
Question 13 of 15
13. What is RBK's fanclub called?

Answer: (One Word)
Question 14 of 15
14. Who was RBK's main sponsor in 2001? Hint


Question 15 of 15
15. What is the capacity of Lerkendal Stadium? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. True or False: RBK's coach in 2001 was Nils Arne Eggen?

Answer: True

He came to RBK in 1987, and has been there since, except for one 'free-year'.
2. Who was RBK's first choice goalkeeper during the 2001 season?

Answer: Arni Gautur Arason

The goalkeeper before him was Joern Jamtfall.
3. Which position was RBK at in the Tippeligaen (the Norwegian football league) at the end of the 2000 season?

Answer: 1st

They won the title and qualified for the European Champions League 2001-02.
4. What shirt number does the RBK player Hassan El Fakiri wear?

Answer: 29

He was the last player purchased by RBK as the start of the 2001-02 season.
5. Who wore number 6 at RBK during the 2001 season?

Answer: Roar Strand

6. What is RBK's shirt colour?

Answer: White

The shirts they use for matches away is black. But the original shirts are white.
7. How many goals has Harald Martin Brattbakk scored for RBK at the end of Round 20 (September 1st) in the 2001 season?

Answer: 15

He was the top-scorer in Norway.
8. In which town is RBK's home ground?

Answer: Trondheim

Trondheim is a town roughly in the middle of Norway.
9. This match was postponed: which team was RBK due to play on September 12th, 2001?

Answer: Celtic

This match was postponed because of the terrible action in New York on September 11th.
10. Who wore the number 1 shirt in the 2001 season?

Answer: Joern Jamtfall

11. How many points did RBK have at the end of Round 21 in the 2001 season?

Answer: 47

Rosenborg 14-5-2 61-25 goals and 47 points, were 3 points clear of Viking 13-5-3 39-21 44 points, and in 3rd place was Lillestrom 13-4-33 49-26 with 43 points.
12. True or False: RBK's goalkeeper coach in 2001 was Ola Bye Riise?

Answer: True

This is also the assisting coach.
13. What is RBK's fanclub called?

Answer: Kjernen

14. Who was RBK's main sponsor in 2001?

Answer: Rema 1000

They switched, not long ago.
15. What is the capacity of Lerkendal Stadium?

Answer: 21000

The stadium was being extended in September 2001.
Source: Author Master-Brain

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us