FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Shaq Facts
Quiz about Shaq Facts

Shaq Facts Trivia Quiz


See if you are a true Shaquille O'Neal fan.

A multiple-choice quiz by LivingWord. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Players
  8. »
  9. Shaquille O'Neal

Author
LivingWord
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
159,865
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1306
- -
Question 1 of 10
1. Where did Shaquille attend college? Hint


Question 2 of 10
2. What is Shaquille's father's name? Hint


Question 3 of 10
3. Which 2003 teammate, was also signed in 1996 along with Shaq? Hint


Question 4 of 10
4. Shaquille's Orlando Magic team eliminated the Chicago Bulls in the 1995 NBA Playoffs.


Question 5 of 10
5. Which number did Shaquille wear in college? Hint


Question 6 of 10
6. Which has never been a nickname of Shaq? Hint


Question 7 of 10
7. Shaq has never won a season MVP Award.


Question 8 of 10
8. In which season was Shaq first voted to the All-Star game? Hint


Question 9 of 10
9. Against which team did Shaquille pound 61 points in March 2000? Hint


Question 10 of 10
10. Which season was Shaq's first in the NBA? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 107: 8/10
Jun 05 2024 : Guest 107: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did Shaquille attend college?

Answer: Louisiana State

Shaquille was actually a good free-throw shooter in college.
2. What is Shaquille's father's name?

Answer: Phil Harrison

Shaquille's mother wanted him to have her last name to keep her family name going. His mother's name is Lucille O'Neal.
3. Which 2003 teammate, was also signed in 1996 along with Shaq?

Answer: Kobe Bryant

Shaquille and Kobe were both signed to the Lakers in 1996. Lakers acquired Shaquille (On July 18) from the Orlando Magic, and Kobe was traded by the Charlotte Hornets right after the draft (The team that drafted him).
4. Shaquille's Orlando Magic team eliminated the Chicago Bulls in the 1995 NBA Playoffs.

Answer: True

The Orlando Magic beat the Chicago Bulls in the 1995 NBA Eastern Conference Semi-Finals 4 games to 2.
5. Which number did Shaquille wear in college?

Answer: 33

Shaquille would have worn 33 in Orlando, but it was taken, and
Kareem Abdul-Jabbar retired the number for the Lakers.
6. Which has never been a nickname of Shaq?

Answer: Caddy Shaq

Shaquille received the nickname Shaq Daddy when he use to take care of his young brother(Jamal) and sisters(Lateefah and Ayesha).
7. Shaq has never won a season MVP Award.

Answer: False

He won a regular season MVP in 2000, and he was the Co-MVP of the 2000 All-Star game with Tim Duncan.
8. In which season was Shaq first voted to the All-Star game?

Answer: 1993

In Shaq's first 10 seasons, he was voted to the team 9 times.
9. Against which team did Shaquille pound 61 points in March 2000?

Answer: Los Angeles Clippers

Shaquille wanted to punish the Clippers very badly that night. The Clippers hosted the Staples Center that night and he was denied tickets for friends and family to see him on his birthday. Also he wanted to get back at Kareem Abdul-Jabbar for things he had said to him.
10. Which season was Shaq's first in the NBA?

Answer: 1992-93

Shaq was drafted from Lousiana State. He averaged 13.9 rebounds per game in his first season.
Source: Author LivingWord

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Shaq Average
2. Shaquille O'Neal Tough
3. All About Shaquille O'Neal Difficult
4. Armed Guards of the NBA Easier
5. Trees in the NBA Easier
6. Hammer's NBA Legends Easier
7. Easy Players Easier
8. Basketball Legends Easier
9. NBA Great Centers Average
10. Who Are You Guarding? Average
11. NBA Legends by Titles Won Average
12. NBA Players of the Past Average

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us