FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Mailman
Quiz about The Mailman

The Mailman Trivia Quiz


What do you know about Karl Malone?

A multiple-choice quiz by smalls. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Players
  8. »
  9. Karl Malone

Author
smalls
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
83,396
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
882
- -
Question 1 of 10
1. What year was his first All-Star MVP award? Hint


Question 2 of 10
2. What college did he attend? Hint


Question 3 of 10
3. In 1998, he surpassed what NBA great for all-time freethrows making him ranked 3rd at the time? Hint


Question 4 of 10
4. In 1990, Karl scored 60+ points in a game for the first time. How many points did he score? Hint


Question 5 of 10
5. In 1996, he was nominated as one of the '50 Greatest NBA Players' in history.


Question 6 of 10
6. What year was he born? Hint


Question 7 of 10
7. What team did he play for in his first 17 years? Hint


Question 8 of 10
8. What Jazz point guard gives him the ball? Hint


Question 9 of 10
9. What number is he? Hint


Question 10 of 10
10. What kind of business did Karl own in 2002? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was his first All-Star MVP award?

Answer: 1989

He won another one with the Jazz also in 1998.
2. What college did he attend?

Answer: Louisiana Tech

He played for the 1983 Goodwill Games and won a bronze medal.
3. In 1998, he surpassed what NBA great for all-time freethrows making him ranked 3rd at the time?

Answer: Jerry West

He notched his 7,160th free throw of his career, passing the Laker-great 'Zeke from Cabin Creek'.

He was ranked 3rd at the time behind Oscar Robertson and Michael Jordan. He was #1 on the list with 9787 when he retired in 2004.
4. In 1990, Karl scored 60+ points in a game for the first time. How many points did he score?

Answer: 61

He did it in 1990 on January 27, in his 5th NBA season against the Milwaukee Bucs.
5. In 1996, he was nominated as one of the '50 Greatest NBA Players' in history.

Answer: True

This is a tremendous honor to be associated with the likes of George Mikan, Jerry West, Bob Cousy, Bob Pettit, etc.
6. What year was he born?

Answer: 1963

He was born July 24 in 1963, the same year as Jordan was.
7. What team did he play for in his first 17 years?

Answer: Jazz

He played on the Jazz from since he was drafted in 1985 through the 2002-2003 season.
8. What Jazz point guard gives him the ball?

Answer: John Stockton

They are one of best hookups in the NBA. Due to Malone being such a prolific scorer, almost every time he scores, Stockton gets credited with the assist.
9. What number is he?

Answer: 32

He received this number a rookie in 1985. His daughter also wears the number in college basketball.
10. What kind of business did Karl own in 2002?

Answer: Toyota Dealership

He also owns a rigging company in the Salt Lake area.
Source: Author smalls

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Mailman; Know Him? Tough
2. NBA Players Average
3. Who Are You Guarding? Average
4. Easy Players Easier
5. Greatest Centers In NBA History Average
6. NBA Superstars Tough
7. Their Original NBA Teams Tough
8. NBA International Stars 2004 Average
9. Name the NBA Player Average
10. Hoops Test Average
11. Trees in the NBA Easier
12. Brothers in Basketball Tough

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us