FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Cup History
Quiz about World Cup History

How much do you know about World Cup History? | Quiz


Here are some easy questions about the world-cup.

A multiple-choice quiz by jantje. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. FIFA World Cup

Author
jantje
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
58,044
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1389
- -
Question 1 of 10
1. The first World Cup was held in __________? Hint


Question 2 of 10
2. How many goals did Just Fontaine score in one World Cup? Hint


Question 3 of 10
3. In what year did England become world Champion? Hint


Question 4 of 10
4. In 1998 the World Cup was held in France. Which player scored the third goal in the final? Hint


Question 5 of 10
5. In 1990, the World Cup took place in Italy. Who scored the only goal in the final between West Germany and Argentina? Hint


Question 6 of 10
6. Mexico 1986. Who scored the final penalty for Belgium in the shoot-out against Spain? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the referee in the first world cup final? Hint


Question 8 of 10
8. Who won the golden boot in 1998? Hint


Question 9 of 10
9. Who won the golden boot in 1974? Hint


Question 10 of 10
10. Which player was the first to score 5 times in one world cup match? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first World Cup was held in __________?

Answer: Uruguay

The first World Cup took place in 1930.
2. How many goals did Just Fontaine score in one World Cup?

Answer: 13

In 1958, he scored 13 times for France in one World Cup.
3. In what year did England become world Champion?

Answer: 1966

In the final, they beat West-Germany 4-2 after extra-time. Hurst scoring a memorable hat-trick.
4. In 1998 the World Cup was held in France. Which player scored the third goal in the final?

Answer: Petit

France beat Brazil 3-0.
5. In 1990, the World Cup took place in Italy. Who scored the only goal in the final between West Germany and Argentina?

Answer: Brehme

He scored from the penalty spot.
6. Mexico 1986. Who scored the final penalty for Belgium in the shoot-out against Spain?

Answer: Vanderelst

After 120 minutes the score was 1-1. Belgium finaly won it 5-4 after the penalty shoot-out.
7. Who was the referee in the first world cup final?

Answer: Langenus

He was from Belgium.
8. Who won the golden boot in 1998?

Answer: Suker

He scored 6 times for Croatia.
9. Who won the golden boot in 1974?

Answer: Lato

He scored 7 times for Poland.
10. Which player was the first to score 5 times in one world cup match?

Answer: Salenko

He scored 5 times in the match against Cameroon. Russia won 6-1.
Source: Author jantje

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. World Cup Winners Average
2. World Cup Legends Average
3. FIFA: World Cups Tough
4. World Cup: Who Am I? Average
5. Football World Cup Average
6. World Cup Goalkeepers Average
7. World Cup Top Goalscorers Average
8. World Cup Hosts Easier
9. FIFA World Cup Average
10. World Cup History Very Difficult
11. World Cup Losers Average
12. World Cup History 1930-2002 Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us